tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Μικρά - μικρά από το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας

Πολλά ζητήματα καθημερινότητας δέχθηκε ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι, στα προ ημερησίας θέματα, στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας. Ας δούμε τα κυριότερα ζητήματα που τέθηκαν και τι απαντήθηκε:

Κοιμητήρια Μακροχωρίου: Απαντώντας σε ερώτηση του κ. Λουκίδη, ο Βασίλης Παπαδόπουλος είπε ότι δεν εξετάζει η δημοτική αρχή την δημιουργία νέου νεκροταφείου. Στο κάτω Μακροχώρι γίνεται καλή διαχείριση στο κοιμητήριο για την κάλυψη των αναγκών και θα ακολουθήσει εφαρμογή κανονισμού λειτουργίας. Στο πάνω Μακροχώρι, υπάρχει χώρος, αλλά τελευταία δεν γίνονται οι εκταφές που συνηθίζονταν τα προηγούμενα χρόνια.

Αγωγοί όμβριων υδάτων: Απαντώντας σε ερώτηση του Θόδωρου Θεοδωρίδη, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι οι κλειστοί αγωγοί ανήκουν στην ΔΕΥΑΒ και καθαρίζονται συνέχεια. Τα ανοιχτά δίκτυα, ανήκουν στον δήμο και καθαρίζονται τακτικά, με ανάθεση σε ανάδοχο και το έργο είναι σε εξέλιξη.

Πάρκινγκ Βεργίνα: Απαντώντας σε ερώτηση του κ. Μαλούτα, ο Άρης Λαζαρίδης είπε ότι εξετάζεται να παραχωρηθεί για μίσθωση το πάρκινγκ ενώ εξετάζεται και νέος χώρος για να μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες για στάθμευση των επισκεπτών.

Ποδηλατοδρόμος: Απαντώντας σε ερώτηση του κ. Χατζησαλάτα, ο κ. Λαζαρίδης είπε ότι οι σημερινές προδιαγραφές απαγορεύουν την κατασκευή τους εντός της πόλης διότι εγκυμονούν κινδύνους.

Αδέσποτα: Απαντώντας σε ερώτηση του κ. Βενιόπουλου για τα αδέσποτα, ο κ. Ασλάνογλου είπε ότι διαρκώς αυξάνεται ο αριθμός τους. Ο δήμος από την πλευρά του, είπε ο κ. Ασλάνογλου, προχωρά σε στειρώσεις, λειτουργεί το καταφύγιο, συνεργάζεται με φιλόζωους και μοιράζει τροφή για τα αδέσποτα για να μην μένουν νηστικά. «Πρέπει να βοηθήσουν και οι πολίτες σε αυτό το θέμα. Δεν γίνεται εμείς να στειρώνουμε και οι πολίτες να συνεχίζουν να αφήνουν ζώα στο δρόμο».

Δημοτικά ποδήλατα: Απαντώντας σε ερώτηση του κ. Χατζησαλάτα για το που βρίσκονται τα δημοτικά ποδήλατα, ο Καλλίστρατος Γρηγοριάδης είπε ότι βρίσκονται σε ασφαλή χώρο σε εγκαταστάσεις του δήμου. Επίσης τόνισε ότι μέσα στο καλοκαίρι θα έχουν εγκατασταθεί στην πόλη τα ηλεκτρικά ποδήλατα.

Πρόγραμμα άθλησης για όλους: Απαντώντας σε ερώτηση του κ. Βενιόπουλου, ο Μιχάλης Τζαφερόπουλος είπε ότι η έναρξη του προγράμματος άργησε διότι καθυστέρησε η υπουργική απόφαση. «Εμείς είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες» απάντησε ο κ. Τζαφερόπουλος.

Αποκριάτικες εκδηλώσεις: Απαντώντας στην κριτική που έγινε για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις (ο κ. Κορωνάς χαρακτήρισε το πρόγραμμα ως «συνοδευτικές δράσεις» και πρότεινε να δοθεί έμφαση στην Καθαρά Δευτέρα με μια μεγάλη συναυλία στο κέντρο της πόλης), ο κ. Ρίζος είπε ότι η ΚΕΠΑ στηρίζει την τοπική παράδοση κι όχι το λατινοαμερικάνικο μοντέλο. Είπε ότι σε συνεργασία με τον ΣΙΚΚΕΔ και τον Σύλλογο Βλάχων, συγκροτήθηκε ένα πρόγραμμα που θα ικανοποιήσει τους δημότες. «Είμαστε δίπλα σε μια πόλη, τη Νάουσα, που έχει ένα διεθνώς αναγνωρισμένο δρώμενο και είναι τιμή μου που θα μπορέσω να συμμετάσχω στις εκεί εκδηλώσεις» είπε ο κ. Ρίζος. Είπε ακόμη ότι η ΚΕΠΑ στηρίζει φέτος το δρώμενο των Βλάχων, τους Καπεταναίους και επιλέχθηκε η αναβίωση να γίνει σε ημέρα που δεν θα πέσει πάνω στις εκδηλώσεις της Νάουσας. «Με αυτά που μπορούμε να διαθέσουμε, κάνουμε ένα αρκετά πλούσιο πρόγραμμα. Την πρόταση του κ. Κορωνά, να δοθεί έμφαση με εκδηλώσεις την Καθαρά Δευτέρα, μπορούμε να την δούμε στο μέλλον».

Αεροδρόμιο: Απαντώντας σε ερώτηση του κ. Παλουκίδη, για το θέμα της λειτουργίας αεροδρομίου cargo στην Αλεξάνδρεια, ο κ. Βοργιαζίδης είπε ότι πάρχει εκεί η εγκατάσταση και βολεύει κάποιους στην Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, η δημοτική αρχή παρακολουθεί το θέμα και αν θα βρει την ευκαιρία θα προσπαθήσει να επωφεληθεί.

Πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής: Σε ερώτηση του Χρήστου Μακρίδη για το που βρίσκεται το θέμα της δημιουργίας πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής, ο κ. Βοργιαζίδης είπε ότι υπήρχε μια πρόταση από την ΕΛ.ΑΣ να φιλοξενηθεί ένα πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής στην Σχολή στο Πανόραμα. «Δεν προχώρησε το θέμα εκεί. Θα το δούμε» απάντησε ο Δήμαρχος.

Λακκούβες και φωτισμός: Απαντώντας σε ερώτηση του κ. Σπυρόπουλου για την κακή ποιότητα οδοστρώματος στο αστικό κέντρο και τον κακό φωτισμό κάποιων σημείων, ο Δήμαρχος απάντησε ότι τα τελευταία χρόνια οι δρόμοι σκάφθηκαν από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, από την ΔΕΥΑΒ, από την εταιρεία φυσικού αερίου, δημιουργήθηκαν τα προβλήματα στους δρόμους της πόλης. Ο κ. Βοργιαζίδης είπε ότι η αποκατάσταση θα ξεκινήσει όταν τελειώσουν οι εργασίες δημιουργίας δικτύου φυσικού αερίου. Αναφορικά με τον φωτισμό των δρόμων στην Βέροια, ο κ. Βοργιαζίδης είπε ότι με βάση τα διεθνή στάνταρ, η πόλη θεωρείται υπερφωτισμένη. «Υπάρχουν κάποια σημεία που η πόλη δεν είναι  καλά φωτισμένη. Με την αλλαγή του φωτισμού θα λυθεί το πρόβλημα» είπε ο κ. Βοργιαζίδης.

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69