tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

pistofidis ban1

Υπόμνημα με αιτήματα επέδωσε στον Υπουργό Υγείας ο δήμαρχος Νάουσας

nosokom naousas

Υπόμνημα κατέθεσε ο Δήμαρχος Νάουσας στον Υπουργό Υγείας, κ. Κουρουμπλή. Τα σημεία του υπομνήματος ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να τα αναλύσει και διεξοδικά στον Υπουργό, στην κατ΄ ιδίαν συνάντησή τους, στην οποία ήταν παρόντες και ο κ. Λαπαβίτσας, ο κ. Ουρσουζίδης και η κ. Καρασαρλίδου (βουλευτές του Νομού), ο κ. Κύρκος (Διοικητής 3ης ΥΠΕ), η διοικήτρια του Νοσοκομείου Ημαθίας και ο Υποδιοικητής του Νοσοκομείου Νάουσας. Αναλυτικά ο δήμαρχος Νάουσας αναφέρει:

"Με την παρούσα επιθυμώ να σας καταθέσω προτάσεις σχετικά με τη λειτουργία του Νοσοκομείου Ημαθίας και ειδικότερα της Νοσοκομειακής Μονάδας Νάουσας. Οι παρατιθέμενες προτάσεις αποτελούν προϊόν διαβούλευσης με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, το Ιατρικό, Νοσηλευτικό και Διοικητικό προσωπικό, καθώς και βασικές επιδιώξεις της Δημοτικής Αρχής.
Ειδικότερα, αιτούμαστε:

1. Την αναστολή εκτέλεσης του Νόμου Βορίδη σχετικά με τις εφημερίες. Σε περίπτωση που αυτό δεν συμβεί η Νοσοκομειακή Μονάδα της Νάουσας δεν θα εφημερεύει, ενώ και η αντίστοιχη της Βέροιας δεν θα μπορεί να καλύψει όλες τις ημέρες του μήνα με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των δημοτών σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

2. Την αλλαγή του Οργανισμού του Νοσοκομείου. Ο οργανισμός θα πρέπει να προσαρμοσθεί στις πραγματικές ανάγκες που οφείλει να καλύψει η παροχή υπηρεσιών υγείας για τους δημότες μας και να μην αποτελεί τροχοπέδη στην ανάπτυξη του Νοσοκομείου με την παροχή λανθασμένων αριθμητικών δεδομένων αναφορικά με την πληρότητα των κλινικών, κοκ.

3. Την ΑΜΕΣΗ επαναλειτουργία της μαιευτικής κλινικής. Άμεση προτεραιότητα αποτελεί η επαναλειτουργία της μαιευτικής κλινικής με την επιτάχυνση των διαδικασιών για την πρόσληψη Επιμελητή Γυναικολόγου και τη στελέχωση της κλινικής με ιατρικό προσωπικό.

4. Την ενίσχυση των βασικών κλινικών του Νοσοκομείου Νάουσας. Ειδικότερα αναφερόμαστε στη στελέχωση της Παθολογικής, Καρδιολογικής, Χειρουργικής, Ορθοπεδικής και Παιδιατρικής κλινικής με προσωπικό που να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των δημοτών στο πλαίσιο εφημέρευσης των κλινικών αυτών για το σύνολο των ημερών του μήνα.
5. Την επίσπευση των διαδικασιών για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τον αξονικό τομογράφο. Η 3η ΥΠΕ σε συνεργασία με την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας πρέπει να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να συντμηθούν τα χρονοδιαγράμματα και να εξασφαλιστεί η θετική έκβαση του Διαγωνισμού εντός της προθεσμίας που λήγει στις 31/12/2015. Πρέπει να σημειωθεί πως η περιοχή μας προσελκύει μεγάλο αριθμό τουριστών, ιδίως κατά τους χειμερινούς μήνες (λόγω Χ.Κ. 3-5 Πηγαδιών), οπότε και ο αριθμός των εξυπηρετούμενων πολλαπλασιάζεται και το είδος των τραυμάτων καθιστά αναγκαία την ύπαρξη αξονικού τομογράφου.

6. Εγκατάσταση σταθμού του ΕΚΑΒ στη Νάουσα. Το κακό οδικό δίκτυο και η με λειτουργική θέση της Νοσοκομειακής Μονάδας της Βέροιας, καθώς και η προβληματική κατάσταση των ασθενοφόρων και η έλλειψη προσωπικού έχει ως συνέπεια την με πολύ μεγάλη καθυστέρηση ανταπόκριση του ΕΚΑΒ στις κλήσεις για παροχή βοήθειας. Το αποτέλεσμα είναι μόνιμα να κινδυνεύουν ζωές και να δυσχεραίνεται το έργο των ιατρών λόγω καθυστερημένης διακομιδής των ασθενών στα νοσοκομεία.

7. Ενίσχυση της Διοικητικής Υπηρεσίας. Η διοικητική υπηρεσία χρήζει άμεσης ενίσχυσης με προσωπικό για τη σωστή υποστήριξη του ιατρικού έργου.

8. Μέριμνα για την αναβάθμιση του εξοπλισμού και τη συνεχή επιμόρφωση του προσωπικού. Στο πλαίσιο του ΣΕΣ ζητούμε να προβλεφθούν κονδύλια για τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού και των κτιριακών εγκαταστάσεων, για την υλοποίηση παρεμβάσεων ενεργειακής αναβάθμισης, καθώς και δράσεις κατάρτισης και επιμόρφωσης του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

9. Αναλογικότερη εκπροσώπηση στο Διοικητικό Συμβούλιο και συμμετοχή εκπροσώπου του Δήμου. Απαιτούμε την αναλογική εκπροσώπηση στο Δ.Σ. του Νοσοκομείου Ημαθίας, της Βέροιας και της Νάουσας με στόχο την καλύτερη δυνατή αποτύπωση των προβλημάτων που εντοπίζονται στις αντίστοιχες νοσοκομειακές μονάδες. Επίσης, ζητούμε τον ορισμό εκπροσώπου του Δήμου Νάουσας στο επόμενο Δ.Σ. του Νοσοκομείου Ημαθίας.

10. Να προβλεφθεί νομοθετικά η δυνατότητα συμμετοχής των Δήμων στη διοίκηση και τα οικονομικά των Νοσοκομείων. Αποτελεί επιθυμία της Δημοτικής μας Αρχής να μπορέσουμε να συμμετάσχουμε ουσιαστικά στη διοίκηση του νοσοκομείου καθώς γνωρίζουμε τις τοπικές ανάγκες και ιδιαιτερότητες και θέλουμε να συνδράμουμε – ακόμη και - οικονομικά στην εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου για την αδιάλειπτη προσφορά υψηλού επιπέδου παροχών υγείας.

11. Στελέχωση με ιατρικό προσωπικό του ΠΕΔΥ Νάουσας. Ζητείται η στελέχωση με ιατρικό προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων ώστε να καλύπτονται κατά το δυνατόν περισσότερες ανάγκες των δημοτών.

Στο πλαίσιο αυτό ζητούμε την άμεση ανταπόκριση σας για να ξεπεραστούν τα ουσιαστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο της πόλης της Νάουσας, το οποίο μάλιστα αποτελεί δημιούργημα επιφανών Ναουσαίων με τη συνδρομή του συνόλου του κόσμου της Νάουσας σε πραγματικά πολύ δύσκολες στιγμές. Ταυτόχρονα, θέλουμε να εκκινήσετε τη διαβούλευση για να συζητηθούν αναγκαίες αλλαγές στη λειτουργία των Νοσοκομειακών Ιδρυμάτων.

Θεωρώ πως θα ανταποκριθείτε στα δίκαια και εύλογα αιτήματα μας και παρακαλώ να μας θεωρείτε συμμάχους στην προσπάθεια σας για την υλοποίηση ενός πιο ανθρώπινου και αποτελεσματικού Εθνικού Συστήματος Υγείας".

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

savantidou ban

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69