tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Επωφελής συμφωνία στο πρόβειο γάλα από την ομάδα προβατοτρόφων της Νάουσας

Σε καταρχήν συμφωνία για απορρόφηση 1.000 τόνων πρόβειου γάλακτος την επόμενη χρονιά προχώρησαν με εταιρεία κοντινής περιοχής, οι προβατοτρόφοι μιας νεοσύστατης σχετικά ομάδας από την περιοχή της Νάουσας, στην Ημαθία.

Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο εκ μέρους της ομάδας, που κάνει μαζικές πωλήσεις γάλακτος κι όχι συγκέντρωση του προϊόντος, ο κ. Βασίλης Καραντώνης, που εκτρέφει 300 πρόβατα συνολικά: «η συμφωνία που θα τρέξει το επόμενο διάστημα αφορά στην απορρόφηση 1.000 τόνων πρόβειου γάλακτος στην τιμή του 1,20 ευρώ το κιλό. Είμαστε σε αναμονή, για να υπογράψουμε το σχετικό συμφωνητικό, που θα μας κατοχυρώνει και θα ανοίξει και το δρόμο, ώστε να εισπράξουμε προκαταβολές». Η ομάδα προβατοτρόφων Νάουσας έχει συσταθεί κι επίσημα εδώ και μια τριετία, όμως φέτος, όπως εξηγεί εκ μέρους της, μιλώντας στον ΑγροΤύπο, ο κ. Καραντώνης, άρχισε επί της ουσίας, να λειτουργεί στο κομμάτι της εμπορίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κλάδος της προβατοτροφίας ξεκληρίστηκε τα προηγούμενα χρόνια και τώρα προσπαθεί να σηκώσει κεφάλι, με το γάλα σε άνοδο. Όμως μεγάλο πρόβλημα, για τον ίδιο, συνιστά το ράλι τιμών των ζωοτροφών. «Αν η τιμή που δίνεται για τη νέα χρονιά, ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια, τότε θα ήμασταν καλά και ο κλάδος θα ανθούσε. Μέχρι πέρσι τραβάγαμε χρήματα από τον οικογενειακό προύπολογισμό, για να θρέψουμε τα κοπάδια μας. Αυτό δε μπορεί να συνεχιστεί. Πρέπει οπωσδήποτε ν΄ αλλάξει, έστω από φέτος», υπογραμμίζει ο ίδιος.

Ακολουθούν την τάση οι περισσότερες τυροκομικές

Από την πλευρά των τυροκόμων, εις εκ των οποίων μίλησε στον ΑγροΤύπο, με αφορμή την καλή πορεία που διαγράφει το πρόβειο γάλα, σημείωσε με έμφαση, πως είναι διατεθειμένοι οι περισσότεροι να ακολουθήσουν την τάση, προκειμένου να διασφαλίσουν την πρώτη ύλη των τυροκομικών που παράγουν και τα οποία είναι πλέον σε... έλλειψη. Όπως σημειώνουν οι ίδιοι κύκλοι, θεωρείται βέβαια η αύξηση τιμών στο ράφι κατά 20% τουλάχιστον, παρότι έως σήμερα δεν δέχονται όλοι οι εκπρόσωποι των λιανεμπορικών δικτύων με την ίδια... ευκολία, αυτή την αύξηση. Σύμφωνα τέλος με τον ίδιο παράγοντα, οι λόγοι της αύξησης της τιμής παραγωγού, έχουν να κάνουν με τους ενδελεχείς ελέγχους για νοθείες, με τη γενικότερη μείωση του ζωικού κεφαλαίου τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και το γεγονός ότι το πρόβειο γάλα έχει αυξημένη τιμή στο εξωτερικό, κάτι που αποτελεί αντι-κίνητρο για εισαγωγή...

Πηγή: https://www.agrotypos.gr/

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69