tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Μερικές σκέψεις πριν την κάλπη της 25ης Ιούνη

Γράφει ο Πέτρος Τσαπαρόπουλος 

Επειδή το χαρακτηριστικό μας σαν λαός είναι να ξεχνάμε εύκολα θα ήθελα να προκαλέσω την μνήμη μας, να θυμηθούμε κάποια γεγονότα.

Το 2010 η χώρα μας χρεοκόπησε. Ήταν το αποτέλεσμα μιας μακροχρόνιας διακυβέρνησης 2 κομμάτων [ΠΑΣΟΚ-ΝΔ] που εναλλάσσονταν επί χρόνια στην εξουσία, με πανίσχυρες πλειοψηφίες, ήταν αποδεκτά από την οικονομική ελίτ της χώρας και σε μεγάλο βαθμό ελεγχόμενα, ενώ πολλά στελέχη τους είχαν εμπλακεί σε μεγάλα οικονομικά σκάνδαλα. Αυτή ήταν η κανονικότητα της εποχής εκείνης.

Η χώρα μπήκε στα μνημόνια με ότι αυτό συνεπαγόταν για τις ζωές των Ελλήνων[οι μισθοί και οι συντάξεις μειώθηκαν δραματικά, το κοινωνικό κράτος συρρικνώθηκε, τα ασφαλιστικά ταμεία καταληστεύθηκαν].

Και μετά ήρθε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που κατάφερε με μεγάλη προσπάθεια, ίσως αδικώντας και κάποιες κοινωνικές τάξεις, να ρυθμίσει το χρέος, να βγάλει την χώρα από τα μνημόνια, να κρατήσει την κοινωνία όρθια και προπάντων να κάνει μια χρηστή διαχείριση των οικονομικών του κράτους αφήνοντας 37 δις αποθεματικό.

Στην διάρκεια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρξε κανένα οικονομικό σκάνδαλο ενώ ο απερχόμενος Πρωθυπουργός και οι υπουργοί του δεν είδαν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς να ‘φουσκώνουν’ ούτε απέκτησαν ‘αδιευκρίνιστες’ περιουσίες΄

Στις εκλογές της 21Μαιου ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπέστη βαριά ήττα.

Το κεντρικό αφήγημα της προοδευτικής διακυβέρνησης για να αποτραπεί η κυριαρχία της δεξιάς φαίνεται ότι δεν ήταν το ζητούμενο για τις υπόλοιπες δημοκρατικές δυνάμεις οι οποίες απαξίωσαν την ιστορική ευκαιρία της απλής αναλογικής προς όφελος των στενών τους κομματικών συμφερόντων ανοίγοντας ουσιαστικά τον δρόμο για την παντοδυναμία της δεξιάς. Αυτό εξ άλλου φάνηκε καθ΄ όλη την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, όπου ο στόχος δεν ήταν η ΝΔ αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ,

αλλά και το βράδυ των εκλογών όπου η χαρά τους δεν κρυβόταν για την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ.

Στις 25 Ιουνίου

Κρίνονται 2 προγράμματα που αντιπαρατίθενται

Το πρόγραμμα της ΝΔ στην λογική της ιδιωτικοποίησης των πάντων με γνώμονα το κέρδος για τους λίγους

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που συνδέει άρρηκτα την ανάπτυξη με την προστασία και την ασφάλεια των πολιτών για μια ΔΙΚΑΙΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ με ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

Κρίνονται με λίγα λόγια οι ζωές των πολλών, οι ζωές των ανθρώπων του μόχθου, της δημιουργίας και του πνεύματος.

Όμως πάνω από όλα κρίνεται η ίδια η Δημοκρατία, η λειτουργία της και οι θεσμοί της.

Στις 25 Ιουνίου ψηφίζουμε

για να αποτρέψουμε την παντοδυναμία ενός πανίσχυρου και αδίστακτου καθεστώτος με φιλελεύθερο μανδύα και ακροδεξιά συμπεριφορά

για να παραμείνει ο ΣΥΡΙΖΑ η μεγάλη δημοκρατική παράταξη που θα είναι μπροστάρης στους κοινωνικούς αγώνες γιατί είναι η μόνη δύναμη που μπορεί και δεν ελέγχεται από την ολιγαρχία του πλούτου.

Πέτρος Τσαπαρόπουλος

Υποψήφιος βουλευτής Ημαθίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69