tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Δερμιτζάκης στο ΦΩΣ: «Οι άνθρωποι που έχουν τη Βέροια δεν έχουν κανενός την ανάγκη»

Συνέντευξη στην αθλητική εφημερίδα ΦΩΣ και στον Θέμη Σινάνογλου παραχώρησε ο προπονητής της Βέροιας Παύλος Δερμιτζάκης. Ας δούμε τι είπε:

Πόσες ανόδους έχεις κάνει;

Με τον Ατσαλένιο στην Κρήτη, με τον Διαγόρα στη Ρόδο, με την Καβάλα και τώρα με τη Βέροια. Και πολλές σωτηρίες και συμμετοχή στην Ευρώπη με τον ΠΑΟΚ.

Σκληρό πρωτάθλημα η Φούτμπολ Λιγκ;

Υπήρχαν δύο κατηγορίες ομάδων. Οι ποιοτικές που ήθελαν να παίξουν ποδόσφαιρο λόγω υλικού και λόγω φιλοσοφίας των προπονητών τους και οι άλλες που πήγαιναν στη δύναμη και στο αποτέλεσμα, διότι ήταν μικρό το πρωτάθλημα και καίγονταν για βαθμούς.

Υπήρξε κάποια έκπληξη για εσένα;

Όταν άρχισε το πρωτάθλημα, θεωρούσα τον Ολυμπιακό Βόλου πολύ καλή ομάδα, αντίπαλό μας μαζί με τον Πανσερραϊκό και την Καβάλα. Στην πορεία βγήκε εκτός ο Ολυμπιακός Βόλου - και μάλιστα νωρίς. Αδίκησε τον εαυτό της αυτή η ομάδα.

Ποιο ήταν το μεγαλύτερο ατού της Βέροιας;

Από την κορυφή της πυραμίδας ξεκινάω. Η διοίκηση μάς παρέχει τα πάντα. Ο στόχος ήταν αδιαπραγμάτευτος, η άνοδος. Ήταν μονόδρομος αυτό, με τα καλά του και με τα κακά του. Όμως, η διοίκηση μάς παρείχε τις εγκαταστάσεις και την οικονομική συνέπεια σε μία δύσκολη χρονιά κορονοϊού. Μας έδωσε τη δυνατότητα να είμαστε συγκεντρωμένοι στη δουλειά μας. Επίσης, είχαμε ένα καλό ρόστερ, όχι πολύ μεγάλο σε ποσότητα αλλά καλό σε ποιότητα.

Η Βέροια είναι θυγατρική του ΠΑΟΚ;

Σε καμία περίπτωση. Σου το λέω εγώ, που γνωρίζω καλά. Η οικογένεια Μπίκα που έχει την ομάδα είναι μεγάλοι επιχειρηματίες στο κομμάτι του κρέατος και της εστίασης, είναι άνθρωποι από τον νομό, αγαπάνε τον τόπο τους και επενδύουν στην ομάδα του τόπου τους. Μία ομάδα που είχε ταλαιπωρηθεί τα τελευταία χρόνια. Είναι εγγύηση αυτοί οι άνθρωποι για να φτάσει η Βέροια πάλι ψηλά. Η Βέροια ανήκει στους μετόχους της. Είναι αυτόνομη η ομάδα. Οι άνθρωποι που την έχουν δεν έχουν ανάγκη την ομπρέλα κανενός.

Και γιατί λέγεται αυτό για τον ΠΑΟΚ;

Επειδή είναι μια πόλη κοντά στη Θεσσαλονίκη γεμάτη ΠΑΟΚτσήδες.

Δανεικούς έχετε από τον ΠΑΟΚ;

Κανέναν. Από καμία ομάδα. Δεν είμαι υπέρ των δανεικών, χωρίς να κατηγορώ άλλους που το κάνουν, αλλά προτιμώ να αναδεικνύουμε τα δικά μας παιδιά και να παίρνουμε εμείς τις υπεραξίες. Θα ήθελα να πω κάτι: εκτός από τους αδελφούς Μπίκα που είναι οι ιδιοκτήτες της ομάδας, υπάρχουν πρόσωπα που έχουν βάλει τη σφραγίδα τους στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όπως ο Γιώτης Τσαλουχίδης, ο οποίος είναι ο γενικός διευθυντής της ομάδας. Μεγάλη μορφή και γέννημα-θρέμμα της Βέροιας, γνωρίζει την ομάδα. Όπως ο Θόδωρος Τρούπκος, που είναι ο γενικός αρχηγός της ομάδας. Άνθρωποι δηλαδή του ποδοσφαίρου. Κι αυτός που τρέχει τη Βέροια είναι ο Αχιλλέας Μπίκας, νέο παιδί πολύ υψηλού επιπέδου, ο γιος ενός εκ των δύο αδελφών.

Τα ονόματα των αδελφών;

Γιώργος Μπίκας και Χρήστος Μπίκας. Ο Αχιλλέας Μπίκας είναι γιος του Γιώργου. Έχει όραμα και γι’ αυτό επενδύει συνεχώς στο αθλητικό κέντρο, που λίγες ομάδες στην Ελλάδα έχουν τέτοιο προπονητικό σαν της Βέροιας!

Ιδιόκτητο είναι;

Ναι.

Ο στόχος ποιος θα είναι φέτος;

Εγώ έχω κάνει την έκθεσή μου.

Θα μείνεις;

Ναι, έχουμε συζητήσει, το θέλουμε και οι δύο πλευρές. Υπάρχει μια αβεβαιότητα στο τι πρωτάθλημα θα είναι αυτό, πόσες ομάδες τελικά θα συμμετέχουν λόγω οικονομικών και λόγω πρωτοκόλλου. Ο στόχος είναι να κάνει μια καλή πορεία η ομάδα και να παίζει σε κάθε ματς για τη νίκη. Θα υπάρξουν δυνατοί αντίπαλοι, όπως η Λάρισα και η Ξάνθη, εγώ οτιδήποτε μου ζητηθεί από τους ιδιοκτήτες έχω τη δυνατότητα και την πείρα να το υποστηρίξω. Είτε τεθεί στόχος πάλι η άνοδος ως μονόδρομος είτε προσεγγίσουμε τη φετινή σεζόν με λίγο διαφορετικό τρόπο. Αυτό όμως είναι θέμα διοίκησης, εκείνη θα χαράξει τον στόχο.

Τι γνώμη έχεις για τις ομάδες β’ των μεγάλων;

Είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Δίνεται η δυνατότητα σε ηλικίες μετά τα 19 να μη μείνουν ξεκρέμαστοι ούτε να δίνονται δανεικοί και να δημιουργείται ίσως μια αθέμιτη σχέση... Αλλά να παραμένουν κάτω από τη στέγη της ομάδας τους, να παίρνουν παιχνίδια, να τους προσέχουν σε επαγγελματικές συνθήκες, επίσης οι τραυματίες της πρώτης ομάδας να παίρνουν αγώνες με τη δεύτερη ομάδα προκειμένου να γυρίσουν πιο ομαλά. Στο μόνο που δεν είμαι σύμφωνος είναι στον μεγάλο αριθμό των ομάδων. Δύο όμιλοι, 36 ομάδες στη Β’ Εθνική είναι υπερβολικός αριθμός. Και δεν ξέρω πόσες ομάδες θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν ή στο τέλος θα καταστραφούν. Η Β’ Εθνική θεωρώ ότι θα έπρεπε να έχει τα χαρακτηριστικά της πρώτης κατηγορίας, ως προθάλαμος.

Την πρόσληψη του Λουτσέσκου από τον ΠΑΟΚ πώς την είδες; Υπήρξαν αντιδράσεις λόγω Γκαρσία.

Εγώ δεν είμαι αυτός που θα κρίνω την απόφαση του ΠΑΟΚ. Για να κρίνουν οι αρμόδιοι ότι έπρεπε να υπάρξει αλλαγή στον πάγκο, κάτι θα έβλεπαν. Το μόνο που θα πω είναι ότι το καινούργιο πρόσωπο, ο Λουτσέσκου, έχει ταυτίσει την πορεία του με μεγάλες επιτυχίες στον ΠΑΟΚ και είναι προπονητής σε καλή ηλικία, γυαλίζει το μάτι του.

Βλέπεις τον Ολυμπιακό φαβορί ή όχι;

Φέτος πιστεύω ότι θα έχουμε πολύ καλό πρωτάθλημα. Όλες οι μεγάλες ομάδες πήραν καλούς προπονητές. Γι’ αυτό το λέω. Πήραν καλούς τεχνικούς ή κράτησαν τους επιτυχημένους τεχνικούς τους. Ο Ολυμπιακός κράτησε τον Μαρτίνς, ο ΠΑΟΚ πήρε τον Λουτσέσκου, η ΑΕΚ τον Μιλόγεβιτς που τον θεωρώ καλό προπονητή, ο Παναθηναϊκός τον Γιοβάνοβιτς που και αυτός είναι καλός προπονητής, ο Άρης κράτησε τον Μάντζιο με τον οποίο έκανε εξαιρετική σεζόν. Πιστεύω ότι θα κάνουν και ανάλογες επενδύσεις σε παίκτες. Το έχουμε ανάγκη να δούμε καλό πρωτάθλημα, διότι ως χώρα πηγαίνουμε πίσω, το βλέπουμε με την κατάταξη του ελληνικού ποδοσφαίρου, με τις αποτυχίες της Εθνικής, με το ότι οι σύλλογοί μας θα παίξουν στο Κόνφερενς Λιγκ... Δεν μας τιμάει ότι η Βόρεια Μακεδονία ήταν στο Γιούρο και όχι εμείς. Και ξέρεις γιατί πέφτουμε χαμηλά; Διότι οι άνθρωποι που έχουν τις τύχες του ποδοσφαίρου στα χέρια τους δεν ρωτάνε κανέναν σχετικό με το ποδόσφαιρο, αλλά εξυπηρετούν συμφέροντα. Κανένα οργανόγραμμα δεν υπάρχει και κανένα πλάνο μακρόπνοο.

Θέλω τις προβλέψεις σου για τους ημιτελικούς στο Γιούρο. Μην αποφύγεις να απαντήσεις.

Μου αρέσει πολύ το ποδόσφαιρο της Δανίας και είμαι υπέρ της! Στον άλλον ημιτελικό είναι ένα ματς όπου ανάμεσα σε Ιταλία - Ισπανία όλα μπορεί να γίνουν. Όμως βλέπω Ιταλία, είναι η ομάδα που συνδυάζει ποιότητα και σκοπιμότητα.

Ποιος πιστεύεις ότι θα κατακτήσει το τρόπαιο;

Θέλω τη Δανία. Θα είναι πολύ δύσκολο, αλλά είναι αυτό που θέλω. Το έχουν ξανακάνει όταν τους πήραν από διακοπές στις παραλίες στην Κρήτη και τρέλαναν τον πλανήτη.

Το σκηνικό με τον Έρικσεν, εσύ ως άνθρωπος του ποδοσφαίρου, πιστεύεις ότι τους έδωσε άλλον αέρα;

Σίγουρα! Τους συσπείρωσε, τους ένωσε πιο πολύ και να σου πω κάτι; Έχουν και την εύνοια όλων των ποδοσφαιρόφιλων στην Ευρώπη. Όλοι τους βλέπουν με καλό μάτι. Δεν υπάρχει κανένας αρνητισμός για αυτήν την ομάδα.

Η Αγγλία έχει κάτι διαφορετικό αυτήν τη φορά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια;

Έχει μια νεανική σχετικά ομάδα με ταλέντο, αλλά έχει αβαντάζ που παίζει στην έδρα της. Κακά τα ψέματα, δεν είναι δίκαιο για τους αντιπάλους της, έχει πλεονέκτημα. Το αγγλικό πρωτάθλημα είναι το Νο 1 στον κόσμο, έχει αδικήσει τα προηγούμενα χρόνια η Εθνική Αγγλίας τον εαυτό της.

Πώς θες να κλείσουμε;

Θέλω να αναφερθώ στους συνεργάτες μου που ήταν τα μάτια μου, πολύ δοτικά παιδιά, έδωσαν το μέγιστο, ώστε η ομάδα να πετύχει τον στόχο της. Ο Γιάννης Αποστολίδης συνεργάτης μου στον πάγκο, ο Λεωνίδας Δημητρακόπουλος γυμναστής φυσικής κατάστασης, ο Θόδωρος Κίτκος προπονητής τερματοφυλάκων και ο Χρήστος Βοριαζίδης γυμναστής αποκατάστασης.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69