tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου: Οι κορυφαίοι στην Πάτρα για δυνατές μάχες

Οι κορυφαίοι αθλητές της χώρας θα δώσουν το παρών στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Πάτρας και θα διεκδικήσουν παρουσίες που θα επιβεβαιώσουν την καλή τους κατάσταση, θα τους φέρους πιο κοντά στην πρόκληση της ολυμπιακής πρόκρισης, αλλά θα τους δώσει και την ευκαιρία διεκδικήσουν την πρόκριση σε όλα τα κορυφαία γεγονότα της σεζόν.

Το 2021 είναι μια μεταβατική σεζόν, μετά το δύσκολο 2020, στη διάρκεια της οποίας οι αγωνιστικές προκλήσεις είναι πολλές.

Ταχύτητες

Ανοιχτή θα είναι η κούρσα στα 100 μ. των Ανδρών, αφού κανένα από τα παραδοσιακά φαβορί δεν έδειξε να είναι σε πλήρη ετοιμότητα. Ο Γιάννης Νυφαντόπουλος (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) θέλει να συνεχίσει το σερί των νικών, αφού έχει ήδη τρεις, ωστόσο για να το πετύχει θα πρέπει να βελτιώσει τους φετινούς του χρόνους. Ο Κώστας Ζήκος (ΓΕΑ Τρικάλων) έτρεξε στα Χανιά 10.57, ενώ ο Παναγιώτης Τριβυζάς (ΟΣΦΠ) σε 10.52 και έβαλε υποψηφιότητα ακόμη και για το χρυσό μετάλλιο. Τον εαυτό του θέλει να ξεπεράσει ο Θοδωρής Βροντινός (ΠΑΟΚ) που έχει πετύχει φέτος 10.56 και ψάχνει χρόνους κάτω από τα 10.50, προκειμένου να εξασφαλίσει θέση για το Ευρωπαϊκό Κ23. Σε καλή κατάσταση έδειξαν πως είναι οι Χρυσάφης (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) και Βοσκόπουλος (ΑΟ Βάρης Δρομέας). Την τέταρτη νίκη του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στα 200 μ. θα επιδιώξει ο Παναγιώτης Τριβυζάς (ΟΣΦΠ). Με ενδιαφέρον αναμένεται η συμμετοχή των νεαρότερων Γιάννη Γρανιτσιώτη (ΓΟ Γιάννης Παλάσκας) και Βασίλη Μυριανθόπουλου (Πανιώνιος).

Ο Μιχάλης Παππάς (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) διανύει δίχως αμφιβολία πολύ καλή σεζόν, αφού έχει ήδη τρέξει την απόσταση σε 47.21. Στο Παμπελοπονησσιακό στάδιο, όπου έχει αναδειχθεί τρεις φορές νικητής, θα κυνηγήσει την πρώτη κούρσα της χρονιάς, κάτω από τα 47.00. Στην ίδια απόσταση ξεχωρίζουν ακόμη ο Γιώργος Λαμπρόπουλος (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας), αλλά και ο Γιάννης Ντέτσικας (ΑΟ Ρόδου), που θέλει την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23.

Αποστάσεις

Ο απόλυτος κυρίαρχος των μεσαίων αποστάσεων της τελευταίας δεκαετίας φαίνεται πως είναι ο Ανδρέας Δημητράκης (Παναξιακός ΑΟ), ο αθλητής με 11 νίκες στα 1.500 μ., τέσσερις στα 800 μ. και μία στα 5.000 μ., δύσκολα αμφισβητείται από τους αντιπάλους του. Ο έμπειρος δρομέας θέλει να επαναλάβει το περσινό νταμπλ, όπου ήταν πρώτος σε 1.500 μ. και 5.000 μέτρα. Στα 1.500 μ. ξεχωρίζει και ο Χρήστος Παπούλιας (ΠΑΟ) με νέο ρεκόρ από φέτος 3.47.99. Στα 5.000 μ. ξεχωρίζουν ακόμη ο Μάριος Αναγνώστου (Αναγέννηση Λαμίας), ο Κώστας Γκελαούζος (ΠΑΟ) και ο Μάρκος Γκούρλιας (ΓΣ Γλυφάδας). Στα 800 μ., το προβάδισμα με βάση τα φετινά ρεκόρ έχει ο Χρήστος Κοτίτσας (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας), ο οποίος έχει διανύσει την απόσταση σε 1.49.22. Σε καλή κατάσταση έχει δείξει πως είναι και ο Θάνος Καλάκος (ΠΑΟ) με 1.49.89 πριν λίγες ημέρες στο Γαλάτσι, αλλά και έφηβος Σπύρος Ντουραχάνης (ΑΟ Κέρκυρας) με 1.50.99, επίδοση που αποτελεί όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20.

