tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

 didactica

access ban20

pistofidis ban1

Επίσκεψη του Αγροτικού Συλλόγου «Πιερίων» Ημαθίας στο υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στη Βέροια

Την Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024, αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Αγροτικού Συλλόγου «Πιερίων» Ημαθίας πραγματοποίησε επίσκεψη στο υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στη Βέροια. Στη συνάντηση αυτή, η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με την προϊσταμένη του υποκαταστήματος, όπου συζητήθηκαν κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τους αγρότες της περιοχής.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειες λόγω των πρόσφατων ακραίων καιρικών φαινομένων. Συγκεκριμένα, οι αγρότες της Ημαθίας αντιμετώπισαν σοβαρές καταστροφές τόσο από τις ισχυρές βροχοπτώσεις όσο και από τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούσαν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι συνθήκες αυτές έχουν επηρεάσει αρνητικά τις καλλιέργειες, θέτοντας σε κίνδυνο το εισόδημα πολλών αγροτών.

Ωστόσο, η προϊσταμένη του υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ ενημέρωσε τους εκπροσώπους του Αγροτικού Συλλόγου ότι οι ζημιές αυτές δεν καλύπτονται από τον κανονισμό του ΕΛΓΑ. Η απάντηση αυτή προκάλεσε έντονο προβληματισμό, καθώς πολλοί αγρότες βρίσκονται σε δύσκολη θέση, αφού μένουν χωρίς εισόδημα λόγω των καταστροφών.

Με αφορμή τη συνάντηση, ο Αγροτικός Σύλλογος «Πιερίων» Ημαθίας επανέφερε το πάγιο αίτημά του για έναν ΕΛΓΑ που να λειτουργεί ως δημόσιος φορέας και να καλύπτει όλες τις ζημιές από φυσικούς κινδύνους και ασθένειες, σε όλα τα στάδια της καλλιεργητικής περιόδου. Οι αγρότες απαιτούν αποζημιώσεις που να καλύπτουν το 100% της ζημιάς και να καταβάλλονται έγκαιρα, με την απαραίτητη κρατική χρηματοδότηση.

Το αίτημα αυτό, που είναι ζωτικής σημασίας για την επιβίωση των αγροτών, θα αποτελέσει ένα από τα κύρια θέματα που θα τεθούν στο μεγάλο συλλαλητήριο το οποίο προγραμματίζεται για το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, στις 5:30 μ.μ., στην πλατεία ΧΑΝΘ στη Θεσσαλονίκη. Οι αγρότες της περιοχής θα συμμετάσχουν μαζικά, διεκδικώντας την προστασία του εισοδήματός τους και τη στήριξη της πολιτείας (Ώρα αναχώρησης 3:30μμ. από την πλατεία ωρολογίου, Σάββατο 7 Σεπτέμβρη. Συμμετοχές στο τηλέφωνο : 6937416507).

Το συλλαλητήριο αναμένεται να προσελκύσει μεγάλο αριθμό αγροτών από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, καθώς τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν δεν είναι μεμονωμένα, αλλά αφορούν το σύνολο του αγροτικού κόσμου της χώρας.

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

ΜΙΜΗΣ ΚΟΓΙΑΣ

kyriazis

savantidou ban

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69