tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Πώς θα διεξαχθούν τα ερασιτεχνικά παιχνίδια ποδοσφαίρου

Ενόψει της επικείμενης έναρξης των επίσημων διοργανώσεων ευθύνης της, από την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ημαθίας (Ε.Π.Σ.Η.), ύστερα από εισήγηση της Επιτροπής Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου της, σε συνεννόηση πάντοτε με τις αρμόδιες Αρχές της Πολιτείας, ανακοινώνονται τα εξής:

1. Όλοι οι αγώνες, μέχρι νεωτέρας, θα διεξάγονται ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΘΥΡΩΝ (αυστηρά χωρίς την παρουσία φιλάθλων), σύμφωνα με οδηγία που απέστειλε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (Ε.Π.Ο.) προς τις Ενώσεις-Μέλη της.

2. Κατά τα λοιπά, τα διαγωνιζόμενα Σωματεία καλούνται να τηρούν ΑΥΣΤΗΡΑ τους όρους και τις προϋποθέσεις του Υγειονομικών Πρωτοκόλλων του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.) και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.), με τις πρόσφατες επικαιροποιήσεις τους.

Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στους παρακάτω Γενικούς Κανόνες:

α) Είναι υποχρεωτική η απόσταση του 1,5-2m μεταξύ των ατόμων που δεν αγωνίζονται (αναπληρωματικοί, συνοδοί, αξιωματούχοι αγώνα κτλ) εντός της αθλητικής εγκατάστασης.

β) Απαγορεύονται οι πανηγυρισμοί με σωματική επαφή (εναγκαλισμοί, χειραψίες κτλ).

γ) Πρέπει να τηρούνται οι κανόνες σωστής υγιεινής συμπεριφοράς σε περίπτωση βήχα ή φτερνίσματος (χρήση χαρτομάντηλου, χρήση του αγκώνα του χεριού κτλ).

δ) Πρέπει να πλένονται τα χέρια (τουλάχιστον για 30 δευτερόλεπτα) ή/και να απολυμαίνονται.

ε) Αποφεύγονται φτυσίματα και απέκκριση υγρών από τη μύτη στους αθλητικούς χώρους.

στ) Άτομα με συμπτώματα θα πρέπει να εγκαταλείπουν αμέσως την αθλητική εγκατάσταση (βήχας, θερμοκρασία πάνω από 37, δύσπνοια ή και άλλα συμπτώματα κρυολογήματος).

Επίσης, για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων, σύμφωνα με όλες τις ανωτέρω οδηγίες και τα υγειονομικά πρωτόκολλα των οργάνων της Πολιτείας, τα Σωματεία ΟΦΕΙΛΟΥΝ να προχωρήσουν και στις παρακάτω ενέργειες:

α) Ορίζεται από τον σύλλογο ένα άτομο που είναι υπεύθυνο για την εφαρμογή του υγειονομικού πρωτοκόλλου (γιατρός αγώνα), το οποίο ενημερώνει όλους τους συμμετέχοντες στην αθλητική αναμέτρηση, τόσο της γηπεδούχου, όσο και της φιλοξενούμενης ομάδας, σχετικά με την τήρηση των κανόνων αυτού.

β) Η αθλητική εγκατάσταση θα πρέπει να είναι εφοδιασμένη σε όλες τις εισόδους και εξόδους με κατάλληλα μέσα για πλύσιμο των χεριών ή απολύμανση.

Στο πλαίσιο αυτό, συστήνεται να χρησιμοποιείται ΜΙΑ (1) είσοδος και έξοδος (η ίδια) στην εγκατάσταση για τον έλεγχο των παρευρισκομένων.

Η είσοδος και η έξοδος στον αγωνιστικό χώρο συστήνεται να γίνεται ξεχωριστά για την κάθε μία ομάδα, τηρώντας τις κατάλληλες αποστάσεις, ούτως ώστε να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός και να μπορεί να διεξάγεται με ασφάλεια η θερμομέτρηση των εισερχομένων στον χώρο.

γ) Η θερμομέτρηση είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ για κάθε εισερχόμενο στις εγκαταστάσεις.

Για την καταγραφή εισερχομένων-εξερχομένων στις αθλητικές εγκαταστάσεις γίνεται υποχρεωτικά χρήση του εντύπου «Κατάλογος εισερχομένων-εξερχομένων στην αθλητική εγκατάσταση. Το αρχείο διατηρείται στην εγκατάσταση, στη διάθεση του γηπεδούχου σωματείου, για λόγους ιχνηλασιμότητας για 14 ημέρες.

δ) Τα γηπεδούχα Σωματεία θα πρέπει να έχουν κλειστό τον χώρο των αποδυτηρίων και των ντουζ. Απαγορεύεται η χρήση των ανωτέρω χώρων σε κάθε περίπτωση, με εξαίρεση τη διαιτητική ομάδα.

ε) Στον χώρο του γηπέδου δικαιούνται να παραβρίσκονται ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ, τα κάτωθι πρόσωπα:

• Οι αθλητές των διαγωνιζομένων σωματείων

• Οι διαιτητές

• Οι υπεύθυνοι εφαρμογής του υγειονομικού πρωτοκόλλου (γιατρός αγώνα)

• Οι λοιποί αξιωματούχοι που είναι δηλωμένοι στο Φύλλο Αγώνα (προπονητές, εκπρόσωποι, παρατηρητές κτλ).

Θα πρέπει να τηρούνται οι προβλεπόμενες αποστάσεις και να χρησιμοποιείται η προστατευτική μάσκα από όσους από τους ανωτέρω δεν συμμετέχουν ενεργά στον αγώνα (αναπληρωματικοί και αξιωματούχοι).

στ) Δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ, και γενικότερα εκπρόσωποι των ΜΜΕ, απαγορεύεται να εισέλθουν εντός του αγωνιστικού χώρου και μπορούν να εκτελέσουν τα καθήκοντα τους από συγκεκριμένο χώρο, εκτός γηπέδου, τον οποίο θα επιλέξουν οι ίδιοι. Η είσοδος τους επιτρέπεται στις Ζώνες 2 και 3 της αθλητικής εγκατάστασης, όπως αυτές ορίζονται από τις οδηγίες της Πολιτείας, πάντοτε σε συνεννόηση με τον ορισθέντα ως υπεύθυνο για την εφαρμογή του υγειονομικού πρωτοκόλλου του γηπεδούχου Σωματείου.

ζ) Η προσκόμιση των Δελτίων Αθλητικής Ιδιότητας των διαγωνιζομένων σωματείων θα γίνεται στον Παρατηρητή Αγώνα, ο οποίος θα έχει την ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΕΙΣΟΔΟΥ στα αποδυτήρια των Διαιτητών, για λόγους δημόσιας υγείας.

Στους αγώνες που δεν έχει οριστεί Παρατηρητής Αγώνα από τη Διοργανώτρια Αρχή, θα διεξάγεται κλήρωση από τον Διαιτητή Αγώνα ανάμεσα στους Εκπροσώπους των διαγωνιζομένων Σωματείων σχετικά με το ποιος θα επωμιστεί και την ανωτέρω υποχρέωση, σύμφωνα με τον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου.

Στο πλαίσιο αυτό, καλούνται όλα τα Σωματεία της δύναμης της Ε.Π.Σ. Ημαθίας να δηλώσουν στη Γραμματεία της Ένωσης μέχρι ΤΡΙΑ (3) άτομα, μέλη του Δ.Σ. τους, τα οποία κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου 2020-2021 θα έχουν το δικαίωμα να δηλώνονται ως Εκπρόσωποι Σωματείου στους αγώνες τους.
η) Όλες οι υπόλοιπες παράμετροι προβλέπονται από το Υγειονομικό Πρωτόκολλο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.).

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69