Εμπόδια

Η απουσία του Κώστα Δουβαλίδη αφήνει ένα κενό στο αγώνισμα κι έτσι ο δρόμος για την κορυφή ανοίγει για άλλους αθλητές. Ο Μιχάλης Κιάφας (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) έχει την καλύτερη επίδοση από όσους μετέχουν, ωστόσο με αξιώσεις θα μπουν στον αγώνα οι Ηλίας Τοτολίδης (ΑΓΕΣ Κάμειρος), Παύλος Μπόιτσιος (ΣΚΑ Δράμας), Χαράλαμπος Λυρής (ΟΣΦΠ) και Γιάννης Καμαρινός (Ολυμπιακή Δομή). Ο Κώστας Νάκος (ΓΣ Τρικάλων) είναι ο νικητής στα τέσσερα προηγούμενα Πρωταθλήματα και παρά το ότι δεν είναι στην κατάσταση που θα ήθελε, διεκδικεί μία ακόμη νίκη. Με αξιώσεις θα μπει στον αγώνα και ο Δημήτρη Λεβαντίνος (ΓΣ Κερατσινίου) που φέτος διανύει καλή σεζόν. Ο Γιώργος Μίνος είναι ο νικητής της προηγούμενης διοργάνωσης στα 3.000 μ. στιπλ, με βλέψεις μεταλλίου θα μπουν στον αγώνα και οι Γιώργος Σταμούλης (ΑΟ Παλαιού Φαλήρου) και Νέστορας Κολιός (ΑΓΣΙ).

Άλματα

Ο κορυφαίος άλτης φέτος στον κόσμο δεν θα μπορούσε να λείπει από το κορυφαίο εγχώριο γεγονός. Ο Μίλτος Τεντόγλου (ΓΣ Κηφισιάς) όπως και στα Χανιά έτσι και στην Πάτρα θα κυνηγήσει μεγάλα άλματα, όμως, θα το επιδιώξει μέσα από περιορισμένες προσπάθειες. Ο αθλητής του Γιώργου Πομασκι διανύει εξαιρετική περίοδο, κάτι που το αποδεικνύει τόσο το άλμα στα 8,60 μ. της Καλλιθέας, όσο και τα σταθερά μεγάλα άλματα του σε όλες τις εμφανίσεις τους. Ο περσινός νικητής, Αλέξανδρος Περιστέρης (ΓΑΣ Παιανίας) είναι σε καλή κατάσταση, καθώς προέρχεται από καλή παρουσία στο μίτινγκ Αλμάτων, όπου πήδησε 7,78 μέτρα. Στο ίδιο αγώνισμα οι Αντώνης Στυλιανίδης και Νίκος Ξενικακης (ΑΣ Αλεξάνδρειας) αναμένεται να διεκδικήσουν θέση στο βάθρο.

Ο κορυφαίος Έλληνας άλτης του τριπλούν Δημήτρης Τσιάμης (ΟΣΦΠ) θα δώσει το παρών στην Πάτρα με στόχο όχι μόνο την 11η νίκη του στο αγώνισμα, αλλά και μια μεγάλη επίδοση. Ο έμπειρος αθλητής, μετά το άλμα στα 17,21 (3,0) στο Διασυλλογικό πρωτάθλημα, αντιμετώπισε ένα πρόβλημα τραυματισμού που δεν του επέτρεψε να κάνει άλλους αγώνες. Στην Πάτρα θα κατέβει δίχως ενοχλήσεις κι έχοντας νωρίτερα πάρει καλά δείγματα στις προπονήσεις που ακολούθησαν. Σε καλή κατάσταση είναι και ο Ανδρέας Πανταζής (ΑΟ Μεγάρων) που έχει κάνει φέτος 16,86 στο διασυλλογικό πρωτάθλημα και 16,74 μ. στα Χανιά. Σε καλή κατάσταση είναι και ο Νίκος Ανδρικοπουλος (Αμεινίας Μεσογείων) που στα Χανιά "προσγειώθηκε" στα 16,47 μ. και ισοφάρισε το ρεκόρ του. Παρών στο αγώνισμα θα είναι και ο περσινός νικητής, Παύλος Μπόφτσης (ΓΣ Ηρακλής).

Ο Κώστας Μπανιώτης (Ολυμπιάδα Κομοτηνής) επέστρεψε φέτος με στόχο να διεκδικήσει για μια ακόμη φορά τη συμμετοχή του σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο έμπειρος άλτης, "χάλκινος" το 2019 στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού έχει κάνει 2,20 μ ωστόσο τα δείγματα, που άφησε έδειξαν πως είναι για υψηλότερα. Το όριο για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23 (2,16) θα διεκδικήσει στο ίδιο αγώνισμα ο Αντώνης Μέρλος (ΠΑΟΚ), ο οποίος στην Καλλιθέα ξεπέρασε τα 2,15 μέτρα. Ο έφηβος Γιώργος Χάσσος (ΓΕ Φλώρινας) έκανε 2,07 μ. στο διασυλλογικό πρωτάθλημα και ψάχνει το όριο (2,12 μ.) για Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20.

Συναρπαστικό αναμένεται να είναι το επί κοντώ με τον Κώστα Φιλιππίδη (ΠΓΣ) και τον Εμμανουήλ Καραλή (Απόλλων Πύργου) να έχουν τον πρώτο λόγο. Ο Φιλιππίδης έχει κάνει φέτος έναν αγώνα, στα 5,35 μ. που δεν αντιπροσωπεύει την κατάσταση του. Ο έμπειρος αθλητής έχει ως στόχο να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ωστόσο πριν από εκεί θα επιδιώξει μεγάλα άλματα και φυσικά την 14η νίκη του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Ο Καραλής αγωνίστηκε στο μίτινγκ Αλμάτων της Καλλιθέας όπου ξεπέρασε τα 5,70 σε έναν αγώνα που σηματοδότησε την αγωνιστική του επιστροφή, ύψος που θέλει να βελτιώσει στην Πάτρα. Ο Φιλιππίδης είναι στην 23η θέση της ολυμπιακής κατάταξης και ο Καραλής στην 28η κι έτσι αμφότεροι είναι σε τροχιά πρόκρισης (32 θα αγωνιστούν) στους Αγώνες του Τόκιο. Στο επί κοντώ ξεχωρίζει ακόμη ο Πέτρος Χατζίου (ΟΣΦΠ) με 5,55 μ. από την Καλλιθέα και ο Θοδωρής Χρυσανθόπουλος (Πανιώνιος) με 5,45 μ. από την ίδια διοργάνωση. Με ενδιαφέρον αναμένεται και η συμμετοχή των νεαρότερων Σάντα (ΑΟ Φιλοθέης), Χητά (Αμεινιας Μεσογείων) και Ρίζου (ΑΣ Άρης).

Ρίψεις

Η σφαιροβολία των Ανδρών θα είναι ένα από τα αγωνίσματα με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, αφού παρόντας στην Πάτρα θα είναι οι κορυφαίοι φέτος στην Ελλάδα. Ο Νικόλας Σκαρβέλης (ΓΣ Τρικάλων), ο οποίος ήρθε από την Αμερική πριν δύο ημέρες, έχει την κορυφαία επίδοση με 20,33 μέτρα. Πάνω από τα 20,00 μ. έχει στείλει φέτος τη σφαίρα και ο Κυριάκος Ζώτος (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας). Ο αθλητής έχει πετύχει 20,25 μ. και επιπλέον το κίνητρο της υπεράσπισης της περσινής του νίκης, στο ίδιο στάδιο. Με στόχο την κορυφή θα συμμετάσχουν στον αγώνα ο Οδυσσέας Μουζενίδης (ΑΣ Κένταυρος) και ο Τάσος Λατιφλάρι (ΑΣ Κένταυρος), που έχουν πετύχει φέτος 19,92 μ. και 19,45 μ., αντίστοιχα. Ο Δημήτρης Τσίτσος (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) φαίνεται να έχει αφήσει πίσω του τα προβλήματα τραυματισμών και δείχνει έτοιμος για ακόμη μεγαλύτερες προσπάθειες. Ο νεαρός έχει πετύχει 76,16 μ. και στην Πάτρα θα επιδιώξει προσπάθειες πάνω από το ατομικό του 77,79 μέτρα. Ο Γιώργος Χριστακάκος(ΟΣΦΠ) νικητής το 2020 θέλει να βελτιώσει το φετινό του ρεκόρ και να βρεθεί σε βολές καλύτερες από το 70,42 μ. της Τρίπολης.

Στη σφυροβολία ο Χρήστος Φραντζεσκάκης (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) έχει δηλώσει από καιρό πως έχει ως στόχο το ολυμπιακό όριο (77,50 μ.) προκειμένου να "κλειδώσει" και επίσημα τη θέση του στην ομάδα για Τόκιο και παράλληλα να επιβεβαιώσει την καλή του κατάσταση. Από πρόβλημα τραυματισμού προέρχεται ο Μιχάλης Αναστασάκης (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος), ωστόσο όπως πάντα θα κυνηγήσει μεγάλες και ανταγωνιστικές βολές. Θέση στο βάθρο διεκδικεί ο Ιβάν Μενγκλεμπέη (ΟΣΦ), ενώ ενδιαφέρον αναμένεται να έχει η παρουσία των νεαρότερων Ντουσάκης (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος), Μεμά (ΑΟ Ρόδου) και Ζιώγα (ΓΑΣ Νιγρίτας), που έχουν ήδη κλείσει θέση στις διοργανώσεις των κατηγοριών τους. Ο Ιάσωνας Θανόπουλος (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) έχει τον πρώτο λόγο στη δισκοβολία, αφού είναι ο αθλητής με την καλύτερη επίδοση στην χώρα στα 56,78 μ. και ο νικητής στην προηγούμενη διοργάνωση. Θέση στο βάθρο διεκδικεί και ο πρωταθλητής της σφαιροβολίας Κυριάκος Ζώτος (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας). Ο νεαρός Κώστας Μπουζάκης (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) είναι ήδη στην ομάδα για το Ευρωπαϊκό Κ20 και θα προσπαθήσει να βελτιώσει το φετινό του 51,35 μέτρα.

Tο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου και την αμέριστη βοήθεια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Πατρέων. Σημαντική είναι και φέτος η στήριξη της Διοίκησης και των υπαλλήλων του Παμπελοπονησσιακού σταδίου, που φροντίζουν για την ετοιμότητα της εγκατάστασης. Συμβολή έχει και η διοίκηση του Ολυμπιακού Σταδίου, η οποία έχει παραχωρήσει στην ομοσπονδία απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό για την άρτια διεξαγωγή των αγώνων.

Το απογευματινό πρόγραμμα και των δύο ημερών του Πανελληνίου πρωταθλήματος θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ 3 από τις 19.15 το Σάββατο και τις 19.00 την Κυριακή.

Το πρωινό πρόγραμμα και των δύο ημερών θα μεταδοθεί ζωντανά σε livestream μετάδοση, από το κανάλι της Ομοσπονδίας στο YouTube. 

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69