tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Λαζός: «Όλα γίνονται με γνώμονα το καλό του μπάσκετ»

Ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚΕΜ, Ηλίας Λαζός, «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή «Τα παιδία παίζει» με τον Αργύρη Παγαρτάνη. Αναλυτικά είπε:

Για τη φετινή σεζόν της ΕΚΑΣΚΕΜ: «Σίγουρα θα ‘ναι μια δύσκολα χρονιά, διότι οι απατήσεις είναι μεγαλύτερες. Υπάρχει μια ντιρεκτίβα απ’ την ΕΟΚ, σωστή κατά τη γνώμη μου, για περισσότερα παιχνίδια απ’ τις μικρές ηλικίες μέχρι και το ανδρικό. Τα περισσότερα παιχνίδια σίγουρα αυξάνουν κατά πολύ τη  ανταγωνιστικότητα και το ενδιαφέρον των ηλικιακών πρωταθλημάτων, αλλά δημιουργεί και αρκετά προβλήματα, γιατί ναι μεν τα έξοδα της διεξαγωγής όλων των αγώνων καλύπτονται απ’ την Ομοσπονδία, αλλά θα πρέπει να έχουμε συμμάχους μας τους γονείς. Αυτά τα 20 παιχνίδια κάθε ομάδας σημαίνουν 10 παιχνίδια εκτός έδρας μίνιμουμ, που κατ’ επέκταση σημαίνει ότι πρέπει να ‘χουμε γονείς που θ’ ακολουθούν την ομάδα, που θα συμμετέχουν ενεργά».

Για το αν έχουν κάποιο ηλικιακό περιορισμό στην προκήρυξή τους: «Υπάρχουν ομάδες που παίζουν στο ανδρικό μας πρωτάθλημα οι οποίες δεν «καλλιεργούν» καν παιδικά ή εφηβικά τμήματα ή έχουν τμήματα ολιγομελή. Αν βάζαμε κάποιο ηλικιακό όριο, αυτομάτως αποκλείαμε κάποιες ομάδες. Έπρεπε να βάλουμε κάποια πράγματα σε μια «ζυγαριά», κάναμε κάποιες συστάσεις ότι πρέπει να υπάρχει μια αναπτυξιακή διάσταση στο όλο πράγμα. Οι άνθρωποι το καταλαβαίνουν, αλλά δεν είναι εύκολο. Σε μικρές κοινωνίες, το να μαζέψεις 20-30-40 παιδιά, να στήσουν ένα τμήμα, να βάλεις τους γονείς συμμέτοχους σε όλο αυτό, να παίζουν σε παιχνίδια που κυμαίνονται από 50 μέχρι 200 χιλιόμετρα κάθε αγωνιστική, δεν είναι εύκολο».

Για τα πρωταθλήματα σε γυναικείο επίπεδο: «Σε τοπικό επίπεδο, στο γυναικείο πρωτάθλημα δεν έχει δηλώσει καμία ομάδα συμμετοχή. Σε κορασίδες και νεανίδες έχουν δηλώσει τέσσερις ομάδες, οι δύο είναι απ’ την Κατερίνη και οι άλλες δύο απ’ το Κιλκίς. Αναγκαστικά θα παίξουν οι ομάδες του Κιλκίς 3-4 φορές μεταξύ τους, το ίδιο και αυτές της Κατερίνης και στο τέλος θα βρεθούν μεταξύ τους οι νικήτριες για να βγει η πρωταθλήτρια κορασίδων και νεανίδων της Ένωσής μας».

Για τους διαιτητές: «Το μεγάλο μας πρόβλημα φέτος θα ‘ναι οι διαιτητές. Τώρα που η Β’ Εθνική θα παίζει Σάββατο, όπως και τα δικά μας παιχνίδια, θα ‘χουμε μεγάλο θέμα. Δεν έχουμε πολλούς διαιτητές για τα τοπικά πρωταθλήματα. Κι εκεί θα χρειαστούν αλχημείες, το πρωί θα βάζουμε τα παιδικά, το απόγευμα τα ανδρικά και την Κυριακή τα εφηβικά. Γενικά έχουμε διαιτητές οι οποίοι παίζουν στις εθνικές κατηγορίες, οπότε τους χάνουμε τα Σαββατοκύριακα, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να βρούμε λύσεις. Ζητήσαμε απ’ τις ομάδες να έχουν κατανόηση και να μην έχουν μικροσκέψεις και μικροπολιτική στο μυαλό τους. Ό,τι γίνεται, γίνεται για να προχωρήσουμε μπροστά όλοι μαζί, με γνώμονα να πάμε μπροστά το μπάσκετ».

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69