tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Τιμές και ακαρπία στο επίκεντρο της συζήτησης με τον ΥπΑΑτ Λ.Αυγενακη η Λίνα Τουπεκτσή

Συνάντηση συνεργασίας με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λ.Αυγενακη, παρουσία του Υφυπουργού κ. Δ.Σταμενιτη, των Γενικών Γραμματεων του Υπουργείου κ. Κ.Μπαγινετα και Γ. Στραρακου, πραγματοποίησε η πολιτευτής της ΝΔ, Γεωπόνος κ. Λινα Τουπεκτσή, ως Συντονίστρια της Γραμματείας Αγροτικών Φορέων του Νομού Ημαθίας, στα πλαίσια ευρείας σύσκεψης που διοργάνωσε η Γραμματεία στα Κεντρικά Γραφεία της ΝΔ στην Αθήνα παρουσία του Γραμματέα Αγροτικών Φορέων ΝΔ κ. Α. Καρασαρινη και των αναπληρωτών γραμματέων κ. Χ. Γιαννακακη και Ν.Θωμαιδη.

Η κ. Τουπεκτσή στην τοποθέτηση της για Ημαθία έθεσε στον ΥπΑΑΤ δύο βασικά θέματα που ταλανιζουν τον αγροτικό κόσμο του Νομού:

1. Πως θα διαμορφωθεί η φετινή τιμή στο συμπύρηνο ροδάκινο  καθώς διανύουμε μια χρονιά υψηλής ακαρπίας, ζημιών από βροχές και χαλάζι αλλά και σταθερά υψηλά κοστολόγια, κυρίως εξαιτίας της έλλειψης εργατικών χεριών.

2. Να αποζημιωθούν οι αγρότες της Ημαθίας για την έντονη ακαρπια στις δενδρωδεις καλλιέργειες που υπάρχουν στο Νομό κυρίως στο βιομηχανικό ροδάκινο, στα νεκταρίνια αλλά και τα αχλάδια. Η αποζημίωση δεν καλύπτεται από τον μέχρι σήμερα κανονισμό του ΕΛΓΑ.

Σε αυτό το σημείο η κα Τουπεκτσή τόνισε την ανάγκη επικαιροποίησης του κανονισμού πραγμα για το οποίο ο ΥπΑΑΤ δεσμεύθηκε ότι μετά από διαβούλευση που θα πραγματοποιηθεί τους επόμενους 3-4 μήνες, η επικαιροποίηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ θα είναι από τις πρώτες Νομοθετικές ρυθμίσεις που θα κατατεθουν στη Βουλή. Η διοίκηση του Υπουργείου στέκεται στο πλευρό του αγροτικού κόσμου και θα προχωρήσει σε ενέργειες και στρατηγικές για την επίλυση των προβλημάτων και την ενίσχυση του πρωτογενούς τομεα.

Η Λίνα Τουπεκτσή ως πολιτευτής ΝΔ του Νομού Ημαθίας αλλά και με την τεχνογνωσία της ως Γεωπόνος θα σταθεί δίπλα στους αγρότες με όλες της τις δυνάμεις και θα μεταφέρει ασταμάτητα τα προβλήματα στην κεντρική διοίκηση στην Αθήνα. Με όρεξη για δουλειά, μεράκι και αγάπη για τους πολίτες της Ημαθίας θα είναι παρούσα και πρόθυμη να συνεργαστεί με όποιον χρειαστεί για την εξεύρεση λύσεων, προτάσεων και διεκδικήσεων για το Νομό.
 

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69