tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Γιακουμάκης: "Είμαστε δεμένη ομάδα, με καλό κλίμα, για αυτό κάνουμε πρωταθλητισμό"

Συνέντευξη στο CITY OF PRIMO 106.1 FM”νέο ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης και την εκπομπή “Primo Secondo”, παραχώρησε ο επιθετικός της Βέροιας, Πέτρος Γιακουμάκης. 

Ο 29χρονος Κρητικός επιθετικός, που έχει παίξει στην πρώτη κατηγορία με Λεβαδειακό και Ατρόμητο, έφτασε ήδη τα 4 γκολ φέτος, ανοίγοντας το δρόμο με ωραίο ανάποδο ψαλίδι για το πρόσφατο διπλό στην Αριδαία με τον Αλμωπό (1-2). 

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του Γιακουμάκη:

Για την έμπνευση της στιγμής που έφερε το γκολ με ανάποδο ψαλίδι: “Αφού κατέληξε στα δίχτυα η μπάλα, ήταν πετυχημένη η προσπάθεια εκ του αποτελέσματος, βρήκε στόχο. Ήταν κίνηση της στιγμής, μετά την κόντρα η μπάλα βρέθηκε από πάνω μου, όλα τα σέντερ φορ μπορούν να κάνουν αυτή την κίνηση”.

Για τις δυσκολίες στη νίκη στην Αριδαία: “Όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα, ειδικά εκτός έδρας. Όλες οι ομάδες είναι δυνατές, έχουν κάποιες και ορισμένες αδυναμίες, αλλά έχουν δύναμη αλλού, σε άλλα σημεία. Ο Αλμωπός για παράδειγμα είναι ψηλή ομάδα, επικίνδυνη στα στημένα. Μας πίεσε στο δεύτερο μέρος, μετά τη μείωση σε 1-2 και ήταν αρκετά καλός”.

Για τους λόγους που η Βέροια φιγουράρει σταθερά στο “ρετιρέ” το τελευταίο διάστημα: “Όταν καταφέρνουμε να σκοράρουμε γρήγορα, παίρνουμε τον κύριο λόγο για τη νίκη, κυρίως εκτός έδρας. Πρέπει να υπάρχει χημεία για αυτό και είμαστε ψηλά, αλλιώς δε θα παίρναμε αποτελέσματα, εμείς το διαθέτουμε. Είμαστε δεμένη ομάδα, με καλό κλίμα, για αυτό κάνουμε πρωταθλητισμό. Είναι κλειδί η ομοιογένεια και η συνοχή. Η σταθερότητα σε προπονητή και κορμό στο ρόστερ σε σχέση με πέρυσι, συγκριτικά με άλλους ανταγωνιστές μας που δεν το διαθέτουν αυτό. Αλλιώς δυσκολεύεσαι στη γρήγορη προσαρμογή, χρειάζεται χρόνο για τον τρόπο ανάπτυξης και συστήματος κάθε προπονητή. Αν αλλάξεις κάθε χρόνο 2-3 προπονητές, θες χρόνο να προσαρμοστείς στα νέα δεδομένα. Ακόμα, έχουμε έμπειρους παίκτες που έχουν αγωνιστεί στη μεγάλη κατηγορία, όπως και ο προπονητής έχει παραστάσεις εκεί, ενώ στη διοίκηση υπάρχει υγεία. Όταν ήρθα με έβαλαν γρήγορα στην οικογένεια της Βέροιας, είναι καλό το κλίμα και ο στόχος μας ήταν πάντα να ανέβουμε στη Σούπερ Λιγκ 1”.

Για το σύστημα ανόδου, που δεν εξασφαλίζει “προαγωγή” και στους δυο πρωταθλητές απευθείας: “Όσοι ασχολούνται και παρακολουθούν, το βλέπουν πιο ορθολογικό να ανέβουν οι δυο πρωταθλητές των δυο ομίλων. Ας έπαιζαν μπαράζ οι δυο δεύτεροι. Θα μπορούσε να έχει παραπάνω ομάδες η Σούπερ Λιγκ 1, όπως παλιότερα. Ανεβαίνει πρώτα μόνο μια ομάδα από τις 34 της Β΄ Εθνικής και μετά μπορεί να γίνουν δυο, μπορεί και όχι. Επίσης, οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2 δίνουν πιο πολλά ματς σε ένα τρίμηνο, φορτώνονται παραπάνω. Τα μπάτζετ έχουν διαφορά ανάμεσα στις δυο κατηγορίες, δεν υπάρχει επαφή σε αυτό. Οι παίκτες δελεάζονται πιο εύκολα από τις ομάδες της μεγαλύτερης κατηγορίας, ενώ ίσως υπήρχαν και παραπάνω ευκαιρίες για νεαρούς και Έλληνες να παίξουν στη Σούπερ Λιγκ 1”.

