tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Τούτσκιν: "Πριν έρθω στον Φίλιππο, δεν μπορούσα να φανταστώ ότι υπάρχει χάντμπολ στην Ελλάδα"

Συνέντευξη ζωής δίνει στην ιστοσελίδα https://handballfast.com/ο Αλεξάντερ Τούτσκιν, δόξα του Ρωσικό χάντμπολ που πέρασε στην δύση της καριέρας τους και από την Ελλάδα και συγκεκριμένα από τον Φίλιππο Βέροιας.

Στην συνέντευξη μιλά για όλους και για όλα και φυσικά κάνει αναφορά και από το πέρασμά του από την Βέροια.

«Ήμουν 38 ετών, ήθελα να τελειώσω την καριέρα μου, αλλά μετά εμφανίστηκαν οι Έλληνες. Πώς συνέβη αυτό; Στο ΠανευρωπαϊκόΠρωτάθλημα του 2002, ένας Έλληνας ήρθε και είπε: «Θέλω να παίξεις στη χώρα μας». Στην πραγματικότητα, εξεπλάγην που υπάρχει χάντμπολ στην Ελλάδα, δεν μπορούσα καν να φανταστώ κάτι τέτοιο. Του είπα το ποσό και ο άντρας συμφώνησε. Δύο μέρες αργότερα με κάλεσαν να υπογράψω συμβόλαιο. Έτσι έφτασα στην Ελλάδα».

Σε ερώτηση για την τότε ομάδα του Φιλίππου, ο Τούτσκιν είπε:

« Το κλαμπ βρίσκεται σε ένα όμορφο, κομψό μέρος – κοντά στο χωριό που κάποτε γεννήθηκε ο Μέγας Αλέξανδρος. Δεν είναι περίεργο που αυτή η περιοχή επιλέχθηκε από τον Βασιλιά Φίλιππο για τη γέννηση του γιου του. Οι συνθήκες εργασίας ήταν φυσιολογικές. Πώς ήταν το χάντμπολ όμως στην Ελλάδα τότε; Ήταν αστείο να βλέπεις τα παιδιά να τρέχουν άσκοπα πάνω στο παρκέ.

Ο κύριος χορηγός ήταν μια εταιρεία με τεράστιες φυτείες ροδάκινων και βερίκοκων. Υπήρχαν χρήματα, επομένως, εκτός από εμένα, κάλεσαν επίσης έναν Σουηδό και στη συνέχεια κάλεσα τον Σλάβα Αταβίν. Ζούσε στην Ισπανία, δεν έπαιζε για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά διατηρούσε πάντα τον εαυτό του σε φόρμα, όπως κάνει και σήμερα. Κάθε πρωί κάνει εκατό φορές push-ups. Για εκείνον, αυτό που συνέβαινε στο γήπεδο ήταν γενικά μια κωμωδία. Μια φορά, αγκάλιασε δύο παίκτες και τους σήκωσε στον αέρα. Όλο το κοινό που ήταν στο γήπεδο γέλασε.

Το αποτέλεσμα ήταν ότι πήγαμε με τους Έλληνες σε τελικό του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου και κάναμε όλους να ζαλιστούν».

Σχολιάζοντας την διαιτησία του τελικού με την Σκιέρν, ο Τούτσκιν υπογράμμισε:

«Γνώριζα από παλιά τους διαιτητές. Πριν από το παιχνίδι μου έκαναν σαφές ότι δεν πρέπει να περιμένουμε τίποτα. Είχαμε το  προβάδισμα από το εντός έδρας παιχνίδι, αλλά οι διαιτητές άρχισαν να σφυρίζουν ότι να ‘ναι. Αυτό είναι όλο. Αλλά αυτό δεν είναι το θέμα, αλλά το γεγονός ότι ο σύλλογος από την Ελλάδα έφτασε στον τελικό».

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69