tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Ημερίδα «Αγαπάμε τις βιβλιοθήκες: Ενημερωνόμαστε για τις σχολικές βιβλιοθήκες» στο 5ο ΓΕΛ Βέροιας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα: «Αγαπάμε τις βιβλιοθήκες: Ενημερωνόμαστε για τις σχολικές βιβλιοθήκες» , την Τρίτη 5 Μαρτίου 2024 στη  Βιβλιοθήκη του 5ου ΓΕΛ Βέροιας από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας.

Σκοπός της ημερίδας ήταν να προσφέρει βασικές οδηγίες οργάνωσης και λειτουργίας της σχολικής βιβλιοθήκης σε εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να δημιουργήσουν και εντάξουν μία σχολική βιβλιοθήκη στο εκπαιδευτικό περιβάλλον του σχολείου τους. Κατ΄επέκταση, στόχευε να αναδείξει την αναγκαιότητα των σχολικών βιβλιοθηκών στις σχολικές κοινότητες, καθώς και τον καθοριστικό παιδαγωγικό τους ρόλο στην εκπαιδευτική διαδικασία. Ειδικότερα, κάλυψε κύριες θεματικές ενότητες που σχετίζονται με την οργάνωση της σχολικής βιβλιοθήκης, το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο της λειτουργίας της, τα πληροφοριακά σύστημα διαχείρισης της καθώς και διδακτικά σενάρια σε ενότητες των διδακτικών γνωστικών αντικειμένων που δύναται να πραγματοποιηθούν εντός του χώρου της σχολικής βιβλιοθήκης.

Χαιρετισμό απεύθυνε ο Δευθυντής της ΔΔΕ Ημαθίας κ.Αλατζόγλου Αθανάσιος, ο οποίος επισήμανε την αξία του βιβλίου και την ανάγκη να ζωντανέψουν και πάλι οι βιβλιοθήκες στα σχολεία μας!

Συντονιστής Ημερίδας: Ευάγγελος Καταφυλής, Θεολόγος/Βιβλιοθηκονόμος ΤΕ. Διδάσκων στο Τμήμα Βιβλιοθηκονομίας, Αρχειονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης-ΔΙ.ΠΑ.Ε.

Εισηγητές με την σειρά που μίλησαν: Ευάγγελος Καταφυλής, Θεολόγος, Ημερήσιο Γυμνάσιο Πλατέος/2 ο Γενικό Λύκειο Αλεξάνδρειας. Βιβλιοθηκονόμος ΤΕ. Διδάσκων στο Τμήμα Βιβλιοθηκονομίας, Αρχειονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης-ΔΙ.ΠΑ.Ε. Κατερίνα Παπαγεωργίου, Σχολική Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας. Τάσος Μοσχόπουλος, Κοινωνιολόγος/Υπεύθυνος Σχολικής βιβλιοθήκης 5 ου ΓΕΛ Βέροιας ΕΠΕΑΕΚ. Μίλτος Τσουλής, Δάσκαλος, Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας. Ευαγγελία Πολυμένου, Φιλόλογος, 2ο Γενικό Λύκειο Αλεξάνδρειας.

 Στην ημερίδα επίσης, συμμετείχαν εκπρόσωποι της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69