tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

 didactica

access ban20

pistofidis ban1

Ημαθία: Συλλήψεις για παράνομη κατοχή αρχαίων αντικειμένων

Σημαντική επιτυχία για το Τμήμα Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, καθώς η αποτελεσματική αξιοποίηση πληροφοριών και η ενδελεχής έρευνα οδήγησαν στη σύλληψη τριών ατόμων και την κατάσχεση σημαντικών αρχαιολογικών ευρημάτων.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί (12-09-2024) στις περιοχές της Ημαθίας, συνελήφθησαν ένας 34χρονος ημεδαπός, μία 40χρονη αλλοδαπή και, επιπλέον, ένας 55χρονος ημεδαπός. Οι συλλήψεις έγιναν μετά από ενδελεχείς έρευνες που διεξήχθησαν σε οικίες των συλληφθέντων, παρουσία δικαστικού λειτουργού.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για παραβάσεις της νομοθεσίας σχετικά με την «Κύρωση Κώδικα Νομοθεσίας για την Προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς» καθώς και της νομοθεσίας περί «Ρυθμίσεων Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών – Μεταφορών – Δημόσιων Έργων και Άλλων Διατάξεων».

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 11 αρχαία αντικείμενα προερχόμενα από αρχαίες ταφές της αρχαϊκής, κλασικής και ελληνιστικής περιόδου (500-150 π.Χ.), τα οποία εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου και έχουν ιδιαίτερη αρχαιολογική αξία.
  • 142 χάλκινα νομίσματα και 1 χάλκινη πόρπη ζώνης χρονολογούμενα από τα κλασικά έως τα οθωμανικά χρόνια (400 π.Χ. – 18ο αι.), επίσης ιδιαίτερης αρχαιολογικής αξίας.
  • 2 βιβλία σχετιζόμενα με την αρχαιολογία και την πολιτιστική κληρονομιά.
  • 5 ανιχνευτές μετάλλων με τα παρελκόμενά τους, χρήσιμα για την ανακάλυψη και συλλογή αρχαιολογικών ευρημάτων.
  • 2 φορητοί πομποδέκτες, που πιθανόν χρησιμοποιούνταν για την επικοινωνία κατά τη διάρκεια της ανασκαφής ή των παράνομων δραστηριοτήτων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές, αντιμετωπίζοντας σοβαρές κατηγορίες για παραβάσεις της νομοθεσίας που προστατεύει την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας. Η επιτυχής έκβαση της επιχείρησης αποτελεί σημαντική νίκη για την προστασία της αρχαιολογικής κληρονομιάς και τη διαφύλαξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς από παράνομες δραστηριότητες.

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

kyriazis

savantidou ban

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69