tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

 didactica

access ban20

pistofidis ban1

Ανησυχία για την υποβάθμιση του Νοσοκομείου Νάουσας - Σύσκεψη τοπικών φορέων στη Νάουσα

Σύσκεψη τοπικών φορέων, σωματείων και συλλόγων πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου, με πρωτοβουλία της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας Ημαθίας, στον χώρο του Εργατικού Κέντρου Νάουσας. Κύριο θέμα της συνάντησης ήταν η διαρκής ιδιωτικοποίηση του τομέα της υγείας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο της Νάουσας, ιδιαίτερα μετά την υποβάθμισή του από τη Ζώνη Α' στη Ζώνη Β' των άγονων και προβληματικών περιοχών του ΕΣΥ.

Στην εισήγησή του, ο πρόεδρος της Ένωσης, ορθοπεδικός Γεώργιος Καρτσιούνης, ανέλυσε την ανησυχητική πορεία ιδιωτικοποίησης του δημόσιου τομέα υγείας, τονίζοντας πως αυτή η εξέλιξη είναι αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής που έχει διαχρονικά ακολουθηθεί. Ο κ. Καρτσιούνης παρέθεσε πλήθος παραδειγμάτων υποστελέχωσης στα νοσοκομεία του νομού, τόσο σε ιατρικό όσο και σε νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, ενώ αναφέρθηκε και στη συμμετοχή ιδιωτών στην παροχή υπηρεσιών μέσω εργολάβων και ελαστικών σχέσεων εργασίας.

Σημαντική αναφορά έγινε στη νέα κατάταξη του νοσοκομείου της Νάουσας στη Ζώνη Β' των άγονων περιοχών, που, σύμφωνα με τον κ. Καρτσιούνη, καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την προσέλκυση νέων γιατρών, απειλώντας τη βιωσιμότητα του νοσοκομείου. «Ακόμα και όταν το νοσοκομείο υπαγόταν στη Ζώνη Α', υπήρχαν δυσκολίες στην κάλυψη των θέσεων γιατρών. Τώρα, η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο κρίσιμη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο γραμματέας της Ένωσης επεσήμανε ότι η πρόσφατη υποβάθμιση συνδέεται άμεσα με τις σχεδιασμένες κινήσεις για περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ. «Η μετατροπή του νοσοκομείου σε μια πιο περιορισμένη μονάδα υγείας με λιγότερες ειδικότητες φαίνεται να είναι το επόμενο βήμα», τόνισε, προσθέτοντας ότι το σχέδιο είναι να εγκλωβιστούν οι υπάρχοντες γιατροί χωρίς δικαίωμα μετάθεσης, μέσω της νέας νομοθεσίας περί κινητικότητας.

Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε με τοποθετήσεις από τους παρευρισκόμενους και συζήτηση για την ανάπτυξη κοινών δράσεων. Αποφασίστηκε η διοργάνωση ανοιχτής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας έξω από το νοσοκομείο της Νάουσας, την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου, στις 6μ.μ., με τη συμμετοχή τοπικών φορέων και σωματείων. Παράλληλα, την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου, η Ένωση Ιατρών θα πραγματοποιήσει γενική συνέλευση των μελών της με κεντρικό θέμα την υποβάθμιση του νοσοκομείου.

Η κατάσταση που διαμορφώνεται, τόσο για το νοσοκομείο της Νάουσας όσο και συνολικά για το σύστημα υγείας της περιοχής, απαιτεί άμεσες και συντονισμένες ενέργειες από την τοπική κοινωνία.

enosPHOTO2

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

kyriazis

savantidou ban

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69