tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Βασικές πληροφορίες σχετικά με την αρθροσκόπηση ώμου

arthroskopisi-omou-1-480x250

Συχνά η ενασχόληση με κάποιες αθλητικές δραστηριότητες μπορεί να επιφέρει τραυματισμούς και ενοχλήσεις σε βασικές κλειδώσεις του σώματος. Οι ώμοι και τα γόνατα είναι δύο από αυτά. Από την στιγμή που εμφανιστεί μία τέτοια ενόχληση σε κάποιον απευθύνεται αμέσως στον ορθοπαιδικό, ο οποίος προχωράει σε μία ασφαλή διάγνωση, λαμβάνοντας υπόψιν το ιστορικό του ασθενούς και πραγματοποιώντας κάποιες γενικές και απεικονιστικές εξετάσεις.

Ιστορική αναδρομή στην αρθροσκόπηση ώμου

Από το 1970 όπου εφαρμόστηκε, έχει εξελιχθεί σε έναν μεγάλο βαθμό και η πλειοψηφία των ατόμων που την επιλέγουν σαν την μοναδική θεραπευτική οδό. Όσοι παρουσιάζουν κάποια βλάβη στον ώμο, συνήθως θεραπεύονται αρθροσκοπικά στις μέρες μας.

Η αρθροσκόπηση είναι ένα είδος χειρουργικής τεχνικής, η οποία διορθώνει κάποιες παθήσεις που παρουσιάζονται. Ο ορθοπαιδικός ελέγχει την άρθρωση του ώμου, χωρίς να την ανοίξει με νυστέρι. Αυτό γίνεται με το άνοιγμα 3 συνήθως τομών από τις οποίες θα γίνει η επέμβαση και η επιδιόρθωση του ώμου. Αυτές οι τρύπες, ονομάζονται στην ορθοπαιδική επιστήμη χειρουργικές πύλες.

Ποια είναι τα κυριότερα πλεονεκτήματα της τεχνικής έναντι της κλασικής ανοιχτής επέμβασης;

1. Πιο γρήγορη επούλωση των τομών

2. Διευκόλυνση της φυσικοθεραπείας, η οποία παίζει βασικό ρόλο στην μετεγχειρητική κατάσταση του ασθενούς και στην αποκατάσταση του ασθενούς

3. Ταχύτερη κίνηση του ώμου

Μερικές από τις παθήσεις που μπορούν να βρουν θεραπεία με την τεχνική της αρθροσκόπησης είναι:

  • Σύνδρομο πρόσκρουσης
  • Αστάθεια στον ώμο
  • Τενοντίτιδα
  • Χειρουργικός καθαρισμός της πάθησης

Ενημερωθείτε σωστά για όλες τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την αρθροσκόπηση ώμου από εξειδικευμένους χειρουργούς στην ιστοσελίδα athloclinic.gr .

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69