tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Γενική συνέλευση πραγματοποίησαν οι Ελευθεροεπαγγελματίες Παιδίατροι στην Βέροια

Η Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Νομού Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε γενική συνέλευση στην Βέροια με κύριο θέμα την μετονομασία της Ένωσης, σε Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Βόρειας Ελλάδας. Καθώς στην Ένωση συμμετέχουν παιδίατροι κι από άλλες πόλεις, όπως από Βέροια, Καστοριά, Κοζάνη, Φλώρινα, Νάουσα, Κατερίνη, Ξάνθη,  Αλεξανδρούπολη, Χαλκιδική, Πτολεμαΐδα, Σέρρες, Καβάλα, Έδεσσα, Γιαννιτσά και Δράμα.

Η εκδήλωση που πέραν της γενικής συνέλευσης περιλάμβανε επιστημονική διάλεξη κι εκλογές, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο ξενοδοχείο ‘’Αιγές Μέλαθρον’’, αλλά παράλληλα μεταδιδόταν και διαδικτυακά.

Την εκδήλωση χαιρέτησε κι έπειτα συντόνισε η πρόεδρος της Ένωσης, ‘Ολγα Τζέτζη.

Διαδικτυακό χαιρετισμό απηύθυνε ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης που είπε ότι η Ημαθία, τόπος καταγωγής του, διαθέτει πρωτοπόρους επιστήμονες που πάνε τον τόπο μπροστά. Πρότεινε στην Ένωση να έρθουν σε συνάντηση ώστε να συζητηθούν ζητήματα που απασχολούν τους παιδιάτρους με στόχο να προαχθεί η δημόσια υγεία στην χώρα μας. «Πρέπει να δούμε την ολιστική προσέγγιση της υγείας των παιδιών και των εφήβων», συμπλήρωσε. Επίσης αναφέρθηκε στη δημιουργία νέου παιδιατρικού νοσοκομείου στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης και την ανάγκη συνεργασίας με τις υπάρχουσες κλινικές για την βελτίωση της παιδικής υγείας και της ψυχικής.

Ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Δρ. Εξαδάκτυλος Αθανάσιος Πλαστικός Χειρουργός, είπε στην σύνδεσή του «η παιδιατρική επιστήμη ακολουθεί την γρήγορη εξέλιξη. Ευτυχώς έχουμε την ενίσχυση των δομών όμως θα πρέπει να συνδράμουμε με την καθοδήγηση των ιατρών ώστε να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα».

Έπειτα, επίσης από το διαδίκτυο, η Αναπλ. Καθηγήτρια Παιδιατρικής - Εφηβικής Ιατρικής Ε.Κ.Π.Α., Επιστ. Υπεύθυνη Μονάδας Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.) Β’ Παιδιατρική Κλινική Ε.Κ.Π.Α. Νοσοκομείο Παίδων “Π. & Α. Κυριακού”, Υπεύθυνη Προγραμμάτων Κατάρτισης του Υπουργείου Υγείας & Διευθύντρια ΠΜΣ «Στρ. Αναπτυξιακής και Εφηβικής Υγείας», Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Εφηβικής Ιατρικής (Ε.Ε.Ε.Ι.), Άρτεμις Τσίτσικα, είπε «οι επιπτώσεις από τις κρίσεις (πανδημία) σε παιδιά κι εφήβους ήταν μεγάλες κι επιδείνωσαν  τους δείκτες υγείας.  Ο παιδίατρος είναι σε θέση κλειδί, είναι στο κέντρο, καθώς έχει διεισδύσει στην ελληνική οικογένεια. Θα πρέπει να ενισχύσουμε τον ρόλο του με καλές πρακτικές και ιδέες καινοτόμες προς όφελος των παιδιών και των εφήβων. Είναι κοινό όραμα μέσω της συνεργασίας μας η προαγωγή της υγείας».

Ο Γενικός Χειρουργός, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας, Ισαακίδης Πρόδρομος απηύθυνε δια ζώσης χαιρετισμό. «Η παιδιατρική επιστήμη είναι τεράστια επιστήμη που διαμορφώνει την κοινωνία μας. Έχει σημασία αυτό που κάνετε μέσω της Ένωσής σας. Το έργο σας είναι σημαντικό», είπε μεταξύ άλλων.

Στη συνέχεια ακολούθησε επιστημονική διάλεξη με θέμα «Νέα δεδομένα στον HPV εμβολιασμό»: Πώς μπορούμε να αυξήσουμε την εμβολιαστική κάλυψη αγοριών και κοριτσιών στα ιατρεία μας. Ομιλητής ήταν ο Παιδίατρος, Ιατρός Δημόσιας Υγείας, Αντιπρόεδρος Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Ν. Θεσσαλονίκης, Νικόλαος Καρανταγλής.

Ακολούθησε γενική συνέλευση, εισήγηση κι απολογισμός από την πρόεδρο της Ένωσης Δρ Τζέτζη Όλγα, σύντομη ενημέρωση για την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων από την αντιπρόεδρο της ΠΟΜΕΠ, Καλούδη Έλσα, αλλαγή καταστατικού και συζήτηση –ψήφιση.

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69