tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Η απολογία Αρβανιτίδη, Λαναρή για το Ολυμπιακός - Βέροια

Lanaris pagko

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (14/5) το μεσημέρι η απολογία της ΠΑΕ Βέροιας και των Γιώργου Αρβανιτίδη, πρώην πρόεδρου της ομάδας και Γιώργου Λαναρή, πρώην γενικού αρχηγού, για το παιχνίδι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Βέροια που έληξε 3-0 και το οποίο θεωρείται χειραγωγημένο.

Και οι δύο έδωσαν κανονικά το παρών με τον Λαναρή να εκπροσωπείται από τους Αργύρη Λίβα, Άρη Μαστρογιάννη και τον κ. Αρβανιτίδη από τους Δημήτρη Πετρούσκα και Στέργιο Σουροβίκη.

Και οι τέσσερις υποστήριξαν πως οι καταθέσεις των Καλαϊτζίδη και Γεωργέα είναι ψευδείς και πως και οι δύο είχαν λόγους να θέλουν να βλάψουν, ο καθένας από την δική του πλευρά, τους Λαναρή και Αρβανιτίδη, ενώ τόνισαν ότι είναι ύποπτο και παράλογο το γεγονός ότι κανείς εκ των δυο δεν έφυγε από την ομάδα μετά το ματς με τον Ολυμπιακό καθώς επίσης και ό,τι κατήγγειλαν όσα κατήγγειλαν δυόμιση χρόνια μετά.

Ο πρώτος δικηγόρος του Γιώργου Λαναρή, ο κ Λίβας υποστήριξε μεταξύ άλλων:

"Με βάση τις καταθέσεις Καλαϊτζίδη και Γεωργέα κάτι περίεργο υπάρχει. Ο κ. Καλαϊτζίδης γιατί δεν έφυγε αμέσως μετά το ματς αφού θεώρησε ότι το ματς ήταν ύποπτο. Ήταν ένας αγώνας επιθετικός μονόλογος και το πιο φυσιολογικό ποντάρισμα ήταν το όβερ. Το πάθος των Γεωργέα, Καλαϊτζίδη να μπλέξουν τους Λαναρή, Αρβανιτίδη ήταν μεγάλο και θα τους έρθει Μπούμερανγκ. Ο Γεωργέας είναι γνωστό ότι είναι συναισθηματικά δεμένος με την ΑΕΚ. Η ΑΕΚ έπεφτε κατηγορία. Αν το είχε καταγγείλει τότε, θα τη βοηθούσε. Ο πειθαρχικός κώδικας θέλει να εμπλέκονται τρεις ποδοσφαιριστές. Όμως εμείς καλούμαστε με τον παλιό κώδικα που δεν θέλει κανέναν. Αυτό μου δημιουργεί τεράστια ερωτηματικά. Στην δίωξη είναι μόνο οι τρεις καταθέσεις. Τα δικά μας τα στοιχεία δεν υπάρχουν πουθενά".

Ο κ. Λίβας στάθηκε στις καταθέσεις των παικτών που δεν είναι πλέον στην ομάδα όπως του Νίκου Καλτσά και ουσιαστικά υποστηρίζουν ότι δεν έγινε το παραμικρό και επίσης αναρωτήθηκε γιατί και ο Νίκος Γεωργέας κάθισε στην ομάδα αφού ήταν βρώμικη ενώ εξέφρασε την απορία του γιατί και οι δυο κατήγγειλαν ότι κατήγγειλαν μετά από δυόμιση χρόνια.

Μάλιστα πρόσθεσε ότι οι Καλαιτζίδης και Γεωργέας πρέπει να κληθούν σε απολογία και όχι όχι να μένουν στο απυρόβλητο. ''Από κατήγοροι θα βρεθούν κατηγορούμενοι'' ανέφερε. Ο κ. Λίβας ολοκλήρωσε την απολογία λέγοντας πως με βάση τον ισχύοντα νόμο, οι δυο κατήγοροι έπρεπε να καταγγείλουν όσα γνώριζαν μέσα σε ένα εξάμηνο και όχι μετά από δυόμιση χρόνια. ''Εμείς πρέπει τώρα να κάνουμε τον επιθεωρητή Κλουζό. Γιατί δεν τους ρώτησε ο ανακριτής ποιος ήταν ο λόγος που κατέθεσαν ύστερα από 2,5 χρόνια;'' σχολίασε ο Λίβας.

Τον λόγο εν συνεχεία πήρε ο κ. Μαστρογιάννης ο οποίος είπε:

"Άλλα λέει στην κατάθεση του ο Μελισσανίδης και άλλα ο Καλαϊτζίδης. Όσο ζουν, η συνείδηση τους δεν θα είναι καθαρή. Ο Λαναρής είναι ένας υπάλληλος της ΠΑΕ ο οποίος παίρνει 750 ευρώ. Δεν έχει μάθει γράμματα και έχει έχει δυο παιδιά. Αν πιστέψουμε αυτά που λέει ο Μελισσανίδης, ο Λαναρής δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση".

Ακολούθησε η απολογία από πλευράς Αρβανιτίδη με τον πρώτο δικηγόρο του, κ. Πετρούσκα, να βασίζεται στις καταθέσεις των Γεωργέα και Καλαϊτζίδη, λέγοντας αρχικά: "Γιατί στην κατάθεσή του δεν αποκαλύπτει αυτούς που του μετέφεραν όσα φέρεται να υποστήριξε ο κ. Λαναρής;. Αυτό είναι παράνομο. Μετά το ματς ο Καλαϊτζίδης αναγνώρισε την ανωτερότητα του Ολυμπιακού και ποτέ δεν αποκάλυψε στην κατάθεση ποιος ήταν αυτός που του μετέφερε όσα φέρεται να είπε ο Λαναρής. Αποποιείται κάθε ευθύνης στην κατάθεσή του και δεν αναφέρει την παραμικρή πηγή πληροφόρησης. Στην κατάθεσή του ο Γεωργέας ανέφερε ότι παίκτες του Ολυμπιακού γνώριζαν ότι το ματς ήταν προκαθορισμένο. Ούτε αυτός ανέφερε ποιοι ήταν οι παίκτες αυτοί. Παράνομο. Ο Γεωργέας είπε ότι το ματς είχε στηθεί απ΄το πρώτο ημίχρονο και ο στοιχηματικός αναλυτής από το 60' και μετά".

Ο έτερος δικηγόρος του Αρβανιτίδη, κ. Σουροβίκης είπε από την πλευρά του:

"Δεν είναι δυνατόν να γράφεται στο κατηγορητήριο ότι ένας παίκτης δεν πήδηξε ψηλά και μπήκε το γκολ. Ο κ. Καλαϊτζίδης είχε ισχυρότατο κίνητρο να κινηθεί εις βάρος του Αρβανιτίδη, γιατί ο κ. Αρβανιτίδης ήθελε να μπει στον Άρη".

Και συνέχισε λέγοντας: "Η κατάθεση του Καφέ είναι καταλύτης στα ψέμματα που είπαν οι Γεωργέας, Καλαϊτζίδης. Οι περισσότεροι παίκτες ήταν ξένοι. Ποιος θα μετέφραζε αυτή την εντολή; Όλα αυτά είναι φαντασίες".

Ολοκλήρωσε μάλιστα την απολογία λέγοντας: "Ο Γεωργέας είχε μένος κατά του Αρβανιτίδη επειδή δεν του ανανέωνε το συμβόλαιο αν και τον παρακαλούσε γονατιστός".

Σε εκείνο το σημείο παρενέβη ο πρώην πρόεδρος της Βέροιας, Γιώργος Αρβανιτίδης, ο οποίος επικαλέστηκε πως ο Γεωργέας του είχε πει: "Πρόεδρε όσα χρήματα πήρα στην Βέροια δεν τα είχα πάρει στην ΑΕΚ!".

Λαναρής: "Θα αποκαλυφθούν τα ψέμματα"

Η συνεδρίαση έκλεισε με την απολογία των δυο κατηγορουμένων. Πρώτος, ο Γιώργος Λαναρής, που είπε:

"Έχω χάσει τον ύπνο μου, δεν έχω δώσει δικαιώματα ποτέ, όλοι στην Βέροια μου έβγαζαν το καπέλο και τώρα κυκλοφορώ έξω και με βλέπουν λες και είμαι εγκληματίας. Θα αποκαλυφθούν τα ψέμματα, τώρα δεν ξέρω πως θα ταΐσω τα παιδιά μου! Το μόνο πράγμα που έχω μάθει στη ζωή είναι το ποδόσφαιρο και αυτοί μου κατέστρεψαν τη ζωή".

Αρβανιτίδης: "Έχουν στήσει ένα θέατρο"

Ενώ από την πλευρά του ο Γιώργος Αρβανιτίδης υποστήριξε:

"Όταν έφυγε ο Καλαϊτζίδης τους ευχαρίστησε όλους, μόνο τον Λαναρή δεν ευχαρίστησε. Ο Καλαϊτζίδης δεν είχε πάρει στην αποστολή 4-5 βασικούς για να τους ξετιμωρήσει. Όσα χρόνια είμαι στο ποδόσφαιρο δεν έχει ακουστεί ούτε ψεγάδι για μένα, έχουν στήσει ένα θέατρο και ο Καλαϊτζίδης έχει δείξει αχαριστία". Τόνισε, επίσης, ότι η Βέροια αντιμετώπισε μια ομάδα επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ.

Κατά την διάρκεια της απολογίας ο πρόεδρος της επιτροπής ρώτησε τον Αρβανιτίδη: "Σας έχουν ανοίξει ποτέ τους λογαριασμούς, κάνετε πόθεν έσχες;". Ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Βέροια απάντησε ότι ποτέ δεν του έχουν ανοίξει τον λογαριασμό και ότι καταθέτει δήλωση πόθεν έσχες.

Δεν έκαναν δηλώσεις, αναμονή για την απόφαση

Οι δυο κατηγορούμενοι αποχώρησαν από τα γραφεία της Super League χωρίς να κάνουν την παραμικρή δήλωση με τον κ. Αρβανιτίδη να σημειώνει: "Θα τα πούμε όλα αύριο".

Η απόφαση του δικαστηρίου, σύμφωνα με την επιτροπή, δεν αναμένεται να βγει στην διάρκεια της ημέρας. Το προεδρείο χαρακτήρισε την υπόθεση "δύσκολη που θέλει αρκετή εξέταση". Μένει βέβαια αυτό να αποδειχθεί και στην πράξη.

πηγή: www.sport24.gr 

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69