tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Αμαραντίδης: «Καθίσαμε στον δεύτερο γύρο»!

osfp veria amarantidis

Ούτε τους μισούς βαθμούς δεν έχει μαζέψει η Βέροια μέχρι τώρα στον δεύτερο γύρο, σε σύγκριση με τον πρώτο, τη στιγμή που απομένουν τέσσερις αγωνιστικές για το φινάλε της σεζόν. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η «βασίλισσα του Βορρά» κάθισε στο δεύτερο... μισό του πρωταθλήματος και δεν έδειξε συγκέντρωση, όπως τόνισε ο Δημήτρης Αμαραντίδης με συνέντευξη του στο gazzetta.gr.

Ο αριστερός μπακ του συλλόγου της Ημαθίας τόνισε την ανάγκη για νίκες στα εναπομείναντα ματς, καθώς η ζώνη του υποβιβασμού απέχει τρεις βαθμούς, αναφέρθηκε στην ήττα από τον Πλατανιά στα Χανιά και το ακυρωθέν γκολ, το επόμενο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης, τον Χοσέ Γκρανέρο και την αποχώρησή του, το ενδεχόμενο να αναλάβει ο Βλάνταν Ίβιτς, καθώς και στον Θεόδωρο Καρυπίδη, ο οποίος πέρυσι το καλοκαίρι ανέλαβε τα ηνία της Βέροιας από τον Γιώργο Αρβανιτίδη.

-Δημήτρη άλλη μία ήττα στα Χανιά. Είχατε τις φάσεις. Πιστεύεις ότι αξίζατε κάτι παραπάνω σ' αυτό το ματς;

Σίγουρα αξίζαμε κάτι παραπάνω. Ήταν κανονικό το γκολ που βάλαμε, ήταν λάθος που ακυρώθηκε και προσπαθήσαμε μέχρι το τέλος. Δεν ήρθε η ισοφάριση και πιστεύω ότι ήταν ένα παιχνίδι που το χάσαμε μέσα από τα χέρια μας.

-Τι έλειπε στη Βέροια και ήρθε αυτή η ήττα;

Δεν νομίζω ότι έλειπε κάτι. Απλά ήταν το δεκάλεπτο εκεί μετά το 15', όπου λίγο κινδυνέψαμε, δεν είχαμε καθαρό μυαλό και μας πίεσε ο αντίπαλός μας, ο Πλατανιάς. Δεχτήκαμε το γκολ, αλλά δεν τα παρατήσαμε, προσπαθήσαμε μέχρι το τέλος και στο δεύτερο ημίχρονο δεν καταφέραμε να πετύχουμε ένα τέρμα.

-26 βαθμοί στον πρώτο γύρο, 11 στον δεύτερο έως τώρα. Είδαμε τη Βέροια να φεύγει με 3 και 4 γκολ στην... πλάτη. Ποια είναι η αιτία για τον κατήφορο αυτό;

Είναι η συγκέντρωση που δε δείξαμε στα περισσότερα ματς στον δεύτερο γύρο, όπου καθίσαμε και τελείωσαν όλα εκεί. Κάπου εκεί ξέφυγαν τα πράγματα. Νομίζαμε ότι τελείωσε το πρωτάθλημα, αλλά δεν είναι έτσι. Ξέραμε ότι μέχρι το τέλος θα είναι δύσκολα τα πράγματα. Καθίσαμε, αυτό ήταν όλο και τώρα ψάχνουμε βαθμούς για να σωθούμε και μαθηματικά.

-Ακολουθεί το δύσκολο ματς με τον Αστέρα. Τι πρέπει να προσέξετε για να πάρετε το θετικό αποτέλεσμα;

Έχουμε δει τον Αστέρα σε πολλά παιχνίδια. Είναι μια καλή ομάδα μεσοεπιθετικά και εκεί πρέπει να προσέξουμε περισσότερο. Να κλείσουμε καλά τους χώρους, να κοιτάξουμε στην αντεπίθεση να κάνουμε ένα γκολ και να το κρατήσουμε. Αυτά τα στοιχεία πρέπει να κοιτάξουμε με τον Αστέρα γιατί έχει ποιοτικούς παίκτες μεσοεπιθετικά και εκεί πρέπει να τους κρατήσουμε.

-Πλέον, είστε στους 3 βαθμούς από τη ζώνη. Πιστεύεις ότι η Βέροια θα κινδυνεύσει;

Έχουμε ακόμα τρεις αγώνες συν τη Νίκη Βόλου. Μέχρι το τέλος θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Πρέπει να τα βλέπουμε όλα τα ματς στα ίσια, να κυνηγήσουμε τις νίκες και αυτό θα κάνουμε και απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης. Αν είμαστε συγκεντρωμένοι, τότε θα μπορέσουμε να πάρουμε και τους τρεις βαθμούς.

