tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Οδοντίατροι Ημαθίας: "Άδικο και ισοπεδωτικό το νέο φορολογικό νομοσχέδιο"

Οι αυτοαπασχολούμενοι Οδοντίατροι  του νομού Ημαθίας με ανακοίνωσή τους εκφράζουν την αντίθεσή τους στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο χαρακτηρίζουν ισοπεδωτικό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Οι αυτοαπασχολούμενοι Οδοντίατροι  του νομού Ημαθίας ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΡΗΤΗ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΑΣ στο άδικο και ισοπεδωτικό φορολογικό νομοσχέδιο. Ένα νομοσχέδιο που επιστρέφει τη χώρα κάποιες δεκαετίες πίσω σε πρακτικές που δοκιμάστηκαν και απέτυχαν παταγωδώς. Είναι σαφές πως το νέο φορολογικό νομοσχέδιο ουδόλως ενδιαφέρεται για την φορολογική και κοινωνική δικαιοσύνη καθώς αντιμετωπίζει με οριζόντια μέτρα, άνευ ουσιαστικών εξαιρέσεων, ολόκληρες επαγγελματικές ομάδες με διαφορετικά χαρακτηριστικά και ιδιαιτερότητες, οι οποίες μάλιστα  ήδη αντιμετωπίζονται με δυσμενέστερο τρόπο σε σχέση με τους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες όπως προκύπτει για παράδειγμα από την εφαρμογή του τέλους επιτηδεύματος ή την παντελή απουσία κοινωνικής πρόνοιας για ανεργία και ασθένεια. Παραγνωρίζει  δε το γεγονός ότι, μετά από δεκαετή οικονομική κρίση με τα μνημόνια, την υγειονομική κρίση, λόγω covid, την ενεργειακή κρίση και την καλπάζουσα ακρίβεια στα βασικά είδη διατροφής, μεγάλο τμήμα των επιστημόνων, ελευθέρων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων, των ίδιων που έβαλαν «πλάτες» για να αντέξει ο κρατικός μηχανισμός στην περίοδο της υγειονομικής κρίσης  και σήκωσαν το κύριο βάρος της φορολόγησης των μνημονίων, είτε αδυνατεί να εκπληρώσει τις φορολογικές και ασφαλιστικές του υποχρεώσεις, είτε βρίσκεται σε ρυθμίσεις.

Την ίδια ώρα, το νέο νομοσχέδιο, επιτρέπει να μαίνεται ανεξέλεγκτη η μεγάλη φοροδιαφυγή και επιλέγεται συνειδητά η οδός της άγριας υπερφορολόγησης των μικρομεσαίων, με αναμενόμενη οδυνηρή συνέπεια το κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων και τη δημιουργία μιας νέας στρατιάς άνεργων επαγγελματιών με την απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας.

Βασίζεται στην λογική του «διαίρει και βασίλευε», αφού κινητοποιεί κοινωνικά αντανακλαστικά διαπομπεύοντας τους ελεύθερους επαγγελματίες και  επιχειρεί  να στρέψει τις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες εναντίον τους.  Στο πλαίσιο αυτό γίναμε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς απόπειρας μετατροπής του «καρφώματος» σε επάγγελμα. Και όχι, δεν είναι η σύσταση της πλατφόρμας καταγγελιών το πρόβλημά μας αλλά η χρηματική επιβράβευση όσων θα κάνουν χρήση της, μιας και αυτή ελλοχεύει τον κίνδυνο αθώοι επαγγελματίες να βρεθούν αδίκως διωκόμενοι λόγω ψευδών καταγγελιών που αποσκοπούν στο εύκολο κέρδος.

Ως επιστήμονες και πάνω απ’όλα ως πολίτες, δεν επιτρέπουμε σε κανένα να παίζει με την αξιοπρέπειά μας, να μας αμφισβητεί και να μας λοιδορεί. Πρώτοι εμείς ζητάμε την φορολόγησή μας  με τρόπο δίκαιο και ορθολογικό. 

Ζητούμε λοιπόν από τους βουλευτές του νομού Ημαθίας:

α) Την άμεση τοποθέτησή τους για τα ζητήματα που μας απασχολούν

β) Την συμπαράστασή τους, την άμεση παρέμβασή τους και την αμέριστη υποστήριξη των αιτημάτων μας

Ζητούμε από την κυβέρνηση:

α) την ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ του άδικου και ισοπεδωτικού φορολογικού ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ

β) τη ΣΤΗΡΙΞΗ των επιστημόνων, ελευθέρων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων

γ) - τη ΔΙΚΑΙΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΜΑΣ, άνευ όρων και προκαταλήψεων, με κάθε εμπλεκόμενο φορέα με σκοπό την συνδιαμόρφωση ενός πραγματικά δίκαιου και βιώσιμου φορολογικού συστήματος που και την φοροδιαφυγή θα χτυπήσει και δεν θα οδηγήσει σε ύφεση. Ενός συστήματος που θα αντιμετωπίζει όλους τους Έλληνες πολίτες που τελούν υπό την σκέπη του ίδιου Συντάγματος με τους ίδιους όρους άνευ εξαιρέσεων –κοινά αφορολόγητα όρια, κλιμακωτή φορολόγηση, άρση τέλους επιτηδεύματος, ίδια ανταποδοτικότητα από τη φορολογία (επιδόματα ανεργίας, ασθενείας, κλπ)-και με χρήση κάθε μέσου που προσφέρει η εποχή μας για την αποφυγή απόκρυψης φορολογικής ύλης.  Έτσι ικανοποιείται το κοινό περί δικαίου αίσθημα και εμπεδώνεται ορθή φορολογική νοοτροπία.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΜΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ".

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69