tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Πωλούσε χρωματισμένο σπορέλαιο ως παρθένο ελαιόλαδο

Σπορέλαιο και μάλιστα «τεχνητά χρωματισμένο» σκόπευε να διαθέσει ως «εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο» και στην τοπική αγορά ένας 34χρονος Ρομά από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας, σε βάρος του οποίου -σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα- έχουν σχηματιστεί δικογραφίες και σε διάφορες πόλεις στη Βόρεια Ελλάδα για ανάλογα αδικήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λάρισας υποβλήθηκε προχθές δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Τυρνάβου, σε βάρος του 34χρονου, μετά και την ολοκλήρωση εξετάσεων από το Γενικό Χημείο του Κράτους, στο δείγμα του υποτιθέμενου ελαιόλαδου και μάλιστα «εξαιρετικά παρθένου».

Σε έλεγχο αστυνομικών του Τμήματος Τυρνάβου, ο 34χρονος βρέθηκε, το μεσημέρι της 31ης Μαΐου, επί της οδού Καράσσου στον Τύρναβο, να διαθέτει προς πώληση μεταλλικά και πλαστικά δοχεία, που υποτίθεται περιείχαν παρθένο ελαιόλαδο.

Αναλυτικότερα, στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν δέκα μεταλλικά δοχεία των δεκαεπτά λίτρων και είκοσι πλαστικά δοχεία των πέντε λίτρων (συνολικής ποσότητας 270 λίτρων) που περιείχαν ελαιώδη ουσία, ενώ εξωτερικά στη συσκευασία τους έφεραν την ένδειξη «εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο».

«Λάδι» που πωλούσε σε κατοίκους της περιοχής με δεδομένο ότι λειτουργούσε ως πλανόδιος πωλητής μετακινούμενος από επαρχία σε επαρ­χία, χωρίς επίσης να μπορούσε να υπολογιστεί τι ποσότητες λαδιού είχε διαθέσει νωρίτερα, σε ποιους και σε τι ποσότητες.

Την ημέρα του ελέγχου στον 34χρονο επιβλή­θηκε τότε χρηματικό πρόστιμο 1.000 ευρώ, με δεδομένο ότι διέθετε αγροτικά προϊόντα χωρίς άδεια.

Αστυνομικοί του Τμήματος Τυρνάβου κατέσχεσαν τα δοχεία, ενώ κλήθηκε ο ΕΦΕΤ, κλι­μάκιο του οποίου έλαβε δείγμα που στάλθηκε προς εξέταση στο Γενικό Χημείο του Κράτους. Στο Α.Τ. Τυρνάβου έλαβαν πρόσφατα τις ανα­λύσεις όπου -σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε»- στην Έκθεση Εξέτασης Δείγματος, σημει­ώνεται ότι «το δείγμα κρίνεται ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ και ΝΟΘΕΥΜΕΝΟ».

Με τη διευκρίνιση πως «η σύσταση της ουσίας υποδηλώνει την παρουσία σπορέλαιου σε πολύ μεγάλο ποσοστό και η φασματοφωτομετρική εξέταση ότι το δείγμα είναι τεχνητά χρωματισμένο».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι σε βάρος του 34χρονου από την Αλεξάνδρεια έχουν σχηματιστεί δικογραφίες σε αρκετές πόλεις της Βόρειας Ελλάδας για ανάλογα αδικήματα.

Ενώ μετά και τη διαπίστωση της νοθείας από το Αστυνομικό Τμήμα Τυρνάβου, σε βάρος του 34χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση των δια­τάξεων του Ν. 4691/2020, η οποία δικογραφία υποβλήθηκε προχθές στην Εισαγγελία Πρωτο­δικών Λάρισας.

Πηγή: https://www.epoli.gr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69