tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

 didactica

access ban20

pistofidis ban1

Νάουσα: Πρόωρος τρύγος στο ξινόμαυρο

Συνεχίζονται τα προβλήματα του αμπελοοινικού κλάδου, καθώς ο φετινός τρύγος έγινε νωρίτερα σε αρκετές περιπτώσεις, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.

Στη Νάουσα, ο τρύγος στο ξινόμαυρο άρχισε επίσημα σήμερα Δευτέρα 2/9, καθώς, λόγω των καιρικών συνθηκών που επικράτησαν τους προηγούμενους μήνες, η χρονιά είναι πρώιμη περίπου κατά 20 μέρες, γεγονός που συμβαίνει έπειτα από σαράντα χρόνια.

Παρ’ όλα αυτά, σύμφωνα με τον κ. Γιώργο Φουντούλη, Πρόεδρο Συνδέσμου Οινοποιών Νάουσας, η ποιότητα των σταφυλιών είναι εξαιρετική, γεγονός που σημαίνει πως η φετινή σοδειά θα δώσει εξαιρετικούς οίνους, καθώς τα σταφύλια έχουν τους επιθυμητούς υψηλούς  βαθμούς μπωμέ (Baumé),τα σάχκαρα και όλα τα απαιτούμενα ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, όπως είπε, οι απώλειες στις ποικιλίες που έχουν ήδη τρυγηθεί (merlot, syrah, cabernet, λευκά κ.ά.) είναι σημαντικές και κυμαίνονται σε ποσοστό από 40% έως 60%, καθώς η παρατεταμένη ζέστη, ακόμη και κατά τη διάρκεια της νύχτας, αφυδατώνει τα σταφύλια, με αποτέλεσμα ο όγκος της παραγωγής να είναι ιδιαίτερα μειωμένος.

Πηγή: ertnews.gr

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

ΜΙΜΗΣ ΚΟΓΙΑΣ

kyriazis

savantidou ban

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69