tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Πουλασουχίδης: Η ΠΑΕ Βέροια μας θυμάται μόνο στις μεταγραφές

football

Καυστική απάντηση στο αίτημα της ΠΑΕ Βέροια για μετακίνηση νεαρών ποδοσφαιριστών προς τα τμήματα υποδομής της, έστειλε ο τεχνικός διευθυντής της Αγίας Βαρβάρας Κώστας Πουλασουχίδης στην οποία αναφέρει:

"Λάβαμε, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο τη μεταγραφική περίοδο τα τελευταία τρία χρόνια, την επιστολή σας με την οποία ζητάτε δύο ποδοσφαιριστές μας για τα τμήματα υποδομών σας. Έχει πλέον γίνει τακτικό φαινόμενο να μας θυμάστε την περίοδο των μεταγραφών για να μας τιμήσετε ζητώντας ποδοσφαιριστές μας, που προέρχονται από τις ακαδημίες μας, προκειμένου να τους ενσωματώσετε στα δικά σας τμήματα υποδομής, με την προοπτική καλύτερης εξέλιξης. Εμείς από την πλευρά μας πάντοτε βάζουμε πάνω από τα συμφέροντά μας τις επιθυμίες και φιλοδοξίες των παιδιών μας και συναινούμε στη μεταγραφή, πλέον όμως ήμαστε υποχρεωμένοι να σημειώσουμε τα εξής:

α. Θεωρούμε εύλογο κάθε σωματείο που σέβεται τον εαυτό του να λειτουργεί τμήματα υποδομής, στα πλαίσια του κοινωνικού σκοπού που επιδιώκει, αλλά και για την αξιοποίηση ταλέντων που αναδεικνύονται με τη δουλειά των προπονητών, αλλά κυρίως το μεράκι, την προσπάθεια και τις φιλοδοξίες των ίδιων των αθλητών. Θα πρέπει και σεις να θεωρήσετεως εύλογο ότι κάθε ΠΑΕ που σέβεται τον εαυτό της οφείλει τουλάχιστονα διαχειρίζεται τις τύχες των νέων παιδιών με σύνεση, προσοχή καιευαισθησία, άσχετα από το γεγονός ότι αποτελεί σαφώς κερδοσκοπική εταιρία.

β. Για την προσφορά μας στα τμήματα υποδομών μας συνήθως συνεισφέρουμε προσωπική εργασία, χρόνο και χρήματα. Αντίθετα εσείς βάζετε στο ταμείο μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

γ. Εμείς δεν επιλέγουμε τα παιδιά που θα πλαισιώσουν τα τμήματα υποδομής, γιατί δεν είναι αυτοσκοπός μας η δημιουργία ποδοσφαιριστών που θα διακριθούν και μόνο στους αγωνιστικούς χώρους. Αντίθετα εσείς οφείλετε απέναντι στην εταιρία που εκπροσωπείτε να κάνετε αυστηρή επιλογή, ώστε τελικά να εκπαιδεύετε τους καλύτερους, αλλά και τόσους, όσους μπορείτε να διαχειριστείτε, ώστε να τροφοδοτείτε την ΠΑΕ με ταλέντα, κατάλληλα να ασχοληθούν με το άθλημα επαγγελματικά.

δ. Με βάση τις παραπάνω σκέψεις προφανώς οι δραστηριότητές μας συνέχονται σημαντικά, άσχετα από το γεγονός ότι δεν λειτουργούν σε ορθολογιστικές βάσεις. Στο μέρος που δικαιούμαστε εκφράζουμε το παράπονο λοιπόν ότι αφενός ελάχιστα ενδιαφέρεστε για τη βιωσιμότητα των Σωματείων που αποτελούν τους τροφοδότες σας και αφετέρου δεν σας απασχολεί ιδιαίτερα, ενώ θα έπρεπε να σας τρομάζει, η διαχείριση παιδιών στην κρίσιμη ηλικία τους, που δικαιούνται να κάνουν όνειρα, να έχουν φιλοδοξίες και να παλεύουν για το (επαγγελματικό) μέλλον τους. Αν σας φαίνεται βαρειά η μομφή μας, δεν έχετε παρά να αναλογιστείτε πόσους ποδοσφαιριστές συγκεντρώνετε ετήσια στα τμήματα υποδομήςσας και πόσους μπορείτε να εκπαιδεύσετε-αξιοποιήσετε επαρκώς, με ποια κριτήρια τους επιλέγετε και κυρίως πως διαχειρίζεστε τηνενδεχόμενη αποτυχία τους να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις σας, για να μην αναφερθούμε και στην οικονομική αιμορραγία των γονέων τους που στο διάστημα αυτό καλύπτουν πολλά από τα έξοδα, τα οποία θα έπρεπε να αναλάβει η ΠΑΕ (γι' αυτό άλλωστε ενισχύεται οικονομικά).

Αναγκαζόμαστε να σας απαντήσουμε έτσι γιατί τα ίδια που σας τονίσαμε προ διετίας εξακολουθείτε να εφαρμόζετε, εκμεταλλευόμενοι τη θέση σας στην ποδοσφαιρική κοινωνία του Νομού μας και τις θεμιτές φιλοδοξίες των νεαρών αθλητών, αδιαφορώντας για τις συνέπειες στη λειτουργία των Σωματείων, αλλά και τις σοβαρές ευθύνες σας απέναντι στα παιδιά μας και την εξέλιξή τους. Οι επισημάνσεις μας δεν έχουν προφανώς σημείο αναφοράς τα άτομα που απαρτίζουν το προσωπικό της ΠΑΕ, αναγνωρίζοντας τις καλές συνήθως προθέσεις τους, αλλά την πολιτική της γενικά που θα πρέπει όμως να διαμορφώνεται συνολικά.

Παρόλες τις εύλογες αντιρρήσεις μας θα συναινέσουμε και φέτος στη μεταγραφή των παιδιών μας στην ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ, εφόσον και τα ίδια συμφωνούν, για να μη τα στερήσουμε τη δυνατότητα να δοκιμάσουν την τύχη τους, δεχόμενοι ότι πρόκειται για την ομάδα του Νομού μας, την οποία αγαπάμε".

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69