tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Στο νέο Μουσείο των Αιγών παρουσιάστηκε το βιβλίο του Γιάννη Μπουτάρη «60 Χρόνια Τρύγος» (φωτογραφίες, βίντεο)

Το βιβλίο του Γιάννη Μουτάρη «60 Χρόνια Τρύγος», σε συνεργασία με τη συγγραφέα Μαρία Μαυρικάκη, παρουσιάστηκε την Τρίτη στο Νέο Μουσείο των Αιγών.

Την εκδήλωση διοργάνωσε το Κτήμα Κυρ-Γιάννη, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας και οι Εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ.

(Ολόκληρη η παρουσίαση του βιβλίου στο παρακάτω βίντεο)

Η Αγγελική Κοτταρίδη, Αρχαιολόγος - Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας, χαιρέτησε την εκδήλωση, μιλώντας για τον Γιάννη Μπουτάρη, τον «Δήμαρχο της καρδιάς μας» όπως τον χαρακτήρισε, που με την εξυπνάδα και τις ιδέες του ώθησε την επιχειρηματικότητα της Θεσσαλονίκης. Επίσης αναφέρθηκε σε ένα σπουδαίο οικολογικό έργο, την ίδρυση του Αρκτούρου.

Σε αυτό το σημείο ο κος Μπουτάρης πήρε τον λόγο και μίλησε γι’ αυτή τη δράση.

Η συγγραφέας Μαρία Μαυρικάκη, που συντόνιζε παράλληλα την εκδήλωση, μίλησε για την πορεία της συγγραφικής της σχέσης με τον Γιάννη Μπουτάρη. «Το βιβλίο αυτό γράφτηκε με πολύ κέφι, με αρκετά σκαμπανεβάσματα, ακόμη και με εντάσεις, ώστε να μπορέσουν να χωρέσουν στις σελίδες του όλες οι ανατροπές και οι καινοτομίες του πολυτάραχου βίου του. Τις ιδέες, τα συναισθήματα, το ατέλειωτο χιούμορ του που καταλήγει σε αυτοσαρκασμό… Είναι η αλήθεια του, χωρίς φιοριτούρες… Θέλαμε το βιβλίο να ρέει, όπως ρέει ο λόγος, όπως ρέει το κρασί. Όπως είναι ο λόγος του σπιρτόζικος αλλά καθόλου απλοϊκός, έτσι θέλαμε να αποτυπωθεί το χαρακτηριστικό ιδίωμα του Γιάννη Μπουτάρη… Ο Γιάννης Μπουτάρης άλλαξε τη ροή του οινικού κόσμου».

Έπειτα τον λόγο πήρε ο Ναουσαίος Συγγραφέας – Λαογράφος, Τάκης Μπαΐτσης, ο οποίος μίλησε για το βιβλίο του  Γιάννη Μπουτάρη. «Ένα βιβλίο που μπορεί να χαρακτηριστεί κατάθεση ψυχής του Γιάννη, με αναφορές στις δραστηριότητές του, εξομολόγηση ζωής, απολογία επιχειρηματική, άνοιγμα πολλών δρόμων, αλλά και διδαχή για τις επερχόμενες γενιές. Ένα έργο, που το χαρακτηρίζεται ως ακόμη ένα παιδί του Γιάννη. Οι ανησυχίες, οι προβληματισμοί και τα οράματα καθρεφτίζονται ξεκάθαρα μέσα στο διάβα της ζωής από την νηπιακή ηλικία έως σήμερα… Ένα εύπεπτο βιβλίο που ταξινομείται σε 4 κατηγορίες. Την οικογενειακή ιστορία, την προσωπική ιστορία, την σχέση του με το κρασί και τον αγώνα του γι αυτό και τέλος τα διδάγματα από έναν επιτυχημένο επιχειρηματία…».

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο υπεύθυνος προγραμμάτων HERITΛGE, Γιάννης Τροχόπουλος, ο οποίος μίλησε για το βιβλίο και τον συγγραφέα. «Το βιβλίο διαβάζεται ευχάριστα. Περιλαμβάνει τις χαρές και τις λύπες, τις επιτυχίες και αποτυχίες του Γιάννη Μπουτάρη. Είναι ένας ορμητικός λεκτικός χείμαρρος που διηγήθηκε στη συγγραφέα Μαρία Μαυρικάκη, η οποία με τη σειρά της μεταμόρφωσε αυτόν τον χείμαρρο σε πεζογράφημα. Το βιβλίο ξετυλίγει τον βίο και την πολιτεία του Γιάννη Μπουτάρη μέσα από 27 κεφάλαια, όλα με πνευματώδης τίτλους, σχεδόν αυτοτελή. Υπάρχουν ιστορίες από τις επιχειρήσεις, την πολιτική, τον αθλητισμό, αλλά το επίκεντρο αυτής της διήγησης είναι το αμπέλι, το κρασί και η Νάουσα. Η αγωνία του είναι να γίνει καλό το κρασί…».

Στο τέλος, ο Χημικός – Οινολόγος Γιάννης Μπουτάρης μίλησε για το κρασί, εξέφρασε ευχαριστίες και υπέγραψε αντίτυπα του βιβλίου.

Συγκινητική ήταν η προβολή φωτογραφιών από διάφορα στιγμιότυπα της ζωής του Γιάννη Μπουτάρη.

Τελειώνοντας, οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τα κρασιά του κτήματος Κυρ-Γιάννη που έστειλε ο Στέλιος Μπουτάρης, γιος του Γιάννη.

Χαιρετισμούς στην εκδήλωση έστειλε ο Δήμαρχος Βέροιας, ενώ παραβρέθηκαν οι δύο Αντιδήμαρχοι Αλέξανδρος Τσαχουρίδης, Καλλίστρατος Γρηγοριάδης.

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69