Ολοκληρώθηκαν τα μαθήματα εκμάθησης κολύμβησης στο Δημοτικό κολυμβητήριο Ζερβοχωρίου

pegasus zervoxo

Ο Εκπολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος Πήγασος Ημαθίας με τον προπονητή Στέλιο Αμπατζίδη (κάτοχο πτυχίου ΤΕΦΑΑ με ειδικότητα στην κολύμβηση), ολοκλήρωσε τα ταχύρυθμα τμήματα εκμάθησης κολύμβησης στο Δημοτικό κολυμβητήριο Ζερβοχωρίου.

"Βασικός στόχος του προγράμματος, ήταν η παροχή γνώσεων σε μικρά παιδιά, των γενικών αρχών της κολύμβησης, ώστε να μπορούν να χαίρονται το νερό, με λιγότερους κινδύνους. Η χώρα μας παραμένει «επίμονα» στις πρώτες θέσεις στον κόσμο σε αριθμό πνιγμών κάθε χρόνο, και αυτό είναι κάτι που πρέπει να καταπολεμήσουμε με κάθε τρόπο.

Για να πραγματοποιηθεί αυτός ο στόχος, τα παιδιά που συμμετείχαν ακολούθησαν συγκεκριμένο πρόγραμμα, χωρίς την δυνατότητα 1-2 μαθημάτων που δεν θα προσέφεραν τίποτα ουσιαστικό. Η ανταπόκριση των παιδιών ήταν ιδιαιτέρως ενθαρρυντική, αφού έδειξαν πως μέσα από την εκμάθηση το διασκέδασαν και αγάπησαν το νερό. Ταυτόχρονα σημαντικότατος ήταν ο ρόλος των γονέων και κηδεμόνων των παιδιών, που ακολουθούσαν τα παιδιά τους - σε αυτή την νέα δραστηριότητά τους - και παρακολουθούσαν την πρόοδό τους.

Συγχαρητήρια αξίζουν στην Δημοτική Αρχή της Νάουσας, και συγκεκριμένα στον Δήμαρχο κύριο Νίκο Κουτσογιάννη και στον Αντιδήμαρχο Παιδείας και Αθλητισμού κύριο Στέλιο Δάγγα, που αναμόρφωσαν τον συγκεκριμένο χώρο, από μια πισίνα αναψυχής σε ένα σύγχρονο κολυμβητήριο, το οποίο σε συνδυασμό με το βασικό κολυμβητήριο του Δήμου Νάουσας στον Άγιο Νικόλαο, προσφέρουν ολοκληρωμένες λύσεις άθλησης στους νέους της περιοχής μας, σε ένα άθλημα που πριν λίγα χρόνια μας ήταν άγνωστο" αναφέρει η ανακοίνωση του Πήγασου.