Για το επίπεδο ανταγωνισμού στο Βορρά, ποιον αντίπαλο υπολογίζει παραπάνω και αν θεωρεί φαβορί την ομάδα του: “Υπάρχουν ιστορικές ομάδες, δεν είναι μόνο ένας ο διεκδικητής. Είναι πιο δύσκολος ο βόρειος από το νότιο όμιλο. Όπως η Λάρισα, που θέλει να ανέβει, το ίδιο και η Ξάνθη. Η Καρδίτσα έδειξε φέτος οτι έχει τα φόντα και οτι θέλει να πετύχει και αυτή το στόχο, έχοντας ματς λιγότερα και καλή πορεία στο κύπελλο. Η Νίκη Βόλου παρότι έμεινε πίσω μας δυσκόλεψε στον πρώτο γύρο, ενώ και ο Ηρακλής, μπορεί να μη διεκδικεί άνοδο, αλλά είναι ιστορική ομάδα, με πίεση, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που ανά πάσα στιγμή μπορούν να μας δυσκολέψουν. Βαθμολογικά δείχνουμε οτι είμαστε αρκετά καλοί, πάμε για να είμαστε εμείς το φαβορί στην πορεία, αυτό θέλουμε, να ανέβουμε κατηγορία”.

Για το γεγονός οτι στα τελευταία ματς αντίπαλοι της Βέροιας, όπως Καβάλα και Αλμωπός Αριδαίας, εκδίδουν ανακοινώσεις για τη διαιτησία μετά από αγώνες με τους Ημαθιώτες, προκαλώντας πρόσφατα (στην Αριδαία) τη δυσαρέσκεια του Παύλου Δερμιτζάκη: “Το καλύτερο είναι οι παίκτες να μην ασχολούμαστε τόσο με διαιτησία και ανακοινώσεις. Κατάλαβα οτι τελευταία υπάρχει ένα φαινόμενο τέτοιο προς εμάς από άλλους. Με Καβάλα και Αριδαία. Είπαν οτι το γκολ μου ήταν οφσάιντ, αλλά είδα μετά το βίντεο. Αν το σταματήσεις, από την πλαϊνή κάμερα, φαίνεται οτι είμαστε στην ίδια ευθεία, είναι πολύ οριακό. Είναι και άλλες φάσεις στα ματς, και οι διαιτητές άνθρωποι είναι. Μπορεί να γίνονται λάθη, όπως φυσικά και εις βάρος μας. Δεν υπάρχει άλλωστε στην κατηγορία και η βοήθεια του VAR, το οποίο μπορεί να καλύψει σε δεύτερο χρόνο το λάθος ενός ρέφερι. Καλύτερα η κάθε ομάδα να μην ασχολείται τόσο με τη διαιτησία. Δε πιστεύω οτι υπάρχει δόλος από κανέναν, ειδικά υπέρ της Βέροιας. Σε πολλά ματς ματώνουμε όλοι για να πάρουμε τρεις βαθμούς ή και ένα. Τα γρήγορα γκολ μας βοηθούν σε εύκολες νίκες, για να φεύγει το άγχος και να έχεις μετά και καλύτερη απόδοση”.

Για το παιχνίδι της Τετάρτης, εντός με τη Νίκη Βόλου: “Είναι αντίπαλος που μας δυσκόλεψε και στον πρώτο γύρο, ενώ υπάρχουν και άλλες δυσκολίες, η κούραση, η πίεση, τα πολλά ματς σε λίγες μέρες. Αν είμαστε όπως στα περισσότερα ματς, με υψηλή απόδοση, πιστεύω οτι θα καταφέρουμε να σκοράρουμε και να κερδίσουμε”.

Για ένα μήνυμα στον κόσμο της Βέροιας: “Τους καλούμε στο γήπεδο, για να μας βοηθούν με τη στήριξή τους. Θα κάνουμε τα αδύνατα-δυνατά, για να κερδίζουμε τους αγώνες και να πετύχουμε το μεγάλο στόχο της Βέροιας”.

Πηγή: https://soccerpractor.blogspot.com/

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69