tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Πρόγραμμα και υποψηφίους παρουσίασε στην Βέροια ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γιάννης Μυλόπουλος (φωτογραφίες)

Τις βασικές αρχές του προγράμματος του και τους υποψηφίους περιφερειακούς του συμβούλους παρουσίασε στην Βέροια ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γιάννης Μυλόπουλος.

Στην τοποθέτησή του, ξεκίνησε με κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας ότι δεν αντιμετωπίζει τις κρίσεις (φωτιές, πλημμύρες) γιατί θέλει να προχωρήσει σε ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσίες που πρέπει να υλοποιούνται από το δημόσιο (πχ φύλαξη δασών).

Στην συνέχεια, άσκησε κριτική στον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα λέγοντας ότι είναι υπεύθυνος για την ύφεση στην Περιφέρεια Κεντρικής ΜακεδονίαςΕπίσης τον κατηγόρησε ότι δεν έχει κάνει τίποτα για να θωρακίσει τις περιοχές της Περιφέρειας που μπορεί να αντιμετωπίσουν κινδυνεύσουν στο μέλλον από πλημμύρες.  Τον κατηγόρησε επίσης επειδή δεν αντιδρά, στις μεγάλες καθυστερήσεις που παρουσιάζει η αποπεράτωση μεγάλων έργων όπως το μετρό της Θεσσαλονίκης αλλά και σε θέματα όπως η ασφάλεια στις μετακινήσεις στον Σιδηρόδρομο.

Ο κ. Μυλόπουλος τόνισε ότι η περιφέρεια βρίσκεται σε παρακμή και οι πολίτες μαστίζονται από την φτώχεια. 

Για το πρόγραμμα του συνδυασμού του ο κ. Μυλόπουλος υποστήριξε πως θα κινηθεί σε τρεις άξονες: τον θεσμικό, της βιώσιμης ανάπτυξης και των έργων και υποδομών.

Αναφορικά με το θεσμικό ρόλο που θα έπρεπε να έχει η περιφέρεια, ο καθηγητής δήλωσε πως θα πρέπει να πάψει να είναι το παρακολούθημα της κυβέρνησης και να γίνει πραγματικά αυτοδιοικούμενη χωρίς εξαρτήσεις και πολιτικές που φτωχοποιούν τους κατοίκους. Για τη βιώσιμη ανάπτυξη δήλωσε πως οι τρεις πυλώνες στης είναι το περιβάλλον η κοινωνία και τα έργα. «Θέλουμε δημόσια αγαθά που να εξυπηρετούν την κοινωνία, με ρύθμιση αγοράς. Μια γενναία παραγωγική ανασυγκρότηση για να σταθεί ξανά στα παραγωγικά της πόδια η περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας. Με αγροτική ανάπτυξη και ήπιο και ποιοτικό τουρισμό. Αν λείψει ο τουρισμός τι θα κάνουμε;» αναρωτήθηκε.

Τελευταία θεματική τα κονδύλια: να δώσουμε στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη δουλειά και χρήματα, όχι επιδόματα και μισθούς πείνας. Παράλληλα τόνισε πως δεν πρέπει να δίνονται αλόγιστα χρήματα σε ημέτερους της κυβέρνησης και ότι η περιφέρεια εκεί πρέπει να αντιδρά σθεναρά ενώ χρησιμοποίησε το παράδειγμα του σταθμού Βενιζέλου, που όπως είπε, η χρήση του είναι η κατανάλωση περισσότερων κονδυλίων από εργολάβους, είπε ο Γ. Μυλόπουλος. Επίσης σημείωσε ότι μόνιμη επιδίωξη του συνδυασμού του θα είναι τα έργα σταθερής τροχιάς. Σε αυτό το πλαίσιο υπογράμμισε πως όντας περιφερειάρχης μετά τις εκλογές θα κινηθεί θα φέρει το τραμ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, το μέτρο να επεκταθεί μέχρι τα άκρα της πόλης και από το λιμάνι και το αεροδρόμιο, να γίνει προαστιακός σιδηρόδρομος που θα οδηγεί στην Βέροια, στις Σέρρες, στο Κιλκίς και άλλες κοντινές πόλεις της κεντρικής Μακεδονίας.

Στο τελευταίο μέρος της εκδήλωσης παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο της Ημαθίας το οποίο απαρτίζουν οι:

Αδαμίδου Κυριακή (Κική) - Καθηγήτρια μουσικής

Αντωνίου Χρήστος - οικονομολόγος/πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

Δίντση Ελένη - Ιδιωτική Υπάλληλος

Ζωγιός Κων/νος -Φοιτητής

Ιντζιάδου Σοφία -εκπαιδευτικός

Κλετσίδη Φωτεινή (Φένια) - Σχεδιάστρια

Κόντογλου Χρήστος - Φοιτητής

Μιχος Στέργιος- Ιδιωτικός Υπάλληλος

Σπυρίδου Αναστασία (Νατάσα)- εκπαιδευτικός

Χειμώνας Αθανάσιος (Σάκης)- Δημοτικός υπάλληλος / Πρόεδρος σωματείου εργαζομένων δήμων νομού Ημαθίας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Άγγελος Τόλκας, οι πολιτευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Μαρκούλης, Βαρβάρα Σαράντη και Πολυτίμη Σαζακλίδου. 

Το κ. Μυλόπουλο προλόγισε ο δημοτικός σύμβουλος Βέροιας Κυριάκος Θεοδωρίδης.

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69