tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Τι προτείνει η ΕΠΣ Ημαθίας για την συνέχεια των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων

Επιστολή με προτάσεις της για την συνέχεια των πρωταθλημάτων έστειλε στον Υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη η ΕΠΣ Ημαθίας. Αναλυτικά:

"Με αφορμή την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και την αβεβαιότητα που επικρατεί σχετικά με τη συνέχιση ή μη των πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου σε ολόκληρη την επικράτεια, θα θέλαμε να σας καταθέσουμε τις δικές μας προτάσεις επί του ζητήματος, ως εποπτεύουσα αρχή του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου στα διοικητικά όρια του νομού Ημαθίας, έχοντας πάντοτε υπόψη την υψηλή ευαισθησία που επιδεικνύετε σε τέτοιου είδους περιστάσεις.

Επειδή η συνέχιση όλων των πρωταθλημάτων πρέπει να γίνει συντεταγμένα και με γνώμονα πάντοτε τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας, ζητάμε να αναλάβει η Πολιτεία το κόστος της διεξαγωγής τεστ C0VID-19 για όλους τους ερασιτέχνες αθλητές που θα κληθούν να επιστρέψουν στα γήπεδα στο αμέσως προσεχές διάστημα. Διαφορετικά, δεν θα καταστεί εφικτή στην πράξη κανενός είδους επιστροφή στην αγωνιστική δράση, και λόγω του δυσβάσταχτου κόστους, οπότε είναι πολύ πιθανόν να παραπεμφθεί στας... Ελληνικάς Καλένδας!

Παράλληλα, επειδή η οικονομική συγκυρία ήταν ήδη αρκετά δύσκολη, -και είναι πιθανόν στη μετα-COVID εποχή να είναι ακόμα δυσκολότερη-, στο πλαίσιο της οικονομικής βιωσιμότητας των ερασιτεχνικών σωματείων όλων των αθλημάτων, προτείνουμε η Πολιτεία να επεκτείνει σε όλες τις κατηγορίες, μη εξαιρουμένων και των τοπικών ερασιτεχνικών, τη χρηματοδότηση της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας, η οποία θα αφορά τα έξοδα μεταφοράς των αθλητών. Γνωρίζουμε ότι πρόσφατα ψηφίστηκε από τη Βουλή των Ελλήνων διάταξη που προβλέπει κάτι ανάλογο για τη μεταφορά των αθλητών που αγωνίζονται σε εθνικό επίπεδο. Θεωρούμε πως κάτι ανάλογο πρέπει να προβλεφθεί και για τα Σωματεία που αγωνίζονται στις τοπικές κατηγορίες, έστω και για μία μεταβατική περίοδο 1 ή 2 ετών.

Είναι προφανές πως τα «συντρίμμια» που θα αφήσει πίσω της η πανδημία θα είναι πολλά και οι άνθρωποι που θα κληθούν να τα αντιμετωπίσουν θα αναζητήσουν ένα αποκούμπι στην Πολιτεία, για να πετύχουν τον μεγάλο στόχο, που δεν είναι άλλος από την επιβίωση του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Τα ερασιτεχνικά Σωματεία τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές έχουν μηδαμινά έσοδα και ως εκ τούτου το ζήτημα της οικονομικής τους βιωσιμότητας σήμερα φαντάζει πιο επίκαιρο από ποτέ. Μην ξεχνάτε ότι η βιτρίνα του επαγγελματικού αθλητισμού δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να υπάρξει, αν προηγουμένως έχει παύσει να υφίσταται το πρωτογενές κύτταρο του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες".

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69