tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Δολοφονία Άλκη: Ποιον δείχνει για φονιά ένας κατηγορούμενος - Στη φυλακή άλλοι τρεις

Και οι άλλοι τρεις που απολογήθηκαν σήμερα πήραν το δρόμο προς τις φυλακές. Πρόκειται για δύο νεαρούς, 21 ετών, κι έναν 23χρονο, οι οποίοι, σύμφωνα με την έρευνα της αστυνομίας, επέβαιναν σε δύο από τα τρία αυτοκίνητα με τα οποία οι δράστες μετέβησαν στο σημείο της φονικής επίθεσης.

Άνοιξαν στόματα

Όπως έγινε γνωστό, στις απολογίες τους παραδέχθηκαν ότι βρίσκονταν στο σημείο του εγκλήματος, αλλά αρνήθηκαν ότι ήταν αυτοί που ευθύνονται για τη δολοφονία του 19χρονου φοιτητή, ο θάνατος του οποίου, όπως προέκυψε από τη ιατροδικαστική εξέταση, προκλήθηκε από το συνδυασμό των χτυπημάτων στα κάτω άκρα και τα κατάγματα στο κεφάλι του.

Ο 21 ετών κατηγορούμενος που υποδείχθηκε από τους συγκατηγορουμένους του ως το πρόσωπο που κρατούσε το δρεπάνι, φέρεται πράγματι να αποδέχθηκε πως το χρησιμοποίησε όχι όμως -όπως απολογήθηκε- σε βάρος του 19χρονου αλλά εναντίον «κάποιου που πρόλαβε κι έφυγε».

Ο ίδιος κατηγορούμενος, κατά πληροφορίες, κατονόμασε τον 25χρονο συγκατηγορούμενό του , τον λεγόμενο «Αθηναίο», ως το πρόσωπο που κατάφερε θανατηφόρα χτυπήματα με μαχαίρι στον άτυχο φοιτητή, ενώ φέρεται να υπέδειξε στην ανακρίτρια και το σημείο όπου πετάχτηκε το μαχαίρι ώστε να εντοπιστεί από την αστυνομία.

Από την πλευρά του, ο άλλος 21χρονος αρνήθηκε οποιαδήποτε ενεργό συμμετοχή στο επεισόδιο. «Έφτασα στο σημείο τελευταίος, χωρίς να κρατάω αντικείμενα στα χέρια μου. Κατευθύνθηκα προς το σημείο της επίθεσης, στα σκαλοπάτια της πολυκατοικίας. Ένα από τα παιδιά που τραυματίστηκαν χτυπούσε με κράνος έναν εκ των συγκατηγορουμένων μου. Το μόνο που έκανα ήταν να τον τραβήξω με τα χέρια μου», φαίνεται να απολογήθηκε στην ανακρίτρια.

Ανάλογη θέση διατύπωσε κι ο 23χρονος, που, φέρεται να παραδέχθηκε ότι χρησιμοποίησε το κράνος του για να «προστατεύσει» συγκατηγορούμενό του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τρεις κατηγορούμενοι δέχθηκαν επίμονες ερωτήσεις ως προς την ταυτότητα και το ρόλο του οδηγού του τρίτου αυτοκινήτου – που μέχρι στιγμής παραμένουν άγνωστα- χωρίς όμως να δώσουν κάποιες απαντήσεις.

Ανακρίτρια και εισαγγελέας, αποφάσισαν ομόφωνα την προφυλάκισή τους, όπως συνέβη τα προηγούμενα 24ωρα με άλλους τρεις κατηγορούμενους για την υπόθεση. Την Παρασκευή θα περάσουν την πόρτα της ανακρίτριας οι υπόλοιποι τέσσερις συλληφθέντες. Ο 11ος που ταυτοποιήθηκε για το άγριο έγκλημα παραδόθηκε νωρίτερα στις αρχές της Αλβανίας, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο συνήγορός του.

Παραδόθηκε στην Αλβανία – έφτασε στην Ελλάδα

Στα χέρια της αστυνομίας της Κορυτσάς παραδόθηκε πριν από λίγες ώρες ο 20χρονος που μετά τη δολοφονία είχε περάσει μαζί με τον πατέρα του και τη γιαγιά του απο την Κρυσταλοπηγή στη γειτονική χώρα και ενώ ήδη σε ισχύ βρισκόταν διεθνές ένταλμα σύλληψης. Ο 20χρονος αργά το βράδυ μπήκε στην Ελλάδα και παραδόθηκε στις Ελληνικές αρχές. Συνοδεία στρατηγού της Ελληνικής Αστυνομίας πήρε το δρόμο για τη Θεσσαλονίκη Η απολογία του αναμένεται να είναι σημαντική.

Ο ίδιος ζήτησε να εκδοθεί στην Ελλάδα για να πει, όπως λέει, την αλήθεια για το πώς έδρασε το τάγμα θανάτου εναντίον του 19χρονου Άλκη και των δύο φίλων του.

«Έχω μετανιώσει που έφυγα. Θέλω να γυρίσω πίσω και να δικαστώ για να πω όλη την αλήθεια για ό,τι πραγματικά έγινε εκείνο το βράδυ. Λυπάμαι πολύ για το παιδί», είπε ο 20χρονος.

«Θεωρώ ότι από την ελληνική πλευρά θα γίνουν τα μέγιστα για να έρθουν εδώ το ταχύτερο δυνατό. Αυτή τη διαβεβαίωση έχω πάρει. Πιστεύω ότι και οι αλβανικές αρχές θα κάνουν το ίδιο. Έχει δηλώσει ότι παραιτείται των δικαιωμάτων του και θέλει να έρθει στην Ελλάδα να δικαστεί», δήλωσε ο Πάρης Σπυράτος, δικηγόρος του 20χρονου.

«Φοβήθηκα κι έφυγα»

Λίγες ώρες πριν παραδοθεί και ενώ ήταν καταζητούμενος με διεθνές ένταλμα σύλληψης ο 20χρονος έδωσε από το κρησφύγετο του συνέντευξη προσπαθώντας να δικαιολογήσει την απόφασή του να διαφύγει.

«Είδα στις ειδήσεις το συμβάν και φοβήθηκα, ήταν να φύγει ο πατέρας μου με τη γιαγιά μου και του είπα να πάω κι εγώ μαζί του. Ναι θα παραδοθώ στην Ελλάδα για να αντιμετωπίσω την υπόθεση. Ειλικρινά μέσα από τα βάθη της ψυχής μου λυπάμαι για όλα και τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του παιδιού που έχασε τη ζωή του. Έχω μετανιώσει, ναι».

Πηγή: https://www.in.gr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69