Η τροχαία στα σχολεία με φυλλάδια οδικής ασφάλειας για τους μαθητές
- Γράφτηκε από τον/την Αντώνης Χατζηκυριακίδης
Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, αύριο Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2025, το πρωί, αστυνομικοί της Τροχαίας θα βρεθούν σε σχολεία της Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής προκειμένου να μοιράσουν στους μαθητές ενημερωτικά φυλλάδια και σελιδοδείκτες με χρήσιμες συμβουλές για την οδική ασφάλεια.
Η δράση εντάσσεται στις πρωτοβουλίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την καλλιέργεια κυκλοφοριακής παιδείας από μικρή ηλικία και την πρόληψη ατυχημάτων, δίνοντας έμφαση στις βασικές αρχές ασφαλούς μετακίνησης, είτε οι μαθητές κινούνται πεζοί, είτε χρησιμοποιούν ποδήλατο ή όχημα με τους γονείς τους.
Στην Π.Ε. Ημαθίας το υλικό θα διανεμηθεί ενδεικτικά στα εξής σχολεία:
* 5ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας
* 4ο Δημοτικό Σχολείο Νάουσας
* 3ο και 7ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας
Η πρωτοβουλία αυτή υπενθυμίζει ότι η ασφαλής οδική συμπεριφορά ξεκινά από το σχολείο και την οικογένεια, με στόχο οι αυριανοί οδηγοί να είναι περισσότερο υπεύθυνοι και συνειδητοποιημένοι.