BANNER ME POS 987x100px

tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

pistofidis ban1

Παρέμβαση Μπαρτζώκα σε Τσιάρα για ζημιές σε βαμβάκι και ροδάκινα

Σε σημερινή συνάντησή του με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  Κωνσταντίνο Τσιάρα, ο βουλευτής Ημαθίας, Τάσος Μπαρτζώκας, έθεσε  το πρόβλημα που αρχίζει να παίρνει σοβαρές διαστάσεις στην Ημαθία -και κυρίως στην περιοχή της Αλεξάνδρειας- με την καταστροφή που έχουν υποστεί πολλές καλλιέργειες βάμβακος εξαιτίας του ρόδινου σκουληκιού.

Ο Τάσος Μπαρτζώκας μετέφερε στον κ. Υπουργό την διάχυτη και έντονη ανησυχία των καλλιεργητών, ότι οι ζημιές θα οδηγήσουν σε μεγάλη μείωση της παραγωγής, πιθανώς σε ποσοστό που θα αγγίξει το 40%, με κίνδυνο να μην μπορέσουν να συγκομίσουν την ελάχιστη στρεμματική απόδοση που απαιτείται για να λάβουν την Ειδική Συνδεδεμένη Ενίσχυση.

Ο Υπουργός από την πλευρά του, αντιλαμβανόμενος την έκταση του προβλήματος, σημείωσε θα εξετάσει κάθε δυνατή λύση προκειμένου να καταστούν δικαιούχοι της Ειδικής Ενίσχυσης - Συνδεδεμένης, ενώ θα αναμένει το κλείσιμο της εκκοκκιστικής περιόδου για να λάβει τις κατάλληλες αποφάσεις.

Επίσης, ο Τάσος Μπαρτζώκας έθεσε για ακόμη μία φορά στον Υπουργό το πρόβλημα  με τις ζημίες σε καλλιέργειες ροδάκινου, αλλά και γενικά σε  δενδροκαλλιέργειες, εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων τον περασμένο Αύγουστο στην Ημαθία.

Ο Υπουργός  αναγνώρισε την ανάγκη να αποζημιωθούν οι καλλιεργητές που εξαιτίας της κλιματικής κρίσης έχουν υποστεί πολλαπλά πλήγματα στην παραγωγή τους.

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69