Ελένη Αντωνιάδου: Η Βεροιώτισσα κολυμβήτρια στο πρώτο της Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Παρίσι
- Γράφτηκε από τον/την Μαρία Τριγώνη
Η Βεροιώτισσα κολυμβήτρια Ελένη Αντωνιάδου ετοιμάζεται να ζήσει την πιο σημαντική στιγμή της μέχρι τώρα πορείας της, καθώς θα συμμετάσχει για πρώτη φορά σε μεγάλη διεθνή διοργάνωση με την Εθνική ομάδα κολύμβησης, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών–Γυναικών που θα διεξαχθεί στο Παρίσι, από τις 10 έως τις 16 Αυγούστου.
Η 20χρονη αθλήτρια του ΠΑΟΚ και του προπονητή Τάσου Χατζηγεωργίου, διανύει περίοδο εξαιρετικής αγωνιστικής φόρμας, έχοντας τραβήξει τα βλέμματα με την εντυπωσιακή της παρουσία στο διεθνές μίτινγκ «Acropolis Swim Open». Εκεί, όχι μόνο εξασφάλισε τη συμμετοχή της στην 23μελή αποστολή της Εθνικής, αλλά πέτυχε και κάτι ιστορικό: την κατάρριψη του πανελλήνιου ρεκόρ στα 100μ ύπτιο, το οποίο παρέμενε ακατάρριπτο για 17 χρόνια.
Η επίδοση αυτή αποτέλεσε το επιστέγασμα μιας σταθερά ανοδικής πορείας από την αρχή της σεζόν και ταυτόχρονα το εισιτήριο για το μεγάλο ευρωπαϊκό ραντεβού, εκεί όπου η Αντωνιάδου θα φορέσει για πρώτη φορά το σκουφάκι με το εθνόσημο.
Η ίδια δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για τη μοναδική εμπειρία που την περιμένει, δηλώνοντας χαρακτηριστικά:
«Όταν το έμαθα, χάρηκα πάρα πολύ, γιατί αυτός ήταν ο στόχος μου από την αρχή της χρονιάς. Ανυπομονώ να δω τους κορυφαίους/ες κολυμβητές/ριες, να δω πώς κολυμπούν από κοντά αυτή τη φορά και όχι από την τηλεόραση όπως τα προηγούμενα χρόνια. Γενικά, με ενδιαφέρει να παρατηρήσω τη ρουτίνα τους και τον τρόπο με τον οποίο προετοιμάζονται στους αγώνες».
Παρά το φυσιολογικό άγχος που συνοδεύει μια τόσο μεγάλη «πρώτη», η νεαρή κολυμβήτρια δείχνει να το αντιμετωπίζει με ωριμότητα και καθαρό αγωνιστικό μυαλό, αναγνωρίζοντας πως μπορεί να λειτουργήσει δημιουργικά:
«Έχω αγχωθεί αρκετά, γιατί η συμμετοχή μου σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση θα είναι μια εντελώς καινούργια εμπειρία, αλλά προφανώς δεν θα αφήσω το άγχος να με καταβάλει. Πιστεύω ότι είναι περισσότερο δημιουργικό αυτό που νιώθω».
Σε ό,τι αφορά τους στόχους της μέσα στη διοργάνωση, η Αντωνιάδου κρατά χαμηλούς τόνους, δίνοντας προτεραιότητα στην εμπειρία και την εξέλιξη:
«Θα κολυμπήσω σίγουρα σε κάποιες σκυταλοδρομίες και το πλάνο μου περιλαμβάνει και τα τρία αγωνίσματα του υπτίου. Θέλω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, αλλά πάνω απ’ όλα να ζήσω την εμπειρία της μεγάλης διοργάνωσης και να το ευχαριστηθώ. Μέχρι τότε, συνεχίζω με πολλή προπόνηση και δουλειά στα σημεία που χρειάζομαι βελτίωση, ώστε να παρουσιαστώ στην καλύτερη δυνατή κατάσταση».
Η παρουσία της στο Παρίσι σηματοδοτεί όχι μόνο ένα προσωπικό ορόσημο για την ίδια, αλλά και μια ακόμη ελπιδοφόρα παρουσία της ελληνικής κολύμβησης σε επίπεδο κορυφής, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και στις επόμενες μεγάλες διεθνείς προκλήσεις.
Πηγή: https://athlead.gr/















