tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Άμεσες και ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα που δημιούργησαν παγετός και θεομηνίες ζητά ο Αγροτικός Σύλλογος Ημαθίας

Ανακοίνωση για τις ζημιές στις καλλιέργειες από τους παγετούς αλλά και De minimis ενισχύσεις των ροδακινοπαραγωγών εξέδωσε ο Αγροτικός Σύλλογος Ημαθίας. Αναλυτικά:

"Στη Μακεδονία μας, μια κατ΄ εξοχήν αγροτική περιοχή, οι πρωταγωνιστές της υπαίθρου, μετρούν τις πληγές που άφησαν οι συνεχόμενοι παγετοί της 24ης, 25ης και 26ης Μαρτίου καθώς και ο τελειωτικός, για ότι είχε απομείνει, παγετοί της 9ης , 10ης Απριλίου σε πυρηνόκαρπα, γιγαρτόκαρπα και ακτινίδια.

Οι αγρότες της Π.Ε. Ημαθίας έχουν επέλθει σε εξαιρετικά δυσχερή οικονομική θέση, πόσο μάλλον οι ροδακινοπαραγωγοί που υπέστησαν μεγάλη απώλεια εισοδήματος από το Ρωσικό εμπάργκο τα τελευταία 8 έτη και δεν τους καταβάλλονται ΑΔΙΚΩΣ, αποζημιώσεις για 4 συνεχόμενα έτη (2017-2020) από τον ΕΛΓΑ για τις μεγάλες ζημιές από τις έντονες και άκαιρες βροχοπτώσεις.

Καλούμε τον Πρωθυπουργό , Κυριάκο Μητσοτάκη, τον ΥπΑΑΤ, Σπήλιο Λιβανό, τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο, τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, στη δύσκολη αυτή συγκυρία που βιώνουμε, με καταστροφές άνευ προηγουμένου στις καλλιέργειες , να επισκεφτούν άμεσα την Ημαθία , να δουν ιδίοις όμμασι το τεράστιο μέγεθος των ζημιών στην παραγωγή και να δώσουν ουσιαστικές λύσεις εφαρμόζοντας τις διαδικασίες αποζημιώσεων όπως και στη θεομηνία «ΙΑΝΟΣ».

Απαιτούμε

- Επίσπευση διαδικασιών για άμεσες αλλά και δίκαιες αποζημιώσεις

- Να δοθούν προκαταβολές έναντι των αποζημιώσεων που θα λάβουν οι πληγέντες παραγωγοί

- Συμψηφισμός των ασφαλιστικών εισφορών με τις αποζημιώσεις

- Αύξηση του ποσού αποζημίωσης της ασφαλιζόμενης αξίας της φυτικής παραγωγής

- Αναστολή πληρωμών ασφαλιστικών εισφορών ΕΦΚΑ, ΕΛΓΑ , εφορία κ.α.

Καταγγέλλουμε

Τον αδιαφανή τρόπο με τον οποίο προέκυψε η λίστα των αποζημιωθέντων ποικιλιών για τις βροχοπτώσεις του καλοκαιριού («Θάλεια»), καθώς και τα εξευτελιστικά ποσά που θα δοθούν αντί αποζημιώσεων και ζητάμε να ανακοινωθεί επίσημα η λίστα των ποικιλιών που παρέδωσε ο ΕΛΓΑ στο ΥΠΑΑΤ αλλά και οι εκτιμήσεις για κάθε ποικιλία.

Σε κάθε περίπτωση, ο Αγροτικός Σύλλογος Ημαθίας βρίσκεται σε εγρήγορση και σε συνεργασία με άλλους Αγροτικούς Συλλόγου της Κεντρικής Μακεδονίας για την διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων των αγροτών".

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69