tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Τι ζητάει ο Τάσος Μπαρτζώκας από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για τους κτηνοτρόφους

Τέσσερις παρεμβάσεις, απαραίτητες για την επιβίωση του κλάδου των κτηνοτρόφων και για την ανάπτυξη του, θέτει ο Βουλευτής στον Υπουργό του ΥΠΑΑΤ, κ. Γεωργαντά, ζητώντας την άμεση ικανοποίηση τους.

Πρώτον, τη δυνατότητα να μπορούν να ενταχθούν οι κτηνοτρόφοι στους πληττόμενους ΚΑΔ, έτσι ώστε να μπορούν να κάνουν χρήση της ρύθμισης των χρεών της πανδημίας σε 72 δόσεις. Όπως αναφέρει ο Βουλευτής η δυνατότητα ένταξης τους στη ρύθμιση οφειλών ευνοεί, τόσο τον κλάδο των κτηνοτρόφων, όσο και τα δημόσια ταμεία της χώρας.

Δεύτερον, τη δυνατότητα της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο και στους μεμονωμένους κτηνοτρόφους, καθώς όπως δηλώνει ο Τάσος Μπαρτζώκας, η υφιστάμενη πρόνοια αφήνει εκτός του πεδίου ωφελείας της σχεδόν όλο το πλήθος κτηνοτρόφων, αφού οι περισσότεροι εξ αυτών δεν ανήκουν σε οργανωμένα σχήματα.

Τρίτον, την χρονική επέκταση της πρόνοιας για επιδότηση με ποσοστό 7% επί του τζίρου του πρώτου τριμήνου του 2022, για τουλάχιστον ένα δίμηνο. Ο Τάσος Μπαρτζώκας τονίζει ότι το μέτρο βρίσκεται προς τη σωστή κατεύθυνση, ωστόσο επισημαίνει ότι ιδιαίτερα οι αιγοπροβατοτρόφοι δεν θα ενισχυθούν με βέλτιστο τρόπο, καθώς ο τζίρος τους αυξάνεται την περίοδο του Πάσχα, όπου η αγοραία ζήτηση για τα προϊόντα τους εκτοξεύεται. Τονίζει δε, ότι το εν λόγω μέτρο θα πρέπει να συνεχιστεί για όσο διάστημα ισχύει η  δίδυμη κρίση κορωνοϊού και πληθωρισμού.

Τέλος, ο Βουλευτής θέτει ξανά το ζήτημα της εμβάθυνσης της συνεργασίας των κτηνοτροφικών οργανώσεων και της πολιτικής ηγεσίας για τη νέα ΚΑΠ, επιμένοντας ότι είναι κρίσιμο στοιχείο για τη δίκαια και αναλογική στήριξη όλων των υποκλάδων της κτηνοτροφίας. Όπως αναφέρει στην επιστολή του η νέα ΚΑΠ προβλέπει μέτρα για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, επομένως πρέπει να συνδιαμορφώνεται από τους άμεσα ενδιαφερόμενους.

Ο Βουλευτής είχε πρόσφατα συνάντηση με εκπροσώπους του Σωματείου Αιγοπροβατοτρόφων Ημαθίας, με τους οποίους και συζήτησε αναλυτικά τα προβλήματα και τις θέσεις τους.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69