tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

 didactica

access ban20

pistofidis ban1

Εγκατάσταση συστημάτων RIS PACS στο Νοσοκομείο Νάουσας

Η Υγειονομική Μονάδα της Νάουσας του Γ.Ν. Ημαθίας ανήκει πλέον στα νοσοκομεία που διαθέτουν RIS/ PACS (Radiology Information System / Picture Archive and Communication System), το οποίο εξασφάλισε το  Υπουργείο Υγείας και διαχειρίζεται ο φορέας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης ΗΔΙΚΑ ΑΕ.

Έχει ολοκληρωθεί πλήρως η εγκατάσταση, παραμετροποίηση και θέση σε παραγωγική λειτουργία του απαραίτητου ειδικού εξοπλισμού για την λειτουργία των εφαρμογών αλλά και ο απαραίτητος διαγνωστικός εξοπλισμός έτσι ώστε το νοσοκομείο Νάουσας να μπορεί να διαχειρίζεται ηλεκτρονικά τις ακτινοδιαγνωστικές σειρές και εικόνες παράλληλα με την εγκατάσταση του συστήματος RIS.

Η διασύνδεση του RIS-PACS με το σύστημα ηλεκτρονικού φακέλου υγείας του νοσοκομείου μας θα επιτρέπει στους θεράποντες ιατρούς να βλέπουν άμεσα τις απεικονιστικές εξετάσεις ασθενών μέσα σε ένα ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα, διευκολύνοντας σημαντικά το πολύτιμο έργο τους και αυξάνοντας τις δυνατότητες του.

Με την ολοκλήρωση του τελικού έργου σε όλες τα νοσοκομεία χώρας, που έχει προϋπολογισμό 17.515.000 ευρώ και συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, θα διεκπεραιώνεται αποθήκευση των απεικονιστικών εξετάσεων στο Κεντρικό Αποθετήριο του Health Cloud της ΗΔΙΚΑ ΑΕ για το σύνολο των Μονάδων Υγείας έτσι ώστε να είναι εφικτή η διαχείριση του συνόλου των ακτινοδιαγνωστικών δεδομένων της χώρας κεντρικοποιημένα και δίνοντας την δυνατότητα στους πολίτες να έχουν πρόσβαση στις ακτινοδιαγνωστικές τους εξετάσεις μέσα από κεντρικοποιημένη πύλη, συμπληρωματικά με τον ηλεκτρονικό ατομικό φάκελο των πολιτών.

Με την εγκατάσταση αυτής της εφαρμογής ολοκληρώνεται ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός του Νοσοκομείου Νάουσας και όλη η απαραίτητη Ψηφιακή Υποδομή έτσι ώστε κάθε παρεχόμενη νοσοκομειακή υπηρεσία να καταγράφεται με την αντίστοιχη ηλεκτρονική λειτουργία στον ατομικό ψηφιακό φάκελο υγείας του ασθενούς.

Ολοκλήρωση μηχανισμού διακυβέρνησης κλινικής πληροφορίας σε εφαρμογή της μεταρρύθμισης Συ.Κ.Ν.Υ.

Η Υγειονομική Μονάδα της Νάουσας του Γ.Ν. Ημαθίας πλέον διαθέτει όλη την απαραίτητη ψηφιακή ετοιμότητα και δυνατότητα να αποστέλλει όλες τις ιατρικές πράξεις στον ΕΟΠΥΥ σε κωδικοποίηση νοσηλειών DRG, μέσω εξειδικευμένου και ειδικά διαμορφωμένου πρωτοκόλλου HL7, ενώ παράλληλα το προσωπικό του γραφείου κίνησης και νοσηλειών έχει ολοκληρώσει την απαραίτητη εκπαίδευση και κατάρτιση για τη λειτουργία αυτή.

Η διασύνδεση του ΟΠΣΥ του νοσοκομείου μας με τον ΕΟΠΠΥ προσφέρει νέες δυνατότητες στην λειτουργία του Ηλεκτρονικού Φακέλου Υγείας με τη δημιουργία νέου ενιαίου Ιατρικού Εξιτηρίου που αποστέλλεται στον ΕΟΠΥΥ και το οποίο εμπεριέχει όλες τις πληροφορίες σχετικά με τη πορεία νόσου ενός ασθενούς, τις φαρμακευτικές αγωγές, τις χειρουργικές και άλλες ιατρικές πράξεις που έλαβαν χώρα, τα συνοδευόμενα ιατρικά πρακτικά για τις πράξεις αυτές και τυχόν επεμβάσεις, τις συνθήκες εξόδου κ.α.)

Η διασύνδεση αυτή είναι απαραίτητη για τη συμμετοχή του Νοσοκομείου Νάουσας στην εφαρμογή του Συστήματος Κοστολόγησης Νοσοκομειακών Υπηρεσιών έτσι ώστε να μπορεί ο ΕΟΠΥΥ να διεκπεραιώνει τον απαραίτητο ποιοτικό έλεγχο των κλινικών διαδικασιών και ιατρικών πρωτοκόλλων πριν τη τελική αποζημίωση του παραγόμενου έργου του Νοσοκομείου μας σύμφωνα με τη κοστολόγηση που διεκπεραιώνεται από το ΚΕΤΕΚΝΥ.

Με το ορόσημο αυτό ως κεκτημένο ολοκληρώνεται από πλευράς του Νοσοκομείου Νάουσας ο απαιτούμενος ψηφιακός μηχανισμός διακυβέρνησης κλινικής πληροφορίας έτσι ώστε να είναι εφικτή η Αξιολόγηση, Κοστολόγηση και Αποζημίωση Έργου της νοσοκομειακής μονάδος αυτής σύμφωνα με τη μεταρρύθμιση ΣυΚΝΥ-

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

kyriazis

savantidou ban

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69