tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Κυκλοφόρησε το πρώτο βιβλίο της Βεροιώτισσας Κατερίνας Γαϊτάνου με τίτλο "Κάμερα"

Το πρώτο βιβλίο της Βεροιώτισσας Κατερίνας Γαϊτάνου με τίτλο "Κάμερα" κυκλοφόρησε από της εκδόσεις Ελκυστίς. Πρόκεται για μία συλλογή διηγημάτων με κοινό παρονομαστή απλά, καθημερινά στιγμιότυπα στη ζωή συνηθισμένων ανθρώπων στην προσπάθειά τους να έρθουν σε συμφιλίωση με τη μοναξιά, τις τύψεις ή τις πληγές τους.

gaitanou kamera cover

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Αρκεί μία στιγμή;

Όχι.

Μια στιγμή δεν αρκεί απλώς, μπορεί και να περισσεύει.

Η Κάμερα (ή ελληνιστί φωτογραφική μηχανή), είναι μια συλλογή διηγημάτων που αποπειράται να αιχμαλωτίσει τη στιγμή εκείνη όπου το κοντέρ μηδενίζει σε ανύποπτο χρόνο από μία φευγαλέα σκέψη, μια τυχαία εικόνα στο δρόμο, μια φράση γεμάτη νόημα – ένα μόνο κλικ! ανάμεσα στα αναρίθμητα της καθημερινότητας, φέρνοντας την ανατροπή που θα αλλάξει τη συνηθισμένη ροή των γεγονότων. Η προδοσία, οι ενοχές, η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, ο ανεκπλήρωτος έρωτας, η ανάγκη για ανθρώπινη επαφή είναι μερικά από τα στιγμιότυπα εκείνα που αποθανατίζονται από τον φωτογραφικό φακό των λέξεων κι αφήνουν το αποτύπωμά τους στις αποφάσεις του πρωταγωνιστή της κάθε ιστορίας.

Στους εναλλασσόμενους χαρακτήρες ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φαντασία, το παραμύθι και την ανιαρή επανάληψη της καθημερινότητας, υπάρχει πάντα η χαραμάδα του διαφράγματος, που για δευτερόλεπτα θα επιτρέψει το φως να περάσει για τραβηχτεί η φωτογραφία-αφορμή για να καταγραφεί η κρίσιμη κατάσταση και να δοθεί η λύση. Η οποία μπορεί να μην είναι πάντα η επιθυμητή, αλλά θα συμβάλλει καθοριστικά στο επόμενο βήμα.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

"Γράφω με σημείο αναφοράς την καθημερινότητα όπως τη φαντάζομαι να λειτουργεί κυρίως σε ένα ασυνείδητο επίπεδο. Πιστεύω στην απόλυτη δύναμη των λέξεων και στην καθοριστική σημασία της στιγμής. Όταν δεν γράφω κείμενα αλληλεπιδρώ στο Twitter, φωτογραφίζω τοπία για το Instagram, ή απλά κοιτάζω έξω από το παράθυρο, την ίδια πάντα θέα", αναφέρει η Κατερίνα Γαϊτάνου.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69