tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Εγκαινιάστηκε η εντυπωσιακή έκθεση ξυλογλυπτικής του Κωνσταντίνου Τυφλίδη

Την πρώτη του ατομική έκθεση ξυλογλυπτικής εγκαινίασε ο Κωνσταντίνος Τυφλίδης. Η έκθεση φιλοξενεί περίπου εκατό έργα του καλλιτέχνη, μαζί με κάποια έργα πυρογραφίας της αδελφής του Ανατολής Αγγελίδου.

Ο Βεροιώτης Κωνσταντίνος Τυφλίδης εργάζεται στην ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας εδώ και 25 χρόνια, ως μηχανικός σκηνής. Ασχολείται με την τέχνη της ξυλογλυπτικής και γενικότερα με τις κατασκευές του ξύλου εδώ και 14 χρόνια. Είναι αυτοδίδακτος ξυλογλύπτης από το 2010. Η ενασχόλησή του με την Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού από το 2000 του άνοιξε δρόμους στον τομέα της αισθητικής και γενικότερα του πολιτισμού με αποτέλεσμα η τέχνη να είναι μονόδρομος. Έχει συμμετάσχει σε δύο ομαδικές εκθέσεις σε Βέροια και Σκόπελο και έργα του κοσμούν σπίτια και επιχειρήσεις σε όλον τον κόσμο.

«Αυτήν την εργασία την βλέπω ως μια διέξοδο από την καθημερινότητά μου ή κι από άλλα προβλήματα που προκύπτουν στους απλούς ανθρώπους. Αυτήν την εργασία – χόμπι τη θεωρώ και ψυχοθεραπεία. Με βοηθάει πολύ να χαλαρώνω, να νιώθω καλά με τον εαυτό μου και να βγάζω πράγματα μέσα από τον εαυτό μου και ταυτόχρονα να ικανοποιούμαι εργάζοντας το ξύλο. Σήμερα φτάσαμε μετά από 14 χρόνια να εγκαινιάζω την πρώτη προσωπική μου έκθεση. Ελπίζω ο κόσμος να την επισκεφθεί, να τη δει, ιδίως ο νέος κόσμος να εκτιμήσει την τέχνη και να δει τι μπορεί να κάνει εάν ασχοληθεί, γιατί δυστυχώς είναι μία τέχνη που χάνεται στον χρόνο… και να με κριτικάρει. Πρωτίστως χρειάζεται μεράκι κι αγάπη για το ξύλο. Το ξύλο είναι ζωντανός οργανισμός. Συγχωρεί τα λάθη. Δεν είναι σαν το μέταλλο», είπε ο κ. Τυφλίδης.

Τα θέματα των έργων ποικίλουν. Ο καλλιτέχνης στα πρώτα του έργα άντλησε έμπνευση από τη φύση, του αρέσουν τα δέντρα και κυρίως τον εντυπωσιάζουν τα παλιά δέντρα, τα μεγάλα. Ταυτόχρονα του αρέσει πολύ και η Ελληνική Μυθολογία. Άλλα θέματα απλά γεννιούνται στην σκέψη του καλλιτέχνη, ο οποίος στη συνέχεια αποτυπώνει την έμπνευση του πάνω σε χαρτί (ζωγραφίζει επίσης) κι έπειτα ξεκινάει να σκαλίζει το ξύλο. Συνδυάζει και τις δύο τέχνες, την ζωγραφική με το ξύλο μαζί.   

Η έκθεση θα λειτουργεί στο φουαγιέ της Αντωνιάδειου Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, έως την Τετάρτη 17/04/2024.

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69