tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Ο Πρέσβης της Κούβας επισκέφτηκε τον Ιατρικό Σύλλογο Ημαθίας

Την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προέδρου και της Γραμματέως του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας με τον πρέσβη της Κούβας στην Ελλάδα Aramis Fuente Hernandez. Η συζήτηση υπήρξε πολύ ενδιαφέρουσα.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΗ αναφέρθηκε στο σύστημα Υγείας της χώρας μας, Δημόσιο και Ιδιωτικό, στη εκπαίδευση των Ιατρών αλλά και στη μάστιγα της μετανάστευσης των Ιατρών. Ο Πρέσβης αναφέρθηκε εκτεταμένα στην αναμόρφωση του συστήματος υγείας της Κούβας από την «επανάσταση». Συγκεκριμένα ανέφερε ότι σήμερα στην Κούβα των 11 εκατομμυρίων κάτοικων υπάρχουν 100 χιλιάδες ενεργοί Ιατροί, υπάρχουν 24 Πανεπιστημιακές Ιατρικές Σχολές στις οποίες εισάγονται οι αριστούχοι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, (με άριστα το 100 πρέπει να έχουν πάνω από 95 μέσο όρο βαθμών ) μετά από εισαγωγικές εξετάσεις. Επίσης στο τομέα της έρευνας έχουν εξελιχθεί σε τέτοιο βαθμό που έχουν παρασκευάσει 5 εμβόλια για τον κορωνοιό, για διάφορες ηλικίες, πέρα από τα 14 εμβόλια για ενδημικές παθήσεις όπως πολιομυελίτιδα, κλπ. Μεγάλη βάση όπως είπε έδωσε η κυβέρνηση στη πρόληψη, με διάφορες ενημερωτικές ενέργειες τόσο στα σχολεία όσο και στο υπόλοιπο κοινό, αλλά και στην εκπαίδευση ιατρών από άλλα κράτη, τόσο της Λατινικής Αμερικής όσο και της Αφρικής και της Ασίας. Έχουν δημιουργήσει έναν φορέα με τον οποίο παρέχουν βοήθεια σε κράτη που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές σε όλο τον κόσμο και πολλά άλλα.

"Με χαρά λοιπόν αποδεχτήκαμε την πρόσκλησή του να επισκεφτούμε την Κούβα με την πρώτη ευκαιρία για να δούμε αυτά τα επιτεύγματα στο τομέα της υγείας από κοντά" αναφέρει η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69