Πλατεία Ωρολογίου και Πολυδένδρι στο επίκεντρο του 1ου Ράλλυ «Φίλιππος
- Γράφτηκε από τον/την Αντώνης Χατζηκυριακίδης
Με επίκεντρο τη διαδρομή, την ακρίβεια και τη γοητεία των ιστορικών οχημάτων, η Βέροια ετοιμάζεται να φιλοξενήσει την Κυριακή 24 Μαΐου 2026 το 1ο Regularity Ράλλυ «Φίλιππος» Κλασικών Αυτοκινήτων, μια διοργάνωση που φιλοδοξεί να δώσει το δικό της ξεχωριστό στίγμα στον χώρο του κλασικού αυτοκινήτου.
Τον αγώνα διοργανώνουν η Λέσχη Αυτοκινήτου Βέροιας, ΕΛΙΚΟΜ και οι Φίλοι του Κλασικού Αυτοκινήτου Βέροιας παρουσιάζοντας έναν φιλικό αγώνα regularity, όπου το ζητούμενο δεν είναι η υψηλή ταχύτητα αλλά η συνέπεια, η ακρίβεια και η σωστή τήρηση των προκαθορισμένων χρόνων.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνει η επιλογή της ειδικής διαδρομής του Πολυδενδρίου, μιας διαδρομής γνωστής στους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού για τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις απαιτήσεις της. Οι συμμετέχοντες θα έχουν μάλιστα την ευκαιρία να τη δοκιμάσουν σε δύο μέρη, στοιχείο που προσδίδει ακόμη μεγαλύτερο αγωνιστικό ενδιαφέρον και αναμένεται να προσφέρει ξεχωριστές στιγμές τόσο στους οδηγούς όσο και στους θεατές.
Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί από την Πλατεία Ωρολογίου στη Βέροια, την Κυριακή 24 Μαΐου 2026 στις 11:30, μετατρέποντας το κέντρο της πόλης σε σημείο συνάντησης για φίλους των κλασικών αυτοκινήτων, πληρώματα και επισκέπτες.
Ήδη οι συμμετοχές έχουν ανοίξει, με τους ενδιαφερόμενους να μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στα γραφεία της Λέσχης Αυτοκινήτου Βέροιας. Η διοργάνωση αναμένεται να προσελκύσει οχήματα με ιστορία, χαρακτήρα και ιδιαίτερη αισθητική, δίνοντας στη Βέροια μια διαφορετική αγωνιστική και ταυτόχρονα νοσταλγική νότα στα τέλη Μαΐου.














