tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Τα επιτακτικά ζητήματα περίθαλψης στην Ημαθία έθεσε προς τον Υπουργό Υγείας ο Α.Βασιάδης

pis kouroumplis

Η επίσημη τελετή εγκαταστάσεως του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και του Ανωτάτου Πειθαρχικού Συμβουλίου, τα οποία προέκυψαν από τις εκλογές της 8ης Μαρτίου 2015, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Απριλίου στο ξενοδοχείο Crowne Plaza, παρουσία του Υπουργού Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, του Γενικού Γραμματέα Δημοσίας Υγείας κ. Ιωάννη Μπασκόζου και του Γενικού Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Γεωργίου Ρωμανιά.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητής κ. Ε. Πατσούρης, ο Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, Καθηγητής κ. Π. Γκούμας, ο Πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, Καθηγητής κ. Π. Σκανδαλάκης, ο Διοικητής της 1ης ΥΠΕ κ. Αγγ. Παπαδόπουλος, ο Διοικητής του ΕΚΕΠΥ κ. Π. Ευσταθίου, Διοικητές Οργανισμών, μέλη Διοικητικών Συμβουλίων του ΕΟΠΥΥ και Δημόσιων Οργανισμών, όλοι οι εκπρόσωποι των υγειονομικών φορέων, οι Πρόεδροι των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας, οι Πρόεδροι των Ιατρικών Εταιρειών και των Επαγγελματικών Ενώσεων, καθώς και εκπρόσωποι
της Ακαδημαϊκής και Πανεπιστημιακής Κοινότητας και του χώρου της Υγείας.

Η Ιατρική Κοινότητα Ημαθίας εκπροσωπήθηκε από το μέλος του Δ.Σ. του ΠΙΣ κ. Αναστάσιο Βασιάδη και τον Αντιπρόεδρο του ΙΣΗ κ. Ζήση Κοντονίνα.

Στην εισαγωγική ομιλία του ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, κ. Μιχαήλ Βλασταράκος, επεσήμανε τη σοβαρή υποβάθμιση η οποία σοβεί σε όλους τους χώρους της περίθαλψης, με την υποχρηματοδότηση του Δημοσίου Συστήματος Υγείας, η οποία ανέρχεται στο 4,3% του ΑΕΠ, με όριο ασφάλειας το 6% και μέσο ευρωπαϊκό όρο το 7%, καθώς και την
άμεση ανάγκη για παρεμβάσεις σε όλα τα επίπεδα, προκειμένου να αναταχθεί η ανθρωπιστική κρίση η οποία πλήττει σήμερα τη χώρα μας.

Επισημάνθηκε ως επιτακτική η άμεση ενίσχυση της χρηματοδότησης του τομέα Υγείας ώστε να προσεγγιστούν τα όρια ασφαλείας του συστήματος.

Ειδικότερα εκφράστηκε ως εξαιρετικά αναγκαία η επαναδόμηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, η ενίσχυση της νοσοκομειακής περίθαλψης, η ενίσχυση της δημόσιας υγείας, η οργάνωση της λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ και η χρηματοδότησή του, η ηλεκτρονικοποίηση του συστήματος, οι άμεσες προσλήψεις προσωπικού σε όλα τα επίπεδα, η ενίσχυση του προσωπικού οικονομικά, ηθικά και επιστημονικά και η μείωση των υψηλών συμμετοχών των ασφαλισμένων για φάρμακα και εξετάσεις, που δημιουργούν προβλήματα εγκατάλειψης της υγείας των πολιτών.

Ειδική αναφορά επιφυλάχτηκε στην απαίτηση των υγειονομικών για τη λειτουργία του ΕΤΑΑ ως ανεξάρτητου Ταμείου και την μη ένταξή του σε άλλα Ταμεία, καθώς επίσης στην βελτίωση των υπηρεσιών και την ρύθμιση του θέματος των μονοσυνταξιούχων ιατρών.

Ο Υπουργός Υγείας κ. Π. Κουρουμπλής, στην ομιλία του αναφέρθηκε σε παρεμβάσεις ενίσχυσης του προσωπικού (1.500 επικουρικού προσωπικού), προσλήψεις μόνιμου προσωπικού (4.500 προσλήψεις μονίμου προσωπικού), αλλά και του υγειονομικού και λοιπού προσωπικού, σύμφωνα και με τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στο Υπουργείο Υγείας. Αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις στη φαρμακευτική πολιτική, καθώς επίσης στην απάλειψη του φαινομένου της ταλαιπωρίας των καρκινοπαθών συνανθρώπων μας, οι οποίοι πλέον θα παίρνουν τα φάρμακά τους από τα Νοσοκομεία, μέσα από τα οποία συνεχίζουν τις θεραπείες τους. Αναφέρθηκε επίσης, στην ενίσχυση του στόλου του ΕΚΑΒ με 186 ασθενοφόρα, προκειμένου να ενδυναμωθεί η προνοσοκομειακή περίθαλψη.

Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγεία, κ. Ι. Μπασκόζος, ευχόμενος επιτυχία στο έργο του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, δήλωσε ότι θα συμβάλει στη συλλογική προσπάθεια αναβάθμισης του επιπέδου περίθαλψης στη χώρα

Ως προς το Ταμείο των Υγειονομικών, ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Γ. Ρωμανιάς, στο χαιρετισμό του, αναφερόμενος στο ΕΤΑΑ δήλωσε τις προθέσεις της κυβέρνησης για διατήρησή του, ως ανεξάρτητου Ταμείου και την τακτοποίηση του θέματος των μονοσυνταξιούχων σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε ιδιαίτερη συνάντηση του Υπουργού Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή με τον εκπρόσωπο του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας κ. Αναστάσιο Βασιάδη. Ο κ. Βασιάδης έθεσε την επιτακτικότητα του ζητήματος των εφημεριών των Νοσοκομείων Βέροιας και Νάουσας, όπως αυτό εξακολουθεί να υφίσταται και να επιδεινώνεται από την ισχύ του 9% ανά νοσοκομείο και όχι ανά Υγειονομική Περιφέρεια, με δυσμενείς επιπτώσεις για την ασφάλεια των πολιτών.

Ετέθη επίσης το ζήτημα της δραματικής υποβάθμιση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης στην Ημαθία, μετά την εκδίωξη των περισσότερων ιατρών που υπηρετούσαν στον ΕΟΠΥΥ, που έχει ως συνέπεια την συσσώρευση των περιστατικών στα νοσοκομεία, με ταυτόχρονη υποβάθμιση της δευτεροβάθμιας περίθαλψης.

Ο κ. Κουρουμπλής ανέφερε την πρόθεση του Υπουργείου να δώσει λύση στα προβλήματα της περίθαλψης χωρίς να αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις. Ανήγγειλε δε την προσεχή επίσκεψη στην Ημαθία προκειμένου να εξετάσει επί τόπου τα καίρια ζητήματα που έθεσε ο κ. Βασιάδης.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69