tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Ακουστικά βιβλία δημιούργησε το ΚΕΜΑΕΔ (φωτογραφίες)

Ο Φιλανθρωπικός μη Κερδοσκοπικός Σύλλογος Φίλων Κέντρου Μέριμνας ΑμΕΑ Δ. Βέροιας, με την υποστήριξη της Π.Ε. Ημαθίας, δημιούργησε ακουστικά βιβλία και τα παρουσίασε το πρωί της Παρασκευής.

Όπως είπε η εθελόντρια διευθύντρια του ΚΕΜΑΕΔ κ. Μελίνα Δαμιανίδου Μιχαηλίδου, πρόκειται για ένα project που έχει ως σκοπό άνθρωποι που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης και ανάγνωσης (δυσλεκτικούς, αναλφάβητους) να γευτούν την γνώση. Βιβλία που και οι νοικοκυρές, που δεν έχουν ελεύθερο χρόνο, θα μπορούν να απολαύσουν. Πρόκειται για βιβλία που έρχονται κοντά στις ψυχές όλων των ανθρώπων.

Για την δημιουργία των CD, το ΚΕΜΑΕΔ συνεργάστηκε με το ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας, τον σκηνοθέτη Κώστα Αποστολίδη και ηθοποιούς, καθώς επίσης με τους αδελφούς Κωνσταντίνο και Ματθαίο Τσαχουρίδη κι επαγγελματίες ηχολήπτες, ώστε να βγει ένα άρτιο αποτέλεσμα.

Πρώτο ακουστικό βιβλίο έγινε το βιβλίο «Οι ιστορίες μου οι μοίρες μου» της συγγραφέως Ελένης Πατίδου, κι ακολούθησαν τα βιβλία «Ποτέ ξανά» και «Ο Κίρλωφ’ς και ο Μάραντον» της συγγραφέως Γιώτας Φωτιάδου Μπαλαφούτη. Το δεύτερο μάλιστα είναι ένα ποντιακό παραμύθι, που το αφηγείται ο Κωνσταντίνος Τσαχουρίδης, ενώ ακούγεται ως μουσικό χαλί η ποντιακή λύρα του Ματθαίου.

Η συγγραφέας Ελένη Πατίδου μίλησε για το βιβλίο της «Οι ιστορίες μου οι μοίρες μου», τι ήταν αυτό που την παρακίνησε να γράψει τις δικές της ιστορίες με πρωταγωνιστές τους γονείς της. Όπως είπε πρόκειται για δυνατές ιστορίες που γίνονται μοτίβα, που θα αφυπνίσουν τον αναγνώστη για να τις χρησιμοποιήσει προς όφελός του. Τέλος εξέφρασε την χαρά της για την προσφορά του υλικού στο ΚΕΜΑΕΔ κι ότι το θεωρεί μεγάλη τιμή για την ίδια, καθώς μπαίνει στο μονοπάτι της αγάπης, της προσφοράς και της ανιδιοτέλειας. Τέλος ενημέρωσε ότι επρόκειτο να παρουσιάσει σε λίγες ημέρες το δεύτερο της βιβλίο με τίτλο «Μαμά βοήθεια, είμαι δημόσιος υπάλληλος», αλλά λόγω των αυξημένων κρουσμάτων, ακυρώθηκε η παρουσίαση.

Στη συνέχεια, η ψυχολόγος του Κέντρου Χρυσάνθη Τούπου διάβασε το μήνυμα της συγγραφέως Γιώτας Φωτιάδου Μπαλαφούτη, που δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στην εκδήλωση. «Τα ακουστικά βιβλία θα γίνουν προσεγγίσιμα, τόσο στη μορφή όσο και στο περιεχόμενο, σε ανθρώπους που δεν θα είχαν εύκολη πρόσβαση σε αυτά. Μέσω της τεχνολογίας θα γνωρίσουν τα κείμενα, τη γραφή, τις ιδέες και τους συμβολισμούς ακόμη περισσότεροι συνάνθρωποι μας», είπε.

Έπειτα διάβασε το μήνυμα του Κωνσταντίνου Τσαχουρίδη που η συμμετοχή του στο project ήταν υπόθεση καταγωγής κι εύχεται η σπάνια ομορφιά της ποντιακής διαλέκτου να χαϊδέψει τα αυτιά των ακροατών.

Χαιρετισμό απεύθυνε ο εκπρόσωπος της Π.Ε. Ημαθίας κ. Γιώργος Παπαδόπουλος, ο οποίος μετέφερε το μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη κ. Καλαϊτζίδη, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτης ο Πρωτοπρεσβύτερος Νεκτάριος Σαββίδης, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Γεωργία Μπατσαρά, ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας Δημήτρης Πυρινός, η Αντιδήμαρχος Παιδείας Συρμούλα Τζήμα, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Αλέξανδρος Τσαχουρίδης και ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Θεσσαλονίκης Χρήστος Μήττας.

Στη συνέχεια ακούστηκαν αποσπάσματα από τα τρία ακουστικά βιβλία.

Οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν τα εκλεκτά γλυκά κι αλμυρά κεράσματα και προμηθεύτηκαν τα χριστουγεννιάτικα δώρα τους, από το bazaar που λειτουργεί στην είσοδο του Κέντρου.

Να θυμίσουμε ότι στις 3/12 το ΚΕΜΑΕΔ διοργανώνει παράσταση αφιέρωμα στην Ελληνική Επανάσταση του 1821 με τίτλο «Τραγούδια για την Λεβεντιά» στον Χώρο Τεχνών, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ.

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69