tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Θα ξεπεράσουν τις 700 οι συμμετοχές στον Φιλίππειο Δρόμο

filippeios dromeis

Με αφετηρία το Μουσείο της Βεργίνας, την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου στις 10.30πμ και τερματισμό το Δημαρχείο της Βέροιας, θα διεξαχθεί ο Διεθνής Αγώνας Δρόμου 'Φιλίππειος Δρόμος". Η διαδρομή είναι Βεργίνα - Αλιάκμονας - Βέροια και η απόσταση είναι 14,6 χιλιόμετρα. Οι συμμετοχές των αθλητών αναμένονται να ξεπεράσουν τους 700. Για τον συγκεκριμένο αγώνα μίλησαν στα μέσα ενημέρωσης την Δευτέρα ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης, ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος του ΚΑΠΑ Θεόφιλος Κορωνάς και ο πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Πέτρος Φύκατας.

Ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης είπε ότι ο Φιλίππειος Δρόμος έχει γίνει θεσμός και είναι μια επιτυχημένη διοργάνωση διότι στηρίζεται από τον σύλλογο Δρομέων και τον δήμο. "Φέτος έχει μια ιδιαιτερότητα διότι από τα έσοδα θα ενισχυθεί η κοινωνική υπηρεσία του δήμου. Πέρα από τον αθλητικό και πολιτιστικό χαρακτήρα, φέτος αποκτά και κοινωνικό χαρακτήρα και γίνεται πιο ολοκληρωμένη διοργάνωση. Θα δούμε πώς τα επόμενα χρόνια θα την κάνουμε καλύτερη" σημείωσε ο κ. Βοργιαζίδης.

Ο πρόεδρος του ΚΑΠΑ Θεόφιλος Κορωνάς σημείωσε: "Είναι πολύ ευτυχές γεγονός ότι το κίνημα των μαραθωνοδρόμων της Βέροιας συσπειρώθηκε με αυτή την διοργάνωση. Είναι και ένα τουριστικό θέλγητρο για την πόλη. Θα έρθουν πολλοί επισκέπτες. Έχουμε όμορφο δήμο και θέλουμε να τον δείξουμε σε όλο τον κόσμο".

Ο πρόεδρος του συλλόγου Δρομέων Πέτρος Φύκατας επεσήμανε: "Την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου θα διοργανωθεί ο 3ος Φιλίππειος Δρόμος, θα έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα και θα τον διοργανώσει ο Σύλλογος Δρομέων και το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου". Ο κ. Φύκατας έκανε μια αναδρομή στο πώς ξεκίνησε η προσπάθεια τον Δεκέμβρη του 2012. Την πρώτη χρονιά συμμετείχαν 400 δρομείς από όλη την Ελλάδα, 550 το 2013 και φέτος θα φθάσουν τους 700-750. Από αυτούς 160 από την Βέροια. "Πρέπει να τον αναδείξουμε αυτό τον θεσμό και κάθε χρόνο να τον αναβαθμίζουμε. Να συμπληρώσουμε για παράδειγμα και μια διαδρομή για περιπατητές" είπε ο κ. Φύκατας.

Ο Ρωμύλος Αλεξανδρίδης, στέλεχος του ΚΑΠΑ, χαρακτήρισε την διοργάνωση ως το μεγαλύτερο event. Ο κ. Αλεξανδρίδης είπε ακόμη ότι η ιδέα ανήκε στος δρομείς της πόλης, ακολούθησαν συναντήσεις με την τότε δημοτική αρχή και ανέλαβε ο δήμος να προχωρήσει σε αυτό το εγχείρημα.

Ο κ. Καραγιάννης, μέλος του συλλόγου Δρομέων σχολίασε: "Η ιδέα ξεκίνησε στο Ξηρολίβαδο, μετά από χειμερινούς αγώνες. Την ιδέα μας την αγκάλιασε ο δήμος. Θα μας βοηθήσουν 140 εθελοντές. Επίσης θα συμμετάσχουν στον αγώνα 15 ΑμεΑ και 10 Special Olimpics. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα φθάσουμε τις 800 συμμετοχές. Σίγουρο είναι ότι θα τρέξουν τουλάχιστον 700. Η τροχαία θα έχει 16 τροχονόμους και θα κλείσει εντελώς τον δρόμο".

Στον αγώνα θα υπάρξει η βοήθεια του Στρατού, των Ποδηλατών, της Ομάδας Διάσωσης, του τμήματος στίβου του Φιλίππου κ.α.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69