tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Σταμάτησε τον Έσπερο ο Φίλιππος

Τον πρωτοπόρο Έσπερο Λαμίας λύγισε στο Μακροχώρι ο Φίλιππος. Η Βεροιώτικη ομάδα χρειάστηκε τον έξτρα χρόνο της παράτασης αλλά στο τέλος επικράτησε με 93-88 και υποχρέωσε τον αντίπαλο στην πρώτη του ήττα.

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο ορισμός του ντέρμπι, με τις δύο ομάδες να βρίσκονται συνεχώς κοντά στο σκορ, τις μονομαχίες να δίνουν και να παίρνουν και φυσικά την ένταση στο “κόκκινο”. Εννοείται, δε θα έλειπαν και τα παράπονα από τις διαιτητικές αποφάσεις, αυτή τη φορά και από τις δύο πλευρές.

“Φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη”, θα μπορούσε να είναι ο τίτλος που χαρακτηρίζει το πρώτο δεκάλεπτο. Το ξεκίνημα της αναμέτρησης μας έκανε να παρατηρήσουμε κάποια χασμουρητά στις εξέδρες, ωστόσο προς τα τελειώματά της πρώτης περιόδου, άρχισαν να “ζεσταίνονται” τα καλάθια, με την ομάδα της Λαμίας να είναι αυτή που έχει το “εύθραυστο” προβάδισμα.

Η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε αμέσως, ειδικά για την ομάδα του Φιλίππου, η οποία κυριαρχώντας στο παρκέ εκμεταλλεύτηκε την ευστοχία της και τις πολύ καλές της άμυνες και με το επιμέρους σκορ στο 20-12 κατάφερε να μπει στα αποδυτήρια με την ψυχολογία υπέρ της.

Το αβαντάζ δεν έμεινε ανεκμετάλλευτο από την ομάδα του Ευθύμη Κοθρά, που μπήκε στην τρίτη περίοδο αποφασισμένη να είναι αυτή που θα πανηγυρίσει τη νίκη στο μεγάλο ντέρμπι και το απέδειξε, πραγματοποιώντας ένα καταπληκτικό δεκάλεπτο, το οποίος την έφερε σε θέση ισχύος με διψήφια διαφορά πόντων.

Ωστόσο, ακόμα δεν είχαμε δει τίποτα και μια ομάδα με την ποιότητα και τα κίνητρα του Έσπερου Λαμίας, δε θα παρατούσε τόσο νωρίς την αναμέτρηση. Κι έτσι έγινε, με τους Λαμιώτες να “παίζουν τα ρέστα τους”, το παιχνίδι απέκτησε μια “άγρια” ομορφιά, με τη μπάλα να αλλάζει συνεχώς χέρια. Κάπου εκεί έπαιξε το ρόλο της και η εμπειρία της Λαμίας, η οποία με ψυχραιμία εκτέλεσε εύστοχα καθοριστικά τρίποντα, τα οποία θα μπορούσαν να της δώσουν και τη νίκη. Η αστοχία της ομάδας μας στο κακό τέταρτο δεκάλεπτο οδήγησε το ματς στην παράταση.

Εκεί ο Φίλιππος είχε τα ψυχικά αποθέματα και την ικανότητα να βγάλει αντίδραση, γυρνώντας την ψυχολογία με το μέρος του και όντας πιο εύστοχος από τον αντίπαλό του, να πάρει τη νίκη σε ένα “χιτσκοκικό” και “γκρανγκινιολικό” φινάλε!

Καθοριστική στην ψυχολογία της ομάδας μας η παρουσία του κόσμου, ο οποίος κατέκλυσε το ΔΑΚ “Βικέλας” και με τη φωνή του έσπρωξε την ομάδα προς την νίκη! 

Διαιτητές: Ταρενίδης Στ., Ευφραιμίδης, Χρυσάφης.

Τα δεκάλεπτα: 15-17, 35-29, 62-51, 77-77, 93-88 (παράταση).

Φίλιππος Βέροιας (Κοθράς): Αποστολίδης 7 (1), Ιγγλέζος, Καραγιώργος 8 (1), Δημαλής, Ελευθεριάδης 29 (2), Ξενιτίδης 26 (2), Κωνσταντινίδης 3, Κάντζος 5 (1), Μπένας 15 (1).

Έσπερος Λαμίας (Σοφογιάννης): Κυριακόπουλος 8 (1), Λάππας 12, Κασπίρης 25 (8), Τζόρτζεβιτς 20, Χατζηκυριακίδης 5 (1), Τεπετίδης 1, Νέστορας 1, Τσάτας, Παπαδάκης 16 (2).

Αποτελέσματα

Δόξα Λευκάδας – Νίκη Βόλου 81-55
Βίκος Ιωαννίνων – ΑΓΣ Ιωαννίνων 119-76
Ολυμπιακός Βόλου – Τρίκαλα Basket 57-75
Πρωτέας Γρεβενών – Αναγέννηση Καρδίτσας 67-73
Φίλιππος Βέροιας – Έσπερος Λαμίας 93-88

Ρεπό: Ναύαρχος Βότσης

Η βαθμολογία

1. Έσπερος Λαμίας 15
2. Βίκος Ιωαννίνων 15
3. Φίλιππος Βέροιας 15
4. Τρίκαλα 15 
_______________________________
5. Δόξα Λευκάδας 14
6. Νίκη Βόλου 13
7. Ναύαρχος Βότσης 11
8. Αναγέννηση Καρδίτσας 11
9. Πρωτέας Γρεβενών 9
10. Ολυμπιακός Βόλου 8
_______________________________
11. ΑΓΣ Ιωαννίνων 8

Επόμενη αγωνιστική

Έσπερος Λαμίας – Δόξα Λευκάδας
Νίκη Βόλου – Βίκος Ιωαννίνων
ΑΓΣ Ιωαννίνων – Ολυμπιακός Βόλου
Τρίκαλα Basket – Πρωτέας Γρεβενών
Αναγέννηση Καρδίτσας – Ναύαρχος Βότσης

Ρεπό: Φίλιππος Βέροιας

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69