tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Μεγάλη προσοχή όταν βάζεις αγγελία! Άτομο στην Ημαθία εξαπατήθηκε & του αφαίρεσαν 6.000 ευρώ!

Έξι χιλιάδες ευρώ αφαίρεσαν από λογαριασμό ατόμου στην Ημαθία απατεώνες που κατάφεραν να τον εξαπατήσουν. Όπως αναφέρει η αστυνομία, χρειάζεται μεγάλη προσοχή όταν βάλει κανείς αγγελία πώλησης.

Οι απατεώνες σε καλούν δήθεν για την αγγελία & ζητούν τον αριθμό της τραπεζικής κάρτας για την μεταφορά των χρημάτων! Σε καμία περίπτωση μη δίνεις τον αριθμό της χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας!

Δείτε τι αναφέρει μήνυμα πολίτη που εξαπατήθηκε:

"'Την Κυριακή 12/09/21 πέσαμε διαδικτυακής απάτης από την οποία μας αφαίρεσαν μεγάλο χρηματικό ποσό. Η αστυνομία και η τράπεζα έδρασαν αμέσως και οι απατεώνες δεν κατάφεραν να ρευστοποιήσουν τα χρήματα.

Ξεκινώντας, μας κάλεσε ένας άγνωστος αριθμός ζητώντας να αγοράσει κάτι που πουλούσαμε σε αγγελία. Αφού συμφωνήσαμε στην τιμή, ο απατεώνας ζήτησε να μας κάνει άμεσα κατάθεση τα χρήματα γιατί δήθεν φοβόταν μην πουλήσουμε το προϊόν σε κάποιον άλλον.

Του δώσαμε το ΙΒΑΝ αλλά μας απάντησε ότι θέλει τον αριθμό μιας χρεωστικής κάρτας για να κάνει πιο γρήγορα την κατάθεση. θεωρήσαμε ότι με το νούμερο μιας κάρτας δεν μπορεί κάποιος να σε κλέψει και αποφασίσαμε να του το δώσουμε.

Έπειτα, ήρθε στο κινητό μου ένα μήνυμα που έλεγε: your viber code is 123456. Ο απατεώνας ισχυρίστηκε πως είχε κάνει την κατάθεση και χρειαζόταν τον εξαψήφιο για μια απλή επιβεβαίωση της κατάθεσης. Αφού το μήνυμα δεν αναφερόταν σε τράπεζες και συναλλαγές, δεν μας φάνηκε ύποπτο να το δώσουμε.

Από εκεί και πέρα χωρίς να το γνωρίζουμε, ο απατεώνας άρχισε να τραβάει χρήματα από το λογαριασμό μας. Θα ήταν καλό να γνωρίζουν οι πολίτες ότι αν κάποιος έχει πρόσβαση έστω στο Viber και γνωρίζει τον αριθμό της κάρτας τους μπορεί να κάνει τεράστια ζημιά! Εμείς δυστυχώς δεν το γνωρίζαμε".

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69