tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Αυγενάκης: «Εκτιμούμε ότι οι προπονήσεις θα αρχίσουν εντός Μαΐου»

Φως στο τούνελ και ως προς την επανεκκίνηση στον αθλητισμό φαίνεται ότι φέρνει η σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα. Η απειλή του κορονοϊού απομακρύνεται σταδιακά από την Ελλάδα και, εφόσον δεν υπάρξει κάποια δραματική αλλαγή, θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση και για την επανεκκίνηση της αγωνιστικής δραστηριότητας.

Σύμφωνα μάλιστα με όσα δήλωσε ο Λευτέρης Αυγενάκης, οι προπονήσεις εκτιμάται ότι θα αρχίσουν εντός του Μαΐου. Ο υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε πως όλα θα εξαρτηθούν από τις συμβουλές των ειδικών για το μέλλον των αθλητικών διοργανώσεων αλλά δεν έκρυψε την αισιοδοξία του για το επερχόμενο restart.

«Καταρχήν θα περιμένουμε τις συμβουλές των ειδικών και με βάση τις οδηγίες τους θα ξεκινήσουμε σταδιακά, όπως θα γίνει και με όλη την κοινωνία και την αγορά, το άνοιγμα των αθλητικών εγκαταστάσεων έτσι ώστε να μπορέσουν αρχικά οι κορυφαίοι αθλητές μας που έχουν διακριθεί ή περιμένουν να διακριθούν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες να μπουν σιγά σιγά στους χώρους προπόνησης. Για το σκοπό αυτό την Πέμπτη θα γίνει τηλεδιάσκεψη με τους εκπροσώπους των αθλητικών ομοσπονδιών που είναι μέλη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής σε συνεργασία με τον κ. Καπράλο.  Η μετάβαση πρέπει να είναι πολύ προσεκτική τόσο για τους επαγγελματίες όσο και τους ερασιτέχνες αθλητές», είπε μιλώντας στο «Mega».

Ως προς τις επίσημες διοργανώσεις, ο Λευτέρης Αυγενάκης ρωτήθηκε για τη γραμμή που έχουν δώσει FIFA και UEFA σχετικά με τις ημερομηνίες επανέναρξης των πρωταθλημάτων. Κι εκείνο που τόνισε είναι ότι πράγματι η κατεύθυνση που υπάρχει είναι να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα, κάτι στο οποίο κινείται τόσο η ΕΠΟ, όσο και Super League. «Εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο για να αρνηθούμε, άλλωστε θα περάσουμε και μια διάταξη τις επόμενες ημέρες με την οποία θα μπορεί καθαρά και νόμιμα, να αποφασίσει κάθε ομοσπονδία σε συνεργασία με τη Λίγκα και με το σύνδεσμο επαγγελματιών παικτών της αν θα συνεχίσουν ή θα σταματήσουν το πρωτάθλημά τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού επανέλαβε την ενόχλησή του για τη στάση της UEFA απέναντι στο Βέλγιο και σημείωσε πως ειδικά για τις ομάδες ποδοσφαίρου οι αθλητές θα χρειαστούν δύο με τρεις εβδομάδες προετοιμασίας πριν αρχίσει το πρωτάθλημα και πρόσθεσε αναφορικά με τον χρονικό ορίζοντα για την έναρξη των προπονήσεων: «Οι προπονήσεις ποδοσφαίρου εκτιμούμε ότι θα αρχίσουν εντός του Μαΐου. Είμαστε σε καλύτερη μοίρα από οποιαδήποτε άλλη χώρα στην Ευρώπη, δεν θα τα χαλάσουμε στο τέλος. Το σίγουρο είναι ότι διοργανώσεις με φιλάθλους θα αργήσουμε να δούμε». 

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69