-Το περασμένο καλοκαίρι ήρθε ο Γκρανέρο, ένας προπονητής που δε γνώριζε την ελληνική πραγματικότητα. Ποιες είναι οι εμπειρίες που πήρες από τον Ισπανό;

Είναι πολλές οι εμπειρίες που έχω. Ο Γκρανέρο ήρθε και πέρασε από την αρχή της σεζόν έναν δικό του τρόπο παιχνιδιού. Του άρεσε περισσότερο η επιθετική τακτική της ομάδας και πιστεύω ότι και αυτός έχει βάλει από την αρχή το δικό του λιθαράκι.

-Τώρα οι πληροφορίες θέλουν τον Ίβιτς να αναλαμβάνει. Πώς βλέπεις το ενδεχόμενο αυτής της συνεργασίας;

Δε ξέρω αν είναι αληθή τα όσα γράφονται. Εμείς οι ποδοσφαιριστές δεν ξέρουμε κάτι περισσότερο, αλλά όποιος και να είναι, θέλουμε να βοηθήσει να πετύχουμε τον στόχο μας και να έρθει ό,τι καλύτερο για μας.

-Με δεδομένο ότι απομένουν 4 αγώνες για το φινάλε, πιστεύεις ότι χρειάζεται προπονητής που να γνωρίζει το ελληνικό πρωτάθλημα ή απλά κάποιος που να έχει καλό βιογραφικό;

Με 4 αγωνιστικές να απομένουν, δε νομίζω ότι χρειάζεται πάρα πολύ ο προπονητής για να πετύχουμε τον στόχο μας. Απλά ο καθένας μας πρέπει να βάλει τον καλύτερο εαυτό του και να τα δώσει όλα. Σε 4 αγωνιστικές δεν πιστεύω ότι μπορεί να δώσει κάτι ο προπονητής. Πρέπει μόνο να καταλάβουμε εμείς ότι κάθε αγώνας δε γυρνάει πίσω.

-Είσαι από το 2010 στη Βέροια. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα αυτά τα χρόνια σε μια επαρχιακή ομάδα, όπως αυτή της Ημαθίας;

Έχουν αλλάξει τα πράγματα, ειδικά το τελευταίο διάστημα έχουν αλλάξει πάρα πολλά. Ήρθε ένας άνθρωπος (Καρυπίδης) που μας στήριξε από την πρώτη στιγμή που μπήκε στην ομάδα. Έχει δώσει μέχρι τώρα πάρα πολλά, μπήκε με πολλές φιλοδοξίες και πιστεύω αυτό θα το δείξει στην πορεία.

-Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι;

Θέλω να βοηθήσω όσο μπορώ κι εγώ τη Βέροια να πετύχει τους στόχους της και μετά ό,τι καλύτερο να έρθει για μένα.

-Σε βλέπουμε να προωθείσαι και να μοιράζεις. Είναι χαρακτηριστικό του παιχνιδιού σου αυτό;

Όχι. Έχω πιο πολύ αμυντικά καθήκοντα. Βοηθάω περισσότερο στο αμυντικό κομμάτι, αλλά όσο μπορώ κι εγώ να βοηθάω και στο επιθετικό. Ό,τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε για την ομάδα μας.

-Κλείνοντας, θα κάνω ένα γύρισμα στο παρελθόν. Πέρασες από την ΑΕΚ και στην ουσία δεν... ακούμπησες. Έχεις απωθημένο να αγωνιστείς σε κάποια μεγάλη ομάδα;

Όχι δεν είναι θέμα απωθημένου. Έτσι κι αλλιώς η δουλειά του ποδοσφαιριστή αυτή είναι. Πας σε μια ομάδα, όπου μπορεί να πετύχεις. Πας σε κάποια άλλη που μπορεί να μην πετύχεις. Στην ΑΕΚ πήγα, όμως δεν μπόρεσα να συνεχίσω. Δεν έχω απωθημένο, είμαστε ποδοσφαιριστές και συνεχίζουμε την πορεία μας και ό,τι καλύτερο έρθει για μας μέσα από τη δουλειά. Μπορεί κάπου να «πιάσεις», να διακριθείς και σε άλλη ομάδα να μην μπορείς να το κάνεις. Έτσι είναι η δουλειά του ποδοσφαιριστή.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69