tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Ερώτηση του ΚΚΕ στην Βουλή για τις τιμές στο ροδάκινο

Ερώτηση στην Βουλή για τις τιμές των επιτραπέζιων ροδάκινων κατέθεσε το ΚΚΕ. Στο κείμενο της ερώτησης αναφέρει:

"Για μια ακόμη χρονιά οι ροδακινοπαραγωγοί της χώρας μας βλέπουν τον ιδρώτα τους να μένει ουσιαστικά στο χωράφι ή να ξεπουλιέται σε μεγαλέμπορους κάτω και από 20 λεπτά/κιλό και κάτω από το κόστος παραγωγής. Την ίδια στιγμή βλέπουν να λειτουργεί η περίφημη ψαλίδα τιμών μεταξύ παραγωγού και εργαζόμενου καταναλωτή με τιμές στο ράφι 8-9 φορές πολλαπλάσιες και απλησίαστες για το συνέχεια μειούμενο εισόδημα των λαϊκών οικογενειών.

Από την άλλη μεριά έχουμε μεγάλη μείωση των εξαγωγών προς τη Ρωσία και τις υπόλοιπες πρώην σοσιαλιστικές χώρες συνέπεια των αρνητικών οικονομικών εξελίξεων για τους εργαζόμενους καταναλωτές των χωρών αυτών, σε συνδυασμό και με το εμπόλεμο κλίμα στην Ουκρανία μετά την παρέμβαση ΗΠΑ & ΕΕ με την συμβολή  και της χώρας μας στη δημιουργία και τη διατήρησή του. Και είναι γνωστό, ότι η Ρωσία απορροφούσε σημαντικό ποσοστό της φρουτοπαραγωγής της χώρας.

Μεγάλες ποσότητες έχουν υποβαθμιστεί στα ψυγεία Αγροτικών Συνεταιρισμών και Ομάδων Παραγωγών και παραδίδονται στη χυμοποίηση με πολύ χαμηλές τιμές για τον παραγωγό χωρίς την άμεση έγκριση και εφαρμογή των προβλεπόμενων επιχειρησιακών σχεδίων για περιπτώσεις εμπορικών κρίσεων. 
    
Όλες αυτές οι αρνητικές για τους ροδακινοπαραγωγούς εξελίξεις έρχονται να προστεθούν στις τεράστιες φετινές ζημιές στην αναμενόμενη παραγωγή, αλλά και στις - για μια ακόμη φορά - αναμενόμενες κουτσουρεμένες αποζημιώσεις του κανονισμού του ΕΛΓΑ με τα δυσβάσταχτα ασφαλιστικά χαράτσια.
   
Οι ροδακινοπαραγωγοί της χώρας μας βλέπουν το κράτος να τους αντιμετωπίζει εχθρικά, να μην τους προστατεύει από την εκμετάλλευση των μεγαλεμπόρων, να είναι ουσιαστικά απών και να μην ενεργοποιείται έγκαιρα ο κρατικός μηχανισμός για την προστασία τους εισοδήματός τους. Πρόκειται για μεγάλη απώλεια στο φετινό τους εισόδημα, που δέχεται απανωτά πλήγματα τα τελευταία χρόνια από τις απαράδεκτα χαμηλές εμπορικές τιμές, από το συνεχώς αυξανόμενο κόστος παραγωγής (αγροτικά εφόδια, χαράτσια ΟΓΑ, ΕΛΓΑ, ΟΣΔΕ, κλπ.), που κάνει την επιβίωση των μικρομεσαίων καλλιεργητών ακόμη δυσκολότερη. 
     
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση, ώστε να προχωρήσει η διάθεση και της φετινής σοδειάς επιτραπέζιων ροδάκινων και νεκταρινιών καθώς και τι δυνατότητες υπάρχουν να απορροφηθεί από νοσοκομεία, στρατό, παιδικούς σταθμούς κ.α. ".

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69