Νέα μέθοδος τηλεφωνικής απάτης: Προσποιούνται τους αστυνομικούς για να «προστατεύσουν» τα θύματα
- Γράφτηκε από τον/την Αντώνης Χατζηκυριακίδης
Μια διαφορετική μεθοδολογία τηλεφωνικής απάτης φαίνεται να χρησιμοποιούν επιτήδειοι, επιχειρώντας να κερδίσουν την εμπιστοσύνη ηλικιωμένων όχι μόνο με απειλές, αλλά και εμφανιζόμενοι στη συνέχεια ως… αστυνομικοί που δήθεν θέλουν να τους προστατεύσουν.
Χαρακτηριστική είναι υπόθεση που εξιχνιάστηκε στην Πέλλα, όπου ηλικιωμένη παρέδωσε 15.000 ευρώ και τρεις χρυσές λίρες, πιστεύοντας ότι ακολουθούσε οδηγίες αστυνομικού για την ασφάλεια των χρημάτων της.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, το απόγευμα της 18ης Αυγούστου η ηλικιωμένη δέχθηκε αρχικά τηλεφώνημα από συνεργό των δραστών, ο οποίος την απείλησε. Λίγο αργότερα ακολούθησε δεύτερη τηλεφωνική επικοινωνία, αυτή τη φορά από γυναίκα που παρουσιάστηκε ως αστυνομικός.
Η γυναίκα ισχυρίστηκε ότι γνώριζε για τη δράση επιτήδειων που απειλούσαν πολίτες και ότι ήθελε να προστατεύσει την ηλικιωμένη. Στο πλαίσιο αυτής της υποτιθέμενης «προστασίας», της ζήτησε να συγκεντρώσει όσα χρήματα και τιμαλφή είχε στο σπίτι και να τα παραδώσει σε συνεργό της.
Η ηλικιωμένη πείστηκε και παρέδωσε 15.000 ευρώ και τρεις χρυσές λίρες σε άνδρα που, σύμφωνα με την αστυνομία, είχε αναλάβει να παραλάβει τα χρήματα.
Ο συγκεκριμένος άνδρας συνελήφθη το μεσημέρι της 19ης Αυγούστου σε περιοχή της Πέλλας από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Έδεσσας.
Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 930 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ κατασχέθηκε και Ι.Χ. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, το οποίο φέρεται να χρησιμοποιήθηκε για την τέλεση της απάτης.
Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για την ταυτοποίηση των συνεργών του, αλλά και για να διαπιστωθεί εάν η ίδια ομάδα εμπλέκεται και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις.
Η συγκεκριμένη υπόθεση αναδεικνύει μια τακτική που μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα πειστική για ηλικιωμένους: οι δράστες δημιουργούν πρώτα φόβο και στη συνέχεια εμφανίζονται ως πρόσωπα κύρους και εμπιστοσύνης, όπως αστυνομικοί, προκειμένου να πείσουν τα θύματα ότι η παράδοση χρημάτων αποτελεί μέτρο προστασίας.

















