tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

super course

Διεθνής Ημέρα Μουσείων: Ποιες εκδηλώσεις θα γίνουν στην Βέροια

Η 18η Μαΐου έχει οριστεί από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) ως Διεθνής Ημέρα Μουσείων. Εορτάζεται σε όλο τον κόσμο με διάφορες εκδηλώσεις και είναι αφιερωμένη σε ένα συγκεκριμένο θέμα που αφορά στα μουσεία και τον ρόλο τους στη σύγχρονη κοινωνία. Το θέμα της φετινής Διεθνούς Ημέρας Μουσείων είναι «Μουσεία, Εκπαίδευση και Έρευνα».

Στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας θα γιορτάσουν τη Διεθνή Μέρα Μουσείων και σας προσκαλούν στις εκδηλώσεις την Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18 Μαΐου. Η είσοδος στις εκθέσεις των μουσείων της Ημαθίας και στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων:

- ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΜΑΪΟΥ 2024

18:30-19:30 (ξενάγηση και εργαστήριο)

19:30-20:30 (ξενάγηση και εργαστήριο)

«ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ: ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΠΟΛΗΣ»

Θα παρουσιαστούν όψεις της ζωής των κατοίκων της αρχαίας πόλης με υλικό από τον Τοίχο της Μνήμης: αφηγητής, ο αρχαιολόγος Γιάννης Γραικός. Θα ακολουθήσει εικαστικό εργαστήριο για ενήλικες – κατόπιν δήλωσης συμμετοχής – με μουσειοπαιδαγωγικές δράσεις υπό την Φώτω Παπαργυρούδη, μουσειοπαιδαγωγό της Εφορείας, και τη συμμετοχή γνωστών εικαστικών καλλιτεχνών της περιοχής.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας, με την υποστήριξη του Συλλόγου «Οι Φίλοι του Πολυκεντρικού Μουσείου Αιγών και του Δικτύου του»

Είσοδος ελεύθερη - Δηλώσεις συμμετοχής στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

- ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΜΑΪΟΥ 2024 – 19:00

«ΝΑΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΑ ΒΕΡΟΙΑΣ: ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΝΗΜΗΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ»

Λίγο πριν την ολοκλήρωση της αναστήλωσης του ναού και την απόδοση του στην πόλη της Βέροιας, θα παρουσιαστεί το αναστηλωτικό έργο, η ιστορία και η αρχιτεκτονική του. Θα ακολουθήσει επίσκεψη στο εσωτερικό του ναού, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε ομάδες. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με το κιθαριστικό σύνολο του Μουσικού Σχολείου Βέροιας.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας, με την συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Βέροιας και την υποστήριξη του Συλλόγου «Οι Φίλοι του Πολυκεντρικού Μουσείου Αιγών και του Δικτύου του».

Είσοδος ελεύθερη.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

methodos orizontio

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69