tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Ο νόμος Βορίδη για τις εφημερίες απειλεί με κλείσιμο το Νοσοκομείο Νάουσας

Τον κώδωνα του κινδύνου για τα προβλήματα που θα δημιουργήσει η εφαρμογή προγράμματος εφημεριών εναρμονισμένη στο όριο του 9% (στις εφημερίες που έχει μια κλινική με βάση τον αριθμό των γιατρών της μπορεί να κάνει μόνο 9% συμπληρωματικές) που προβλέπει ο νόμος Βορίδη, έκρουσαν γιατροί και εργαζόμενοι του Νοσοκομείου. Τόνισαν ότι με βάση τον αριθμό των γιατρών, οι κλινικές του Νοσοκομείου Νάουσας δεν θα λειτουργούν όλο το μήνα, γεγονός που θα οδηγήσει το Νοσοκομείο στο κλείσιμο. Γιατροί και εργαζόμενοι τόνισαν ότι άμεσα πρέπει να αλλάξει ο νόμος  Βορίδη για να ξεπεραστεί το πρόβλημα.

Ο κ. Προδρομίδης, καρδιολόγος και εκπρόσωπος των γιατρών του νοσοκομείου εξέθεσε το πρόβλημα: «Κοινοποιούμε στον κόσμο τις δυσάρεστες εξελίξεις. Την Παρασκευή 24 Απριλίου το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι πρέπει να προχωρήσει στην κατάρτιση προγραμμάτων εφημεριών, συμβατή με το νόμο που ισχύει για τα νοσοκομεία Β’ Ζώνης. Στα νοσοκομεία με έλλειψη προσωπικού, πρέπει να εκτελούνται συμπληρωματικές εφημερίες, μόνο 9% των υπαρχουσών εφημεριών. Πρόβλημα θα αντιμετωπίσουν τα νοσοκομεία με λιγότερο προσωπικό. Για δέκα μήνες είχαμε τρελές περικοπές από την ΥΠΕ (189.000 ευρώ συνολικά) σε δεδουλευμένες συμπληρωματικές εφημερίες, περικοπές που δεν δεχθήκαμε. Το Νοσοκομείο δεν μπορεί να πληρώσει χωρίς την έγκριση της ΥΠΕ και η ΥΠΕ δεν μπορεί λόγω του νόμου. Γι αυτό το Νοσοκομείο, για να μην στραφούμε εναντίον των μελών της διοίκησης διεκδικώντας χρήματα, αποφάσισε να εφαρμόσει προγράμματα εφημεριών σύμφωνα με το νόμο. Ζητήσαμε να καταργηθεί από το νόμο το όριο 9% και ο υπουργός είπε θα το δει αλλά δεν δεσμεύτηκε ότι θα το λύσει. Θα είναι παγκόσμια πρωτοτυπία αριστερή κυβέρνηση να κλείσει νοσοκομείο. Θέλουμε το νοσοκομείο να λειτουργεί για πάντα με λυμένα προβλήματα. Δεν γίνεται να λειτουργεί με το φιλότιμο. Φτάνει πια. Εκεί που θα παίρναμε εμείς την απόφαση να το κλείσουμε, έρχεται η διοίκηση και το κάνει από μόνη της. Έχουμε μια σύγκρουση συνδικαλιστική και μια ψυχική».

Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, αν εφαρμοστεί το πρόγραμμα εφημεριών οι κλινικές θα λειτουργήσουν ως εξής: Παιδιατρική μέχρι τις 12/5, μέχρι 18/5 τα υπόλοιπα τμήματα (καρδιολογικό, αναισθησιολογικό, ακτινολογικό, μικροβιολογικό) μέχρι 24/5 καρδιολογικό, χειρουργικό.

‘Το Νοσοκομείο, αν δεν εφημερεύει δεν είναι νοσοκομείο. Σε λίγο καιρό θα αλλάξει και μορφή και θα γίνει Κέντρο Υγείας. Πρέπει να αυτονομηθούμε, η ένωση των Νοσοκομείων Βέροιας – Νάουσας μόνο προβλήματα δημιούργησε στο μικρότερο νοσοκομείο» είπε ο κ. Προδρομίδης.

Ο κ. Τσαρνούχας, εκπρόσωπος των εργαζομένων σημείωσε: «Πηγαίνουμε προς τον τοίχο. Κανένας δεν θέλει να κάνει κακό και κανένας δεν λύνει το πρόβλημα».

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69