tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για ταχεία ολοκλήρωση της έρευνας

Επιτάχυνση των διαδικασιών στην ανάκριση και παραπομπή σε δίκη των εμπλεκομένων στην υπόθεση της εγκληματικής οπαδικής βίας και της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού, διατάσσει με έγγραφό του προς την 7η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας.

Ζητά κατ΄ απόλυτη προτεραιότητα, να περατωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα η ανάκριση που βρίσκεται σε τελικό στάδιο, και να εισαχθεί στο δικαστικό συμβούλιο ώστε να αποφασιστεί η παραπομπή ή όχι σε δίκη των κατηγορουμένων. Η παραγγελία του Βασ. Πλιώτα για κατ΄απόλυτη προτεραιότητα διεξαγωγή των ανακρίσεων, δίδεται προς την ανακρίτρια, με την ρητή επισήμανση, ότι παράλληλα οφείλουν οι αρμόδιες δικαστικές αρχές να ερευνήσουν σε βάθος και προς κάθε κατεύθυνση την υπόθεση, αποκαλύπτοντας κάθε πτυχή της.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός αξιολογεί την ερευνώμενη υπόθεση εξαιρετικά σοβαρή, ως εκδήλωση οπαδικής βίας, επισημαίνοντας ότι το πολυπρόσωπο των δραστών και οι συνθήκες δολοφονίας έχουν συνταράξει το πανελλήνιο.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου χρησιμοποιεί την δυνατότητα που του δίνει το άρθρο 32 εδάφιο του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας με το οποίο «σε υποθέσεις εξαιρετικής φύσης ή επί κακουργημάτων του 19ου κεφαλαίου του Ειδικού Μέρους του Ποινικού Κώδικα να διατάσσει την διεξαγωγή της ανάκρισης και την εισαγωγή της υπόθεσης στο ακροατήριο κατ’ απόλυτη προτεραιότητα».

Υπενθυμίζεται ότι για την ίδια υπόθεση είχε προηγηθεί πριν από μερικές μέρες εγκύκλιος του αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, αρμόδιου για θέματα αθλητισμού Ζαχαρία Κοκκινάκη, ο οποίος καλούσε όλους τους συναδέλφους του να βρίσκονται σε ετοιμότητα, ενώ είχε απευθύνει παράλληλα αυστηρές συστάσεις αναφορικά με τη δραστική αντιμετώπιση όχι μόνο ως προς την αντιμετώπιση, αλλά και για την πρόληψη εγκληματικών συμπεριφορών με αθλητικό υπόβαθρο, σημειώνοντας ότι πάντα πρέπει να ερευνάται και το ενδεχόμενο της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης (κακούργημα).

Αναλυτικά η παραγγελία του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου:

«Αφού λάβαμε υπόψη την εξαιρετική σοβαρότητα της ποινικής υπόθεσης ανθρωποκτονίας από κοινού, τετελεσμένης και σε απόπειρα, κατά συρροή και λοιπές αξιόποινες πράξεις, υπόθεσης που κυριαρχείται από την τραγική συνέπεια του οδυνηρού θανάτου του 19χρονου φοιτητή Αλκιβιάδη Καμπανού, η σε βάρος του οποίου, εντασσόμενη σε ακραία έξαρση της λεγόμενης σκληρής και «οπαδικής» βίας, εγκληματική επιθετική συμπεριφορά, συνταράσσει την κοινωνία.

Αξιολογώντας δε και τον μεγάλο αριθμό των κατηγορουμένων και την επιτακτικά προβαλλόμενη ανάγκη ταχείας δικαστικής εκκαθάρισης της υπόθεσης, διατάσσομε κατ’ εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 32 εδ. γ ΚΠΔ, την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα διεξαγωγή της συναφούς κυρίας ανάκρισης, που διενεργείται ήδη δυνάμει της με αριθμ. Φ22-283 από 3-2-2022 παραγγελίας του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, στην οποία επακριβώς καθορίζονται και εξειδικεύονται οι διωκόμενες αξιόποινες πράξεις, χωρίς, αυτονοήτως, από αυτήν (την κατ’ απόλυτη δηλαδή προτεραιότητα διεξαγωγή της ανάκρισης) να παραβλάπτεται ο επιβαλλόμενος ενδελεχής έλεγχος, η σε βάθος και με πληρότητα έρευνα και η εξαντλητική συλλογή των αναγκαίων για τη διακρίβωση της αλήθειας αποδεικτικών στοιχείων».

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69