tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Ο απαραίτητος προγεννητικός έλεγχος για την ασφάλεια μητέρας παιδιού

progennitikos

Ο προγεννητικός έλεγχος εγκυμοσύνης είναι άκρως απαραίτητος και σημαντικός για την μητέρα και το παιδί της. Δια μέσω αυτού ο γυναικολόγος έχει μία καλή εικόνα για την κατάσταση της υγείας της γυναίκας και του μωρού.

Οι μέλλουσες μαμάδες νομίζουν ότι πρόκειται για μία απλή αιματολογική εξέταση, στην αρχή της εγκυμοσύνης, όμως δεν είναι έτσι. Δεδομένου ότι η επιστήμη έχει προχωρήσει, μπορεί να συνεισφέρει σημαντικά οφέλη όσον αφορά μία ολοκληρωμένη εικόνα του εμβρύου και της κατάστασής της υγείας του.

Πρώτος έλεγχος
Πότε: 13η εβδομάδα κύησης
Τι: εξέταση αίματος, υπερηχογράφημα

Ως πρώτη φάση ελέγχου, ο γυναικολόγος υποβάλλει την γυναίκα σε δύο υπερηχογραφικούς ελέγχους. Την αυχενική διαφάνεια και την απεικόνιση του ρινικού οστού. Έπειτα πραγματοποιείται μία εξέταση αίματος, η PAPP-A. Οι εξετάσεις αυτές αποκλείουν ή όχι, το ενδεχόμενο κάποιας χρωμοσωματικής ανωμαλίας. Αν τα αποτελέσματα το κρίνουν απαραίτητο, τότε η γυναίκα πιθανόν να κάνει αμνιοπαρακέντηση, διαδικασία κατά την οποία λαμβάνονται κύτταρα από το ίδιο το έμβρυο.

Δεύτερος έλεγχος
Πότε: 20η-24η εβδομάδα
Τι: υπέρηχος Β-Επιπέδου, καμπύλη ζαχάρου

Εδώ αναλύονται όλες οι δομές του εμβρύου. Ο εγκέφαλός του, τα μάτια του, τα άκρα του. Σε αυτήν την φάση της εγκυμοσύνης, πραγματοποιείται και η καμπύλη σακχάρου, η οποία διασαφηνίζει αν υφίσταται διαβήτης στην κύηση. Το σάκχαρο στην εγκυμοσύνη μπορεί να αυξήσει σημαντικά τις πιθανότητες η γυναίκα να γεννήσει με καισαρική.

Από την στιγμή που οι προγεννητικοί έλεγχοι δείξουν κάποια ανωμαλία ή φανερώσουν αλλόκοτες ενδείξεις πέρα από τις συνηθισμένες, διενεργούνται κι άλλες εξετάσεις, πιο ιδιαίτερες και βεβαρημένες για την υγεία της εγκύου.

Πολύ σημαντικό είναι ο γυναικολόγος που θα επιλέξτε να είναι έμπειρος ώστε να βεβαιώνεστε κάθε μήνα ότι το μωρό σας χαίρει άκρας υγείας, επιλύνοντας κάθε σας απορία